De rätta svaren

Ska strax iväg till Atena för filmkväll, men innan dess tänkte jag skriva de rätta svaren på "Gissa Vem" leken.

image839Ålder: 26
Hemland: Bosnien (Bor i Sthlm)
Civilstatus: Nybliven singel efter 5 långa år :)
Sysselsättning: Socialpsykolog
Hur vi känner varandra: Lärde känna varandra på en konsert i Växjö för 2 år sen och förra året råkade hon hamna på min blogg och vi har haft kontakt via bloggen sedan dess :)

Eftersom Adna börjar få ålderskris blev hon jätteglad över att så många trodde att hon var mycket yngre, så det tackar hon för! :)




Road trip

Igårkväll blev det en helt spontan resa med Emina, Aida och Munja.
Först åkte vi till Värnamo och träffade Melissa och hennes killkompisar. Jättetrevliga allihop. Efter kaffet på Donken i Värnamo övertalade vi Värnamo-gänget att åka med oss till Jönköping. Och vi lyckades! Elvis och Bigi var inte alls svåra att övertala! Of we go...

Väl i Jönköping tog vi en runda runt stan och jag blev helt förälskad i den staden! Så vacker! Speciellt på natten. Oh i love. Vägen hem var inte lika rolig, vi fick motorstopp precis när vi nästan börjat köra. Jävla skit. Killarna höll på att fixa med bilen medans vi tjejerna luffade runt på stan och sedan när de var klara tyckte de att vi lika gärna kunde stanna i Jönköping för det var så pass sent och det gjorde vi. Vi gick in på någon bar som har rökrum (väldigt viktigt :P )och drack oss fulla på Cola och berättade skämt. Jag skrattade till min mage sprack.

Kako sandzaklije zovu Sarajevo?
Najnoviji Pazar!


Nu är vi iaf hemma. Skönt.
Svaren på förra inlägget kommer om ett par timmar. Ska jobba nu. Sjukskrev mig i morse. Skönt var det. Men nu ska jag jobba några timmar igen.
Hejrå.

Gissa vem

Alma har smittat flera av oss med sin "Gissa vem" leken har jag märkt haha. Sjukt kul detta ju! Nahide tyckte iaf det var kul att läsa era gissningar om henne när jag la upp bilden förra veckan. Så nu vill denna skönhet vara med. Så det är bara att gissa på! Självklart får ni som känner henne inte gissa! Svaren kommer imorgon.

image839Ålder:
Hemland:
Civilstatus:
Sysselsättning:
Hur känner vi varandra:











Onsdagen i bilder

Min kära blogg har fått lida de senaste par dagarna. Har knappt varit hemma. Har precis varit hemma hos Munja där vi samlades allihopa och satt i hans nya lägenhet på madrasser och ingen belysning. Kändes som under kriget  Bosnien. Heh.
Här är iaf lite bilder från konserten igår.




Vilken kväll!!

Det finns inga ord som förklarar hur bra kvällen var! Det var konsert igår ju. Boban Markovic och 11 manna orkester. Herreguuuud, jag var i himlen hela kvällen. Det var det bästa jag varit med om!! Vi fick en lång pratstund med några av killarna i bandet och de var hur trevliga som helst! En av dom sa att jag skulle få sjunga i bandet och följa med dom till Tyskland nästa vecka haha. Så jag väntar... :P
Sen blev det musik och dans resten av kvällen. Så underbart! Köpte och deras samlingsskiva.

Efter konserten var det efterfest hos Munja. Pallade inte dra mig hem så jag och Aida sov över. Tidigt i morse väckte Nadja oss och tvingade oss komma över till henne med pizza. Åt upp hela pizzan ovanligt nog. All dansande tog på krafterna igår så jag käkade ihjäl mig, så u ligger vi i Nadjas soffa helt proppmätta och döda.

Nä, nu blir det cigg och kaffe på balkongen. Riktigt vårväder är det också. Perfekt!

Bilder och videoinspelningar kommer senare idag.

Nytt inlägg

Sitter hemma hos Munja nu. Har sprungit massa ärenden med honom hela morgonen och nu är vi här och jag ska hjälpa honom att packa inför hans flytt nästa vecka. Så snäll som jag är.
Sedan blir det lunch på stan med Emina.
Och vänder är underbart! :) Snön är nästan helt borta. Gött!

Aja, bara att köra igång.

Fullt ös

image825

Jaa! Nu är äntligen biljetterna för morgondagens konsert köpta! Weee :)

Det skulle bli en lugn kväll hos Naida, jag hon och Aida, men lugn var det sista den var. Emina, Maida, Munja och Samer kom förbi och vi satt där i köket som de galningar vi är och skrattade och hade oss. Det blev mest snack om roliga händelser alla varit med om på sina jobb.
Vadå "kleptomanade"? Haha. Internt...

På hemvägen körde Munja som en galning och jag skrek så mycket så jag nästan började gråta. Det var inte kul alls, och alla andra bara skrattade. Jag var med om en bilolycka för ett par år sen då vi var på väg hem från en konsert från Landskrona till Kristianstad då vi åkte av vägen, fick sladd och körde rakt in i sånt "metall-staket" som finns på vägarna..den rädslan jag upplevde då kommer nog hålla i sig resten av livet. Vi var t.o.m 7 st i bilen, varav 2 var i bagaget. Ahh fråga inte haha.

Dags för dusch.

Jaha ja

I morse mötte jag upp Armina på busstationen och sedan satte oss på Espresso och pratade massor. Mycket har hänt sen förra veckan då vi sågs sist och vi hade mycket att prata om. Armina är verkligen en av mina närmaste vänner som jag känt i hur länge som helst och som jag vet att jag kan räkna med i alla väder och oväder. Anywho, den 3 timmar långa fikat kändes som en sekund och hon var tvungen att åka hem till byn haha - Tingsryd :) På torsdag måste jag köpa bilejtter till Halid Beslic koncert, hoppas det finns kvar så vi slipper stå ute i den 15426 km långa kön. Får inte glömma det. Armina napomeni me :)

Sedan var det lunch med Emina som gällde. Alltid lika händelserikt =)
Åkte hem till Marina efter lunchen där det var fullt hus. Kul att träffa Dina som jag inte träffat på evigheter och också Enis som kom hem från Bosnien nyligen.
Efter min 4:e kopp kaffe för dagen är jag nu hemma och lagar chili con carne. Gött kött :) Jag har blivit sån riktig hemmafru på sista tiden. Det kommer och går i perioder desvärre :P

Och ikväll ska det drickas kaffe hemma hos Naida.
Med all denna kaffe idag lär jag inte sova på hela natten förmodligen. Som vanligt...

Nä, maten kallar!


Brist på annat

Under tiden jag väntar på att frugan ska komma hit så här dags på dygnet passar jag på att skriva ett meningslöst inlägg om min dag. Hände inget speciellt, men ändå.

Efter hårt festande och 0 minuters sömn begav jag mig till jobbet . Tråkigt som vanligt. Snälla någon fixa mig ett nytt jobb? Omöjligt i den här staden ju! Efter jobbet väntade den efterlängtade sängen och hela 3 timmars sömn. Det var som ringen över å:et. Välbehövligt!
När jag gick upp kände jag mig dödare än död och huvudet skrek efter kaffe och cigg. Så jag gick hem till Naida . Det dracks kaffe i mängder och snackades om gårdagens bravader och galna B som vi lärde känna på festen och misstanke om att en granne till Munja tagit självmord. Hmm..
Söta Sejla  joinade oss också i alla fall och överraskade mig med riktigt roliga nyheter. Är så glad för din skull baby!:)
Efter att ha umgåtts med de sötnosarna ett par timmar var planen att jag skulle göra ett bubbelbad och avnjuta den med den grymt bra boken jag påbörat läsa, men det sket sig då jag stack till Donken med kusin Maida  och Sejla . När vi blivit mätta och belåtna på cheeseburgare  åkte jag hem, men inget bubbelbad orkade jag med. Får ta det imorgon istället. Och snart kommer Alemka  hit och vi ska ses en snabbis innan jag lägger mig.
Är förresten ledig imorgon, gud vad skönt! Det behövs VERKLIGEN! Ska fika 3 gånger imorgon (sa jag att jag älskar att fika?:P), vet bara inte hur jag ska planera in allt. Får se ens om alla blir av. Min älskade Armina  kommer förhoppningsvis hit, för vi har så mycket och prata om! Sen måste jag planera in en fika med Sejla också (se bild ovan :P) och dessutom Nadja  som jag saknat massooor!


Shit så onödigt hela inlägget blev. All credit till er alla som orkat läsa det meningslösa.
Nej nu kommer Amki Pamki.

Pjuss (L).


En (o)interessant lista

Vad såg du på tv sist? Bosniska nyheter.
Vems blogg läste du sist? Adlen
Vad åt du sist? På Donken med Maida & Sejla.
Vem pratade du med sist? Syrran.
Vem ringde dig sist? Arijana.
Vem messade du sist? Almir.
Vilken bok läste du sist? Håller på och läser "Flyga Drake". Sjukt bra!!
Vem kramde du sist? Naida.
Vem bjöd du sist på något? Bjöd runt på massa cigg på festen igår haha.
Har du snott denna lista? Självklart!

Wild night

Herregud vilken kväll. Jag känner mig som påkörd av 5 lastbilar!
Igår när vi var hemma hos Munja bestämde vi oss för att festa hemma hos honom på kvällen. Så efter att ha suttit där ett par timmar gick alla hem för att fixa sig och sedan börjades det festas rejält. Herregud vilken kväll! Karaoken användes flitigt av mig :) Alkoholen med för den delen haha...
Nej men absolut en kväll som måste göras om snart!
Vi festade fram till 4.30 på morgonen och självklart skulle jag befinna mig på jobbet kl 7... jag dog de timmarna på jobbet. En kund frågade var vi hade mandelmassa och stackarn var tvungen att upprepa detta 4 gånger för att jag skulle uppfatta frågan. Jag var inte mig själv idag och jag har lovat mig själv att aldrig dricka så mycket om jag ska jobba dagen efter. Aldrig mer!



Sirnica

Jag måste faktiskt få skryta lite om hur duktig jag varit idag.
Efter att ha jobbat ett par timmar i morse kom jag hem och var jättetrött. Men trots denna trötthet tvingade jag mig själv upp ur soffan och gjorde sirnica. Resten av familjemedlemmarna har tjatat i flera dagar på mig nu att jag ska laga det och idag gjorde jag det som sagt. Men jag körde den enkla varianten, orkade inte razvijati jufku så jag körde på smördeg istället. Ingen skillnad alls! Keso, creme fraiche, ägg och in i ugnen lixom! Delicious! Det blev en massa mat över så jag sprang över till teta Nermina (mormors bästa vän) så hon fick också.

Schwartzwald-tårtan ligger i frysen. Det var meningen att den skulle bli efterrätt. Men vi är så mätta så den får vänta. Jag orkar inte ens hålla ögonen öppna medans jag skriver detta inlägg. Mormor och syrran har redan deckat i sofforna. Ska göra det jag med!

Puss o hej

Mitt mästerverk ;)
 


Lud Zbunjen Normalan

image798

Pizzerian där jag bor, som bosnier äger, säljer cevapi och det är nästan dom godaste jag ätit. Beställer alltid det när jag är där. Lunchade där med syrran idag. Åt upp en hel porcija för en gångs skull. Och det var inte gulligt att gå till jobbet med magen sprängd haha.

Nu har jag tittat på ett par avsnitt av den bosniska komediserien Lud, Zbunjen, Normalan. Alla känner väl till den vid det här laget. Den är så jäkla bra, eller hur?! Jag skrattar konstant ju! Många kända skådespelare är ju med, vilket gör det ännu roligare att titta på!

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det av mot stan. Ska ut med Maida.
Pjuss.

Polly och Akon

image796

När jag fick syn på de här 2 dockorna på jobbet i morse höll jag på att skrika av glädje. Dessa dockor var nämligen min och min systers första dockor i Sverige. Jag minns som om det var igår. Det var 1993. Vi bodde i Stockholm. Jag, syrran och mamma var i en leksaksaffär och tittade runt och jag och syrran får syn på dessa dockor och blir helt kära i dom. Det är små dockor och inget speciellt med dom egentligen, men vi älskade de och vi tjajade på mamma att köpa de åt oss. Hon vägrade i början. Izbjeglice som vi var hade man inte det så bra ställt och dessutom 35 kr för en sån liten docka var dyrt. 35 för för 15 år sen var mycket! (Nu kostar do 80!). Men mamma kunde som vanligt inte säga nej och köpte en docka var till oss, med vilka vi lekte i evigheter. Vi älskade våra dockor. Syrran döpte sin till Polly och jag döpte min till Akon. Fråga mig inte varför för jag har ingen aning. haha.

Och dessa två dockor stod så fint på hyllan på Willys och jag fick massa minnen tillbaka. Så jag bestämde mig för att köpa dom och jag visste att syrran skulle bli jätteglad och det blev hon. Jag måste erkänna att hon fällde en liten tår när hon tänkte tillbaka på den tiden och jag var inte långt ifrån heller :)

Nä, nu ska jag oh syrran till pizzerian och äta cevapi.
Polly och Akon får stanna hemma haha.

Tandvärk

Jag har sån tandvärk! Har aldrig haft det så här ont tidigare...hela vänstra sidan av ansiktet känns förlamat så ont det gör och det har det gjort i flera timmar nu.
Jag har testat allt möjligt som finns mot tandvärk men det hjälper inte. What to dooooooo? I'm going crazy hereeeeeeee!!

Och syrran är i Värnamo just nu. Hon messade precis och sa att hon är på någon förfest med världens underbaraste människor och snart ska dom till Elvira Rahic konserten. Oh så orättvist livet är!!

Ge mig värme

Satans jävla väder! Att det aldrig ska sluta snöa? Det räcker med snö nu, jag blir galen! Kan man inte njuta av en cigg på balkongen i 3 minuter då är det fan illa! Värme, tack!

Tog en runda upp till Samarkand med syrran och Nadja. Tänkte jag skulle se om jag kunde hitta något till Beslic-konserten där uppe, men icke sa nicke, hittade ju inget där heller! Börjar känna lite panik nu...
Köpte iaf bzer (hej melissa :P) och munchmellows hos araben iaf. Minst lika viktigt
det med!

Hälsade på Emina & Muffe också. De hade inbrott på Munken inatt :( Fan så tråkigt! Men som tur är fick tjuven inte med sig någonting, förutom en tom kassa! Haha vad trodde han, att det skulle finnas pengar i en munkkiosk? Hmm..

Nu ska jag äta min favvo-pita. Zeljanica ;) Jej.

Emin vill sova

Haha detta klipp måste ni se, på mitt söta kusinbarn. Maida (hans moster) håller i honom och han blir jättetrött och håller på och somnar. Men Faruk (hans pappa) låter honom inte sova och gör massa ljud för att hålla honom vaken. Sååååå taskigt =P Men fan vad jag skrattade hahaha.


Fika igen

Ikväll var det fika med Sejla och Maida. Det känns som om det är det enda jag gör nuförtiden. Fika varje dag, ibland flera gånger om dagen. Men det är kul. I love it. Och Espresso House som vanligt. Tony hade rätt när han sa att han nästan blir tvungen och anställa mig snart så ofta som jag är där. Haha.
Det snackades mest om konserten på onsdag. Boban Markovic och hans orkester kommer till Växjö på onsdag och det är ett måste, då de spelar ciganska muzika och jag älskar den musiken.

Imorgon är det Elvira Rahic också, men den skippar vi. Orkar inte festa på fredagarna längre, då jag går up 04.30 varje lördag. Min kropp klarar det inte längre. För ett par månader sen bara gjorde jag det varje fredag, sov ingenting på hela natten och stack till jobbet direkt, men nu säger kroppen STOPP. Ett tecken på att jag börjar bli gammal... ;)

Och Gott Nytt År till alla iranier förresten! :)

Bloggtjejorna på vift

Idag träffades vi 4 bloggtjejerna. Jag, syrran, Amila och Atena. Har ju träffat dom förut en och en, men de har inte träffat varandra. Och vi hade riktigt kul. Det blev en fika på gamla vanliga Espresso. Det snackades om allt och inget fram tills våra magar började klaga och vi stack till Donken och beställde massa pommes och cheseburgare. När vi lämnat av Amila på tågstationen blev det en snabb visit på Glitter, där jag och Atena köpte smycken till näsan och sen var det bara att åka hem.
Det här får vi så göra om tjejer! Tack för en riktigt rolig dag!

Bilder från idag..
     
   
   

Rätta svaren

Sitter hemma hos Atena nu. Tänkte jag skulle skriva de rätta svaren på inlägget jag skrev igår medans hon tittar på Grey's Anatomy. So here it comes:

image782Ålder: 21 (blir 22 i år)
Hemland: Turkiet
Civilstatus: Singel
Sysselsättning: Studerar (Orientalistik, Uppsala Universitet)
Hur vi känner varandra: Genom skolan. (När Nayde började gymnasiet gick jag fram till henne och frågade om hon var Hikmeth syrra och ja det var hon, sedan gick vi ut och rökte och det var början på en låååång och underbar vänskap)

Så nu vet ni det. Gud så kul det var och läsa alla gissningarna!
Men Melissa var väl den som kom närmast :) Good! :)

Gamla minnen

För 3 år sen bröt jag all kontakt med min dåvarande bästa vän, pga en del anledningar och sedan dess har vi inte träffats eller snackat. För någon dag sen träffade jag henne och vi bestämde att jag skulle komma hem till henne. Så där har jag varit ett par timmar nu. Det har gått 3 år och vi har lagt allt det gamla bakom oss. Jag förlät.
Massa gamla minnen kom på tal och vi var nog båda överrens om att den tiden var den bästa tiden i våra liv. Vi levde ett liv med massa festande och utgång. Och nu 3 år senare är har de flesta i vår dåvarande umgängeskrets skaffat familj, jobbar eller pluggar. Hon själv är höggravid. Så sjukt att det gått 3 år. Känns inte alls som det! Jag vill tillbaka till den tiden, nu! Åtminstonne för en dag.

Anywho, jag har äntligen fått en ny mobil Ni vet att jag beställde en mobil som inte fungerade, det var tydligen något produktionsfel så jag skickade tillbaka den och idag fick jag en ny. Äntligen! I love it!

Roligt att ni kommenterar inlägget under och gissar om vem min kompis är.  Vissa är så långt ifrån sanna! Så roligt att läsa. Så gissa på, ni som inte gjort det! Skriver ner de rätta svaren ikväll.

Gissa vem

Jag har sån otrolig blogglust, men inspirationen är kass. Så jag såg en grej som Alma gjorde och det var ju hur roligt som helst så nu härmar jag dig! :) Ni ska gissa lite om denna person. Kan bli rätt kul och se vad man har för uppfattningar om någon man bara ser på bild :) Imorgonkväll avslöjar jag vem denna underbara person är.
Ni som känner henne får självklart INTE svara!


image781Ålder:
Hemland:
Civilstatus:
Sysselsättning:
Hur känner vi varandra:












I Tingsryd

Sitter just nu hemma hos Armina i Tingsryd. Alltid kul när jag kommer hit. Vi sitter och dricker kaffe i mängder och snackar skit.
Var också i stan i morse, käkade lunch med syrran och Nadja på Thai. Var så jävla mätt så jag knappt orkade gå runt på stan och shoppa. Köpte bara en ögonskugga på FACE (såklart!) och lite smink på KICKS.
När jag väntade på bussen till Tingsryd träffade jag Sally, en gammal klasskompis från gymnasiet och i veckan blir det fika med hela "invandrarpartiet" från gymnasiet. Ja, så kallades vi och ja vi hade ett eget parti på skolan hahaha :P Gamla goda tider...

Nej nu ska jag återvända till Arminas soffa och snacka om hennes bröllopp i sommar :)

Vägra rubrik

Det här jävla vädret alltså! Det snöar ju som fan! Vädergudarma, snälla gör så att det blir vår nu!
Kvällen spenderades hemma hos Naida med massa kafe och cigg som vanligt. Alex var också där vilke var jättekul, har inte träffat henne på ett par månader.
Efteråt stack jag och Nadja till stan och plockade upp syrran efter jobbet och satte oss i en pizzeria. Den enda som typ var öppen. Nadjas mat var ju ändå bäst, hon beställde pizzabröd haha. Asså själva pizzabrödet, utan någonting på haha. Och så doppade hon det i kebabsås...ehh...man lär sig något nytt varje dag :)
Och jag är så mätt efter min hamburgar tallrik så jag ligger i sängen med uppknäppta byxor och orkar inte ens andas. Jag är röksugen också, men orkar inte ta mig till balkongen.

Nä nu ska jag spela ett spel som jag började spela igår och är helt besatt :) haha.

Nu ska man söka igen

Jag sitter och funderar på vilken/vilka kurser jag ska söka till inför nästa termin här vid Växjö Universitet.
När jag fikade med Atena i fredags kikade vi lite i kurskatalogen och vi hittade en kurs som verkar vara jättebra. Den heter Ungdomar, identiteter och drogkulturer. Så den ska jag, Aida och Atena läsa ihop. Ska bli skoj! Älskar sådana kurser. Hoppas bara den blir roligare än min nuvarande kurs, Barn- och ungdomskulturer. Den är inte alls rolig och jag är så besviken. Trodde verkligen den skulle vara så himla intressant, men det är den inte. Man läser jättemycket om ungdomskulturer förr i tiden, typ på 1500-talet och visst det är kul att veta hur barn och ungdomar levde då osv, men om typ 80% av kursen går ut på att läsa om hur det var förr 3343152 år sedan så blir det jävligt tråkigt. Så nej, den gillar jag inte alls. Ligger efter med ett arbete där, som jag inte gjorde då jag var sjuk i 2 veckor. Får se om jag orkar ta tag i det innan sommaren.

Men i alla fall, den här kursen jag berättade först om verkar vara något för mig. Så den ska jag söka.
Ska kolla igenom vilka fler kurser som jag kan söka...

Vinter i mars

image779När min klocka ringde 6.30 i morse och jag öppnade ögonen och tittade ut genom fönstret, då fick jag en hjärtattack. Ja, nästan i alla fall. Det snöade så mycket att man knappt såg någonting utanför. Jag ställde mig blixtsnabbt upp och sprang till fönstret och svor så mycket jag kunde. Igår var det ju jättefint vårväder. Jag stod t.o.m på balkongen i linne och pratade i telefon i över 20 minuter! I linne! Då förstår ni att det var varmt, men idag? Värsta nordpolen lixom... i mitten av mars! Vilken tur att jag lämnade tillbaka vårjackan för någon dag sen, hade väl inte haft någon användning för den än på ett tag. Och tydligen ska detta pissväder hålla sig veckan ut i södra Sverige. Fan också!


Lördagen i bilder

   
     

Vilken fest!

Gud vilken kväll! Jag var på den bosniska festen som sagt...och jag älskar när det är sådana fester här i Växjö, för det blir så himla bra då. Den stora lokalen är full med folk, live musiken är alltid där och alla dansar och har kul. How great isn't that? :)
Jag dansade hela tiden och hade så ont i fötterna att jag seriöst trodde att jag blödde, det kändes så iaf. Men det var det värt. Det var också värt de få timmarna sömn jag fick inatt innan jag skulle till jobbet.
Har några bilder som jag tänkte lägga upp på bloggen, men jag får vänta tills jag får Nadjas bidler också så lägger jag upp dom ikväll.

Nu ska jag käka nudlar.

Fest

Ska försöka skriva ett inlägg på 2 minuter, har skitbråttom. Har precis kommit hem från jobbet och om en timma exakt ska jag vara klar. Så jag får stressa som alltid innan jag ska ut. Hatar det, då blir man missnöjd med allt från kläder till smink, men men...
Jag och Aida ska dra till Nadja vid 7 och sedan vid 21 drar vi till den bosniska festen. Ska bli sååå kul. Har inte varit på bosnisk fest på skiiiitlänge. Det ska dansas hela kvällen :)

Ha en trevlig lördagkväll allihopa! :)
Puss


Karlskrona

Min syster har äntligen hittat hem efter 4 veckor. Eller "hittat hem" är väl att överdriva. Planen var att hon skulle ta tåget från Skåne till Växjö, och kl 20 skulle jag och Nadja möta upp henne för att sedan gå ut alla tre och ta en drink. Men så knäpp som min syrra är, hoppar hon självklart på fel tåg! Och hon hamnar till slut i Karlskrona, som ligger 110 km från Växjö. Och då blev ju Nadja och jag tvungna att åka ända dit för att hämta upp henne. Men fan vilken rolig roadtrip vi hade!
Väl i Karlskrona träffade vi Arijana och gänget, vilket var skitkul. Har ju inte träffat dom sen nyår som vi firade ihop.

Kvällens höjdpunkt var pizzerian i Karlskrona som vi käkade på. Pizzerian ägs av albaner och vi lurade albanen om att Nadja var serb. Han blev nog inte så jätteglad. Hon beställde oxfilé men vi tror inte att det var det hon fick haha. Och hemvägen blev minst lika intressant. No comments about that.

Och imorgon är det bosnisk fest här i Växjö och Nadja ska med. Hon ska få se hur man festar på riktigt! :)

Nä, nu ska jag försöka få i mig ett par timmar sömn, ska upp om 3 timmar och jobba!

Tack Emmy

Ingen kan väl ha missat min snygga design?
Den har söta Emmy gjort! Hon är riktigt grym och jag blev jättenöjd!
Vill ni ha lite liv i era bloggar så kontakta henne :) Duktigt huh?

Böckerna

image766

Innan jag stack till Naida igår gick jag till Posten och hämtade ut mina böcker. Woohooo dom har äntligen kommit! Ska nog börja läsa en som heter Flyga Drake, som Amela tipsade om som verkar vara skitbra!!
Igårkväll var kul. Cigg och kaffe och massa snack. Sejla var också med men hon pratade i tel med någon snubbe i 2 timmar så henne såg jag knappt, men vi tog igen det på vägen hem. Stod utanför min trapp i över en timma och snackade. Mycket att ta igen när man inte setts på ett par veckor :)

Nä nu ska jag sticka till Marina en stund och dricka morgonkaffe innan jag skuttar vidare till The University med Atena.

Puss hej.

City

Min utbildning var inställd idag. Skönt. Men chefen valde att ringa mig tidigt på min lediga dag för att säga detta och jag kan sjölvklart aldrig somna om när jag blir väckt så det var bara att gå upp och göra sig iordning och sticka ner till stan. Tog även en fika med Amila. Lika trevligt som sist! Vinkade av henne på tåget och lunchade sedan med Naida och Emina på kina-restaurangen. Oh i love chinese food! Friterad kyckling är inte det nyttigaste direkt, men jag äter aldrig nyttigt (har aldrig ätit grönsaker i hela mitt liv) så det sket jag i :P
Bestämde även med Naida att jag ska gå hem till henne ikväll. Har inte setts på över en månad. Ska bli kul.

När tjejerna stack tillbaka till sina jobb fortsatte jag jakten efter konsert outfit. Jag hittar fan ingenting snyggt! Visst, jag har inte panik, det är ju trots allt en månad kvar, men jag blir orolig över att jag förmodligen inte lär hitta något heller. Hittade trots allt en eventuell kjol, men det är inget halleluja moment över den. Men köper nog den imorgon ändå, så den får bli plan B helt enkelt.

Nej, nu ska det drickas kaffe och rökas ciggisar. Måste fixa biljetter till konserten av Samir, tydligen är det bara 300 biljetter kvar. Låter mycket men det är det inte. De tar nog slut de närmaste dagarna.

Till en underbar vän

image765

Zlatan pratar bosniska

Haha, här får ni höra när Zlatan pratar bosniska.
KATASTROF. Han pratar som den zigenare han är.

Ljuder är inte den bästa, I know...

Hahahaha. Tack för ett got skratt Zlatan.


Jag vill spy

Jättekul kväll hos Atena igår. Hennes pojkvän Ernad var med och det var roligt att äntligen träffa den omtalade pojkvännen, Atena hehe. Jättetrevlig kille. Han var så gullig och gjorde våfflor åt oss tjejer och vi lovade att inte kalla honom för toffel haha. Men det är precis så det ska vara, mannens plats är i köket :P
Det blev ganska sent och jag deckade så fort jag kom hem.

Chefen ringde idag och imorgon ska jag på nån jävla utbildning. Ohh så tråkigt. Hoppas det inte tar allt för lång tid och att det iaf är något interessant.

Har umgåts med Marina och Ella i stort sett hela dagen.
Och jag känner mig illaamående och har ont i magen. Känns som att jag ska spy när som helst, men det kommer aldrig. Springer till toaletten men det kommer inget. Och jag har ätit choklad hela dagen. Åt upp en hel Marabou choklad på 10 minuter. Och NEJ jag är inte gravid kan jag påpeka för er som börjat tänka i dom banorna.

Hmm...Ernad kanske förgiftade våra våfflor :P


Ulica uzdaha

Denna låt av Halid Beslic (från hans senaste album) spelas flitigt i mina högtalare. Det är väl den enda låten jag lyssnar på just nu. Mormor kom in i rummet för någon dag sen och sa att hon hade hållit räkningen och jag hade tydligen lyssnat på den 18 gånger på 4 timmar. Haha. Hon kan t.o.m låten utantill nu!
Söta mormor liksom :)
                               

Alla ni som ska gå på Beslics konsert (blir väl 90% av bosnierna i landet) skänk en tanke åt mig när denna låten kommer! :) Eller ännu bättre, ring mig! Så jag kan njuta ett par minuter :) Dvs, ni som ska på den konserten i de andra städerna, inte Växjö, för där kommer jag stå och dricka mig full till denna låt :P För jag lever för denna låten nu!

Min syster

Jag har en underbar syster. Hon läste mitt sista inlägg om kläderna jag hade hittat på Gina och ringde upp mig bara för att liksom kolla vad det var jag hade hittat och så, och när vi la på överförde hon pengar till mig så jag kunde gå och köpa det på en gång. För jag lät lite väl desperat efter kläderna i tel. Haha, speciellt med tanke på att det plagget jag fastnade mest för fanns det bara en kvar av med min storlek.
Så tack vare syrran är min garderob färggladare. Jag kpte en blå jättemysig tröja med dragkedja och luva och sen en jättefin orange lång cardigan. Se bilder nedan. Det fanns sjukt många andra kläder jag ville köpa, men det kan jag överleva fram tills på fredag med att köpa.
Köpte dessutom foundation och den på min blogg omtalade Reality ögonskuggan. Äntligen! Har väntat på den i 4 veckor nu!
Köpte och en liten brosch för att stödja hjärtforskningen. Snälla jag lixom :)

  
Nä nu ska jag fixa mig och sedan iväg till Atena.

Ha en trevlig kväll allihopa!.


Stackars mina fötter

Mina fötter gråter och jag har konstaterat att jag aldrig ska ha dom här skorna på mig igen. De är så jävla osköna och klacken gör de inte skönare att gå i heller. Hittade i alla fall ett par snygga skor på Din Sko idag. De är i alla fall raka för en gångs skull och de ska jag köpa i veckan.
Har i alla fall varit och fikat med Nadja en snabbis och sedan tog jag en fika med Marina och Dada. Va tog en runda på stan också. Jag skulle försöka hitta kläder till Halid Beslic konserten... ja jag är tidigt ute, en månad kvar, men det skadar ju inte och leta i alla fall.  Hittade dock ingen konsert outfit men jag hittade massa snygga kläder på Gina Tricot. Och nu längtar jag tills jag får min lön på fredag så jag kan tömma hela butiken.

Skulle ju ha arbetsmöte nu mellan 14-16. Men jag orkade verkligen inte gå så jag får komma med någon bra ursäkt tills imorgon...
Ska vila ett par timmar nu och ta hand om mina stackars fötter innan jag och frugan sticker till Atena ikväll.

Fullt upp imorgon

Nu har jag varit hemma hos min nyfunna vän Nadja :) Jag diggar henne mer och mer för varje gång vi ses. Okej, vi har bara setts 2 gånger och båda två gångerna var ju idag, men ah ni fattar, jag diggar henne mer nu än jag gjorde i morse.
Aja...Vi har nu i alla fall bestämt att vi ska träffas imorgon med! Är det någon mer än min syster som börjar misstänka att det är något skumt på gång mellan mig och Nadja? haha.  För hon menar att jag har inte ens träffat en kille som jag precis lärt känna 3 gånger på 2 dagar. Men aja, Nadja är i alla fall min KOMPIS, syrran! :P

Så det blir lunch på stan imorgon och så ska jag försöka övertala henne att få följa med henne tillbaka till hennes jobb på häktet så jag lixom får se hur det är och så, men det kommer inte gå för det får jag ju självklart inte! Men jah...hade varit asballt ju! :)

Sen ska jag på arbetsmöte mellan 14-16. Fan så jobbigt! Sitta där och lyssna på chefen i 2 timmar... :S  Men det är ju obligatoriskt så...

Och sedan på kvällen ska jag på min tredje bloggträff med Atena. Ska bli skitkul! Alemka följer med mig också  då dom känner varandra sen innan. Vi ska sitta hos henne och äta våfflor! Måste ju testa hennes nya våffeljärn lixom! Göttans! :)

Nej nu ska jag lägga mig tidigt för en gångs skull!
Natti.

Bloggträff hela dagen

Har precis kommit hem från stan. Har varit på 2 bloggträffar idag faktiskt! :) Och båda har varit hur underbara som helst!

Först träffade jag Nadja , som jag egentligen bara pratat med i knappt en vecka, men ni vet den där känslan man har när man träffar någon och man känner att man känt den personen i hela sitt liv? Japp, det  är exakt så jag känner med söta Nadja. Hon är hur underbar som helst och jag menar, hon jobbar som kriminalvårdare på häktet här i stan, hur coolt är inte det då? Det har ju varit mitt drömjobb sen hur länge som helst! Ska faktiskt kolla upp lite utbildningar nu i veckan, har ju en månad på mig till sista ansökningsdag... funderar starkt på att hoppa på en 3 års utbildning här på universitetet och förhoppningsvis blir vi kollegor sen då Nadja! :)
Iaf, vi fikade på något ställe jag inte minns namnet på haha och sedan gick vi runt på stan och jag övertalade Nadja att köpa den REALITY ögonskuggan från FACE som jag skrev om tidigare.
Vi hade så kul idag, så vi ska faktiskt träffas hemma hos Nadja ikväll också haha. Det går snabbt här =P

Aja, nog om Nadja, över till min andra bloggträff idag. Amila och jag har tydligen umgåtts när vi var små. Då menar jag riktigt små, då vi bodde i Bosnien, innan kriget alltså. Detta har jag inget minne av haha, men enligt henne och enligt min familj så har vi det så jag får väl lita på det =P . Jag och min syster var tydligen jättetaskiga mot henne när vi var små, vi lät inte henne leka med våra Barbie-dockor... förlåååååt Amila! Haha. Jag ska köpa dig en Barbie-docka jag lovar!
Sen har jag inte träffat Amila sen dess. Förutom en gång för ett par månader sen och det var i typ 5 minuter, innan hon skulle hoppa på tåget hem till Kalmar. Amila är en jättego tjej och hur trevlig som helst! Det blev en lång pratstund på ESPRESSO om bloggar! Vi diskturade bl.a våra egna bloggar samt andras bloggar. Kul kul =)
Så nu har vi bestämt att vi ska ses på torsdag igen, eller hur blev det till slut Amila?

Aja, nu ska jag duscha och göra mig iordning innan jag tar bussen till Nadja.
Hejrå!

Halid Beslic & Kemal Monteno

image761
Jag är så överlycklig så jag bara vill ut på balkongen och skrika ut min lycka!
Halid Beslic och Kemal Monteno kommer hit till Växjö den 12:e april! Ohhh jag har bett till Gud varje kväll att dom ska komma hit! Thanks God, you're the best! :P
Blir det minst hälften så roligt som sist de båda var här i Växjö för 2 år sen då blir jag mer än nöjd! Ohhh, I can't wait!! (L)

Dildos på apoteket?

image760

Jag hörde något konstigt idag som jag värgrade tro på och var därför tvungen att kolla upp det på nätet så fort jag kom hem. Och japp, det är så sant som det var sagt. Det ska börja säljas dildo på apoteket! Tydligen har Apoteket insett vikten av människors välbefinnande och sexhjälpmedel kommer därför att finnas i apotekets sortiment från och med i sommar.

Jag menar, vill man ha en dildo då får man fan vända sig till en sexshop! Jag menar,ska en människa komma till apoteket och ba "hej jag är desperat och lider av stort sexbehov, har ni något som kan stilla mina behov?"
"Jaaarå! Vi har dildos!"
Hur vidrigt är inte det?!

Trött, deprimerad?
Då skriver doktorn ut en dildo!

På apoteket finns ju barn för fan! Visst, dom kommer nog inte lägga fram alla dildos opackade mitt bland alla Alvedon, så långt är jag med, men bara tanken på att sådant ska finnas där makes me wanna puke!
Hur frisk är den här människan som kommit på denna äckliga idé? Och ännu värre, hur har man kunnat godkänna ett sådant förslag? Det undrar jag...

Jag undrar också vad mormor kommer tänka när hon passerar dessa dildos?

Träningsverk

  • Nyss hemkommen från jobbet. Det jag fasade mest för igår var att jag skulle få träningsvärk i armana efter att ha hållit en brandslang i över en timma. Herregud så tung den var! All credit till alla brandmän som orkar hålla i en sådan i flera timmar. But then again, jag är knappast en stor och stark karl :) Och nu har jag så ont varje gång jag böjer armarna! Kunde knappt jobba...gav ifrån mig ett ljud varje gång jag skulle böja armarna. Haha.

  •  

  • Igårkväll var det fika med tjejerna som sagt. Det var riktigt mysigt, som vanligt. Munja och Samer träffade vi på där med. Fick mig ett par goda skratt när jag var ute coh rökte med dom. Roliga killar det där!

  • Imorgon börjar min och Marinas "hälsosamma liv". Eller ja, hälsosam är lite att ta i, men "hälsosammare". Vi ska nämligen börja med power-walk varje dag i en timma. Ska bli intressant och se hur länge vil håller på denna gåången. SIst varade det i en vecka tror jag.

  • Jag saknar min syster. Hon har varit nere i Skåne nu i 3 veckor. Och hon har inga planer på att åka hem än, haha! Så jag får nog ta saken i egna händer, åker nog dit nästa måndag, om hon inte hinner åka hem tills dess. Har saknat min gamla hemstad Lund såååå mycket. Vill tillbaka dit NU NU NU!

  • Har inte tid för rubrik

    Jag är skitstressad, men tänkte ändå skriva ett snabbt inlägg.
    Kvinnodagen idag som sagt... hade en liten gathering hemma hos mormor med middag och hela köret, det var mysigt. Massa god mat! :)
    Sedan träffade jag N. Det som skulle bli en fika blev en total katastrof. VI hade väl inget vettigt och snacka om heller haha. Och 40 minter senare var jag tvungen och dra mig till Willys. En sland hade gått sönder på charken och jag och Linda försökte fixa den i över en timma. Fyyyyy faaan så arg jag blev! Den jävla vattenslangen! Vi gav upp och bestämde oss för att använda brandslangen haha. Var ju tvungna och ha vatten för att rengöra maskinen. Så det slutar med att jag går ut i butiken, precis utanför lagret finns en 25 meter lång brandslang och jag drar ut hela den. Ni kan tänka er att kunderna blev lite rädda. En man frågade "Herregud brinner det där inne?" hahaha.

    Och nu ska jag träffa Maida och Seki. Har 20 minuter på mig att duscha och fixa mig. Ehmm.. kommer aldrig gå.

    Puss!

    International women day

    Svim pripadnicama lijepseg spola zelim Sretan 8 mart! :)

    image759


    Skänk cyklelpumpar till Växjö

    Att det ska vara så svårt att få tag på en jävla cykelpump i den här jävla stan!
    En cykel för den delen också!

    Min kära cykel har dött, dragkedjan sprack. Jag cyklar aldrig, endast en gång i veckan. Och det är varje lördag morgon. Eftersom jag börjar jobba 5.30 varje lördag så innebär ju det att det inte går några bussar så tidigt och därför blir jag tvungen till att cykla. Och eftersom min idiotcykel som sagt är sönder, (glömde helt och hållet på att lämna in den på verksta'n) så gick jag över till Atena för att låna hennes cykel. "Den behöver pumpas" sa hon. Inga problem tänkte jag för jag visste att det fanns en cykelpump på Shell-macken 50 meter bort.
    Efter att ha tjötat lite med söta Atena gick jag till Shell i tron om att få luft i däcken, men NEJ "cykelpumpen är sönder och vi har inte hunnit fixa den än" säger kärringjäveln. "Nehe?! Varför har ni inte fixat pumpen då? Hade inte era anställda flörtat med varenda tjej som kommer in på Shell hade ni haft tid över att fixa pumpen!" Fast det sa jag självklart inte.

    Så här började min jakt efter en cykelpump. Tro det eller ej, jag ringde 8 jävla samtal för att fråga mina vänner om dom äger en cykelpump! Ingen av dom äger ens en cykel!! Alla mina kära vänner är såna miljövänner (ironi) att dom alla kör bil istället! En halvtimma senare tyckte väl Gud synd om mig och räddade mig. Sejla hade ingen cykelpump, men hon hade en cykel! Wooohoooo! Ett mirakel! Det finns faktiskt någon med en cykel här! WoW!
    Oh, Sejla du är min räddare i nöden! (L)

    Aja, det jag ville komma fram till egentligen var att jag tycker folk som läser detta borde skänka cykelpumar till Växjö, för det behövs. En cykel går också bra om man har lite extra pengar i plånboken.

    Puss hej!

    Boknörden är tillbaka

    Många av dom bloggar jag brukar följa har skrivit om böcker senaste tiden haha. Och jag vill ju inte vara sämre för det, så nu har jag beställt hem lite böcker jag också. Jag har skrivit detta innan, jag ÄLSKAR att läsa böcker, men inte alltid, det kommer i perioder. Ibland läser jag ingenting på flera veckor och ibland kommer perioden då jag bara slukar böcker. Och den perioden är tillbaka nu efter att ha läst flera inlägg om böcker nu :)
    Så 6 st böcker är beställda. 6 st självbiografiska gripande böcker. Det är endast sådana jag läser. Gillar inte annat, påhittat skit haha. En av dom jag beställde, som jag nog ska läsa först är Hatets anatomi: Resor i Serbien och Bosnien.
    Så här står det om handligen i boken:
    image758
    I en mosaik av intervjuer, reseskildringar, betraktelser och analyser dissekerar författarna de bakomliggande orsakerna till krigen i det forna Jugoslavien. Männen och kvinnorna som medverkade till folkmorden kommer till tals, liksom deras medhjälpare i utlandet och deras motståndare. Särskild vikt läggs vid de intellektuellas ansvar för katastrofen - däribland också vissa personer och organisationer i Sverige... En provocerande bok med ett uttalat syfte att skriva historia.

    Och dessutom är det bokrea på den på Adlibris. Endast 59 kr! Så passa på hörrni, för den verkar vara riktigt bra!

    Tack för mig, hej!
     

    In memory of Tose Proeski

    Ohh, jag fällde en och annan tår när jag såg denna video. Nej, rättare sagt, jag grät! Så fint gjort till minne av en av dom bästa artisterna någonsin, Tose Proeski.


    Detta kalla landet

    Det är kallt så in i helvete! Seriöst, jag trodde jag skulle tappa mna bröstvårtor så kallt det var!
    Träffade Emina en stund och sedan var jag ute och umgicks med frugan. Det blev en hel del cigaretter. Lite för mycket, för nu har hostningarna kommit tillbaka. :S

    Jag försöker övertala alla mina vänner att skaffa en blogg. Men nej, de nöjer sig med att följa min. Får oftast samma svar av dom allihop, att dom inte har något intressant liv som dom kan blogga om. Ehh, som om jag har ett intressant liv? Den går ut på att äta, sova, skita, jobba, umgås med vänner. Interessantare än så är det inte. Och dessutom skriver jag ju inget märkvärdigt, jag är inte så jätteprivat i min blogg, man vill ju inte blotta sig helt. Så ibland undrar jag verkligen hur jag kan ha så många läsare när jag egentligen inte skriver något speciellt? Och dessutom är detta absolut ingen modeblogg (vilket verkar vara väääldigt populärt nu), det kan ju alla som läser min blogg intyga, och ändå går det bra för den. Gött! Jag hade ju inte bloggat om det inte vore för er :)

    Aja, efter att ha umgåts med frugan gick jag till ICA och köpte pyttipanna av samma snubbe som igår. (Läs nästsista inlägget för att fatta). Haha, han kunde inte annat än skratta åt mig :)
    Men vadå, jag blev ju sugen på pytt?

    Plånboken

    image757Idag köpte jag en jacka som jag egentligen inte har råd med. Och jag ska berätta för er kära läsare...
    Min plånbok har bantat rejält på bara några dagar!  Från att ha varit överviktig till undernärd på så kort tid. Men har den en bantingcoach vid namn Adisa då är det inte så konstigt när man tänker efter.
    Jag vill gråta nu. Men jag ångrar inte mitt köp. Men om man ser det från den ljusa sidan, löningen är den 15:e och inte den 25:e som för de flesta. Mohahaha, *na na na na*.
    Då ska min plånbok återgå till fetma och förhoppningsvis inte banta lika snabbt som nu. ;) Och tills dess får jag leva på kärleken som ine ens existerar i min värld just nu. Jebiga.

    - Jebiga je Bosnu zajebalo sine Mujoooo! (internet skämt mellan mig och Elvis).

    Pytt i pannan

    Vet ni, det snöar! Det kanske inte är så konstigt i andra städer, men för oss Växjö-bor är det konstigt! Det har typ snöat 2 ggr här denna vinter. Och så faller den äckliga vita grejen från himlen nu! Jag blev så chockad när jag gick ut för en stund sen. Jag skulle till parkeringen och träffa frugan en stund och jag gick ut i tofflor. Auuuch. Frugan har iaf kommit tillbaka från Barcelona igår och hon har varit saknad! Efter att hon berättat lite snabbt om utelivet där vill jag nu åka dit. Någon som vill hänga med? Jag menar, slippa den här snön och gå runt i 25 graders värme? Ja tack.

    Oh, måste berätta min pinsamma situation på ICA tidigare ikväll. Jag står i kön och väntar på att betala för min pyttipanna och när killen i kassan (som jag blivit tjenis med) säger "38 kr tack" rotar jag i fickorna efter VISA-kortet, men nej, det fanns inte där och inte i den andra fickan heller. Och självklart var det kö bakom mig. Pinsamt värre. Vad gör man? Jag försöker skämta till det:

    -"Ehh, jag skojar bara, jag lämnar tillbaka pyttipannan" skrattar nervöst.
    -"Öh va? Hahaha. Du köper en pyttipanna på skämt?" svarar han och ler.
    -"Jaa...jag glömde mitt kort hemma! Förlåt!"
    -"Haha ojdå, men det är lungt det händer!"
    -"Ja va fan. Men håll ett öga på min pytt, jag kommer tillbaka om 10 min!"
    -"Jarå, jag lägger den här, släpper den inte ur sikte! haha"
    -"Bäst för dig för jag är sugen på pyttipanna!"

    10 minuter senare...

    Jag lägger upp lasagne på rullbandet.
    -"Jaha? Lasagne och pyttipanna hur går det ihop?" säger han förvirrat.
    -"Det gör det inte...men det luktade lasagne i trappen hemma hos mig så jag ångrade mig haha, du kan lämna tillbaka pyttipannan."
    -"Kvinnor kvinnor...inte nog med att jag höll stenhård koll på din pytt här bakom mig, nu vill du inte ens ha den och dessutom ber du MIG lämna tillbaka den?"
    -"Ja, det är väl ditt jobb?"
    -"Mjooo...det är ditt jobb och ha med dig pengar när du handlar!"
    -"Jo, men jag tar inte mitt jobb på allvar vettu!"
    Hela kön skrattar.
    -"Tack för mig. Hej!"

    HAHAHA. Han är så skön han.
    Magda, han påminner lite om vår Netto-snubbe, haha =)

    Ingen vettig rubrik

    Jag var på stan en sväng, hade lite ärenden att fixa och dessutom kolla om min efterlängtade ögonskugga från FACE hade kommit in, men imorgon tydligen. Oh, har väntat på den i evigheter nu. Ingen av mina 57321 ögonskuggor från FACE är ens i närheten så snygg som denna! REALITY heter den. Skaffa den people!

    Mitt utseende var väl inte det gulligaste. Jag slängde på mig mina svarta mjukisbyxor, satte upp håret då det såg ut som ett knullrufs, lite maskara och lite rouge och voila, det fick duga tänkte jag. Kommer ju ändå inte träffa på någon, ska bara fixa mina ärenden snabbt och sen gå hem. Skulle ta 20 minuter högst!
    image756
    Men självklart träffar jag på varenda människa jag känner typ. Typiskt...
    Men aja, de flesta av dom har sett mig i värre skick ändå! :)
    Träffade även på Boban. Han tvingade mig efter många om och men till en fika. Så det blev en snabb fika med honom som varade i 40 minuter innan han skulle ta tåget  till Halmstad. Vi fikade på något övergivet ställe där jag var säker på att ingen skulle se mig och mina påsögon och spöke till ansikte. Kul var det i alla fall. Har inte träffat Boban på evigheter. Skön kille det dära! Fick lova att jag ska här av mig oftare, vilket jag brukar vara dålig på ibland.

    Nä, nu ska jag äta tårta. Mums.
    Schwarzwaldtårta is the shit!




    Solen skiner himlen är blå

    Nu är det riktigt fint väder ute. Solen lyser upp hela rummet och jag hör fågelkvitter. Wohooo. Våren är på väg?
    Funderar på om jag ska ta en promenad till Marina och umgås lite med henne och Ella...aja, får se om jag orkar. Känner mig skitseg. På tal om Ella, här är lite bilder som jag tog på henne igår när jag satt barnvakt :)
    Jag är alltid som en paparazzi efter henne. Stackars ungen.. lär bli blind snart av all blixt från kameran hon får stå ut med! Men erkänn nu, är hon inte världens sötaste unge so kill me?! :)


                                   Och så världens coolaste barnvakt =P


    Fick ju inte till några bra bilder på oss två tillsammans. De blev misslyckade. Det är nämligen svårt att få den flickan att sitta still haha.

    Herregud så hemskt

    Jag skrev för ett par veckor sen om Bosniens bidrag till Eurovision. Tydligen var det fel låt. Men nu har jag lyssnat på den rätta låten och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ni som inte hört låten än, snälla gör inte det! Haha.
    Den är så äcklig och så hemsk och så dåålig att det inte är sant. Jag är helt mållös. Jag menar, titta bara på han som sjunger, det säger väl allt?
    För att inte tala om den tuppen han har med sig på scenen? Fööööööör att inte tala om texten och musiken.
    KA-TA-ST-ROF! Uschhhhhhhhhhhhhh. Hemskt! Jag som äcklades av den låten jag första trodde var Bosniens bidrag, som sjungs av samma artist, men efter att ha hört denna låten önskar jag att det var den andra. Haha.


    Lyssna själva. Eller helst inte... haha


    Världens bästa barnvakt

    Både jag och Ella överlevde, wohooo :) Det var inte så farligt som jag trodde... hon var världens underbaraste och jättelugn så allt gick prima! Hon t.o.m somnade en stund. Dessutom har jag sagt till Marina att jag vill sitta barnvakt flera gånger, eftersom lilla Ella drar till sig uppmärksamhet. En jättesöt kille kom fram till oss och vi började prata, skittrevlig verkligen. Ska nog ta ut Ella på promenad flera gånger haha.

    Sedan mötte vi upp mamma Marina och tog en fika och nu sitter vi hemma hos henne och Ella springer runt här och vill leka. Får väl lyda henne då.

    So long!

    Rise and shine

    Klockan är 8 och jag är vaken, på min lediga dag. För det är så att jag ska sitta barnvakt åt Ella några timmar framöver. Känns lite läskigt faktiskt, att sitta barnvakt åt en 1-åring så pass länge. Men jag och Ella är ju bästisar så det ska väl inte vara några problem ;) Världens sötaste 1-åring kan väl inte ställa till några problem för mig? För i så fall vet jag inte vad jag ska ta mig till. Då ringer jag bara Marina och Edis och säger att jag går hem att jag inte klarar av henne hahaha. Nääärå, ska nog gå bra det här. Dessutom så är det bra träning inför framtiden. jag + barn = hahaha. Skrattretande.

    Förresten så varade inte lyckan över den nya telefonen länge :(
    Den är ju fan helt skum den här mobilen. Ingenting tycks fungera på den. MMS-inställningarna går inte att aktivera, och då har jag fått hjälp av comviq människorna men det fungerade inte, USB-kabeln är död och minneskortsfunktionen går heller inte att installera. WTF?! Skittelefon!
    Men tack Meri för all hjälp ändå. You rock :)

    Så nu har jag packat ner den och ska dra mig mot Posten nu och skicka tillbaka den innan jag beger mig mot the Hodzic family. Förresten så beställde jag den andra mobilen istället, fast det blev den gråa, inte den rosa.

    Aja, det var väl det.
    Wish me luck med bebisen. Jag återkommer med hur det gick. If i'm ready for the mamma-rollen. Haha. Knappast troligt. Ungen lär få märken för livet efter en dag med mig :P

    Pjuss.


    Jävla fanskap!

    OOOOOOOOOOOOHHHHH.
    Nu bryter jag ihop snart. Min nya lur är jättebra och så, men minneskortet är ju cepe. Jag går ju in den och allt, men varje gång står det "Inget Memory Stick i telefonen". Faaaan jag blir galen snart.
    Ni som sa att ni har sån här mobil, Sony Ericsson s500i, hjälp mig snälla! Jag måste ha mitt minneskort ju, där ligger all min musik och utan musik är jag nobody.


    Jag mår bättre nu

    image749Weee min nya mobil kom i morse. Det var verkligen dagens höjdpunkt, med tanke på mitt dåliga humör i morse.
    Men nu mår jag bättre. Ligger i sängen och käkar mina lite brända kanelbullar, men de är inte mindre goda för det inte :) Och nu ska jag pilla på min nya mobil. Älskar dom här nyare Sony Ericsson mobilerna, de behöver bara 2,5 timmars laddning innan man kan använda dom. Annars måste en ny mobil laddas i typ 12 timmar eller nått. Orka vänta lixom? Har dessutom bytt nummer. Lika bra nu när jag har ny mobil och dessutom har folk from the past börjat spöka i mitt liv igen så det är nog dags att byta nummer efter så många år...
    Tråååkigt. Men men..


    Dagens irritation

    Ni alla kan dra åt...nej inte åt helvete, men ni kan dra åt skogen och plocka svamp eller nått, för nu är jag irriterad på allt och alla.

    • Jag har världens mensvärk, därav min irritation. Dessutom har jag inte sovit på över 24 timmar. Jag snackade med Ilvana igår kväll till Gud vet hur länge och när hon dumpade mig kom värkarna. Jag doooog, Nästan. På jobbet i morse ignorerade jag allihop. Tur att jag inte jobbade så många timmar.
    • Alla människor som håller på att adda mig på Novaraja och Facebook.Vilken normal människa försöker lägga till någon på sin vänner-lista om man inte ens känner personen?! Oh! Så, läser du detta och du inte känner mig, dvs vi har aldrig snackat innan, så snälla adda mig inte nånstans. Och snälla sluta skicka reklam till mig på Facebook, eller medlemskap till olika klubbar. Det är ju inte direkt så att jag besöker dessa sidor. Så sluta med det, för jag ignorerar allt ändå.
    • Min data är en stor jävla fyrkantig jävel. Jag får upp meddelandet "Ont om ledigt diskutrymme" hela tiden fastän jag rensat datorn på bilder och musik. Har sparat över allt på skivor, men ändå kommer det jävla meddelandet upp all the time. 1. Okej jag fattar att jag har lite minne kvar, behöver inte bli påmind om det varje minut, jag är inte senil. 2. Finns det någon snäll, gullig datanörd där ute som kan hjälpa mig? Puss.
    • Jag har hostat i 2 veckor nu. Det är jävligt jobbigt! Visst, jag hostar inte lika mycket som tidigare, men jag hostar fortfarande! Det är störande och dessutom blir min katt rädd när jag får mina hostattacker att han bara springer iväg från mig och jag får dåligt samvete för att jag skrämt honom.
    • Jag slog precis in fel PIN-kod på mobilen och kortet är nu spärrat. Hur dum kan man va? Vilken idiot slår in koden till jobbet 3 gånger till och med?! Svar: Jag! Snacka om att ha en arbetsskada... Och nu måste jag ringa till Comviq och vänta 47658 minuter i kö.
    • Någon har snott min tvättid i morse! Jävla idiotjävel! Jag lämnade ett hotbrev i alla fall och jag är så pissed of!! Jag ska ta reda på vem den här seljanka är och hälla matolja över hennes kläder.

    Och nu ska jag tröstäta. Ska baka skitmånga kanelbullar som jag sen kan mata halva Nigeria med. Och mig själv. Och mormor. Tack för mig!


    Hej på mig

    Bara för att Ilvana ska ha något att läsa såhär nattetid så slänger jag in denna lista, som jag även snott från henne :)

    Röker du: Ja, men jag fick nyligen veta att det inte är bra för hälsan? :S
    När körde du en bil för första gången: I somras och ALDRIG mer! Jag har sån otrolig bilskräck.
    Haft sex på en offentlig plats: Eh, nej!
    Blivit arresterad: Ja. Fast inget stort.
    Pappas namn: Irfan.
    Mammas namn: Azra.
    Syskons namn: Tvillingsyster Aida.
    Religion: Islam.
    Smeknamn: Disa, Diska, Adi.
    Födelseort: Banja Luka.
    Du om 10 år: Då blir jag 33 och går i pension :P
    Vad tycker du om att få: Skrattanfall.
    Piercingar: Ja, i näsan. Vill ha i tungan, men vågar inte :S
    Brukar du sola: Nej, är allergisk mot solarium.
    Största svaghet: Jag är mörkrädd. Klarar inte av att sova med lampan släckt om jag sover själv. Elbolaget tjänar en hel del på mig faktiskt :)
    Starkaste sida: Bestämd.
    Du hatar: Att jag är en nattmänniska.
    Hur mår du idag: Bra, själv?
    Tycker du att man borde vara oskuld när man gifter sig: Absolut inte.
    Länder du besökt: Inte alls många. Bosnien, Danmark.
    Är du smart: Visst är jag väl det?
    Tycker du att du ser bra ut: Haha. Nej!
    Kysst en av samma kön: Jaaarå!
    Kan du vara på en fest utan att dricka: Klart! Vi från Balkan kan alltid ha kul utan sprit!
    Varit gift någon gång: Ja 8 gånger. 9 gången gillt snart eller? :P
    Haft ätstörningar: Nope.
    Var är dina föräldrar födda: Sanski Most (L)
    Vad hade du hetat med din mors efternamn: Adisa Alajbegovic.
    Husdjur: Världens sötaste katt, Coco.
    Vad är du allergisk mot: Sol. Därav att jag hatar somrarna. Får utslag på armarna och det kliar så fruktansvärt.
    Hur många par skor har du: Som jag använder nu, 5 st. I källaren finns fler, men inget jag använder ofta, sällan.
    Hur många vinterjackor har du: 2.
    Hur många vårjackor har du: E jebiga sad, ska jag skriva hur många BH jag har också?

    Idiot

    image748

    Pissväder

    Fan vilket pissväder det är ute! Det har regnat hela jävla dagen! Man blir ju skitdeppig bara genom att titta ut genom fönstret. Och så var det värsta stormen inatt med. Hur länge ska det hålla på lixom?

    Idag efter jobbet åkte jag och Maida upp till Universitetet och tog en snabb fika med Sejla och Alisa. Det var mysigt. Har inte träffat tjejerna på evigheter nu när jag varit sjuk och grejer...

    Å förresten, igår tog jag min första cigg efter 13 rökfria dagar.
    Fan vad mina lungor måste ha blivit besvikna... haha. Det som började så bra... men men. Jag är hemsk jag vet :p







    Wow

    Det här är en sån där låt som hugger rakt in i hjärtat. Det rinner krokodiltårar när jag lyssnar på den.
    Den handlar om en liten flicka som förlorade sin pappa 11 september.




    It's been a year daddy. I really-really miss you.
    Mommy says you're safe now, In a beautiful place called heaven.

    We had your favorite dinner tonight I ate it all up...
    Even though I don't like carrots

    I learned how to swim this summer
    I can even open my eyes from under water
    Can't you see me?

    I started Kindergarten this year
    I carry around a picture of us In my Blue's Clues Lunch Box
    You are the greatest Daddy

    I can swing on the swing by myself...
    Even though I miss you pushing me
    Can't you see me?

    I miss how you used to tickle me
    Tickle my belly

    My belly hurts
    I try not to cry
    Mommy says it's okay

    I know you don't like it when I cry
    I try daddy but it hurts
    Is it true you're not coming home?

    Maybe some day I can visit you in Heaven okay?

    It's time for me to go to bed now I sleep with the light on.
    Just in case you come home, And kiss me good-night.
    I love you so much.

    I miss you Daddy...!

    Melodifestivalen är ett skämt

    • Ikväll samlades vi hos Kelda för att titta på Melodifestivalen. Jag som aldrig tittat på Melodifestivalen hela mitt liv! Men någon gång måste vara den första tänkte jag. Och jag står fortfarande fast vid samma åsikt, jag förstår inte hur folk kan tycka att det är kul att titta på Melodifestivalen? Det suger så hårt! Alla låtar var ju hemska! Jag tröttnade efter halva första låten och som tur var så var Samer där och vi satt och pratade om roligare saker, som tex hur det är att jobba som väktare och butikskontrollant. Jag vill verkligen testa på det jobbet! Jag kan så se mig själv i väktaruniformen :)
    • När Melodifestivalen äntligen tog slut spelade vi levande charader. Haha, oh så kul vi hade. Mitt lag vann, såklart :P
      Kvällen avslutades med ett besök på kära Donken, såklart.
    • Och nu ska jag titta på ett avsnitt av Brothers and sisters och förhoppningsvis kunna somna efter det för jobbet väntar imorgon.

      Nighty...

    Jag vill åka Sverige runt

    image745
    Gud vad jag hatar helger! Alla blir så glada när fredagen kommer, woho äntligen helg, men jag blir bara deprimerad. För jag vet att en helg fylld med jobb väntar. Bara det att jag måste gå upp 4.30 varje lördag morgon gör att jag vill hoppa från balkongen. Söndagen är dock lite bättre, börjar iaf vid 9, men ändå. När måndagen kommer är jag helt slut. Dels pga jobbet och dels för att jag, trots att jag jobbar ändå är ute til 4 på morgonen och sover knappt innan jag drar till jobbet. Men vad fan, bara för att jag jobbar helg ska väl det inte hindra mig från att gå ut och ha kul med mina vänner?

    Men ändå, det tar ju på en. Både psykiskt och fysiskt. Och snart har det gått 2 veckor sen jag blev riktigt sjuk och jag är ännu inte helt frisk. Det är bättre nu, men jag är inte frisk till 100%.

    Och jag förbannar helgerna för att jag inte har möjlighet att åka någonstans längre. Jag vill kunna åka och träffa mina vänner runt om i Sverige. Jag vill åka till Gävle, där jag växt upp och hälsa på mina barndomsvänner. Jag vill till Stockholm, där jag också bodde som liten och hälsa på och till Uppsala för att hälsa på min turk och jag vill till Örebro - jag älskar den staden, jag vill till fängelset i Kumla och hälsa på mina 2 idiot kompisar haha, jag vill till Halmstad och Göteborg och framför allt vill jag till Skåne. Jag vill åka till Lund, där jag spenderat 3 år av min studenttid. Jag har inte varit där sen somras! Och jag vill till Malmö och hälsa på släkten och dessutom vill jag kunna ta tåget från Malmö till Köpenhamn som tar en halvtimma och shoppa tills mina fötter tappat känseln och jag måste sätta mig ner och gråta.

    Jag vill allt det där men det går inte! Helgen är omöjlig att ledigt från på mitt jäkla jobb. Men snart fan ska jag ta ledigt, och då, då ska jag resa. Men vart fan ska jag åka först? 2 dagar går snabbt...
    Aja, under tiden får jag fortsätta att drömma mig bort! :)

    1 mars 2008

    image744
    Idag är det 16 år sedan Bosnien-Hercegovina
    blev självständigt.
    Så grattis älskade hemland! (L)



    RSS 2.0