Brev från Nigeria

Ni minns att jag blev fadder för ett par veckor sen? Jag är fadder åt en liten pojke, Stanley 6 år gammal som bor i Nigeria. Och idag fick jag mitt första brev av honom. Gud så glad jag blev!
Han berättar lite om sig själv och om sin familj. Och nu ska jag göra detsamma vill han :) Min lilla pojke :) Han är så himla söööööt!

 

Egentligen är jag grek

Idag hände det igen! Jag stod och pratade lite med den nya tjejen på jobbet och när hon skulle gissa vart jag kom ifrån, och hon sa Grekland, då höll jag på att gå i taket. Grekland?! Jag hade inte reagerat så starkt om jag inte hört det 34322 gånger förut. Senast förra månaden, då en av dom andra anställda trodde jag var grek. Och sen har jag hört det under hela min barndom, många gånger, att jag är en grek. Jag vill inte se ut som en grek. Haha.

Så jag gick till Tacki, en äldre man från Grekland och frågade om jag såg grekisk ut. "Du ser sådär typisk grekisk ut, grekiska tjejer ser så vackra ut som du". sa han Öhh, nej. Han säger också att när jag började jobba där så trodde han direkt att jag var grek.

Jag har inget emot greker, men ändå.
Jag är stolt bosnier! :)







Puss & Kram från greken :)

När sanden rinner ut

image738Gud jag är helt slut. Har varit hos Marina ikväll igen och lekt med Ella. Hon tröttar ut en helt nu när hon kan gå. Vi badade henne och jag blev helt blöt när hon höll på att slå med benen och armarna i vattnet. Nej, inga barn för min del. Dom är söta när man leker med dom ett tag, men att ta hand om dom 24/7, det skulle mina nerver inte klara av!
När Ella hade somnat då pysslade jag och Marina. Vi gjorde sand i olika färger med hjälp av kritor och salt. Fan så coolt det blev! Speciellt när man blandade de olika färgerna..

Jag beställde telefonen. Det blev den Sony Ericsson S500i. Det var den jag ville ha egentligen från första början. Så nu väntar jag med spänning tills den kommer, nästa vecka någon gång.

Ska hoppa in i duschen nu!

Prinsessan Ella

Satt hemma hos Marina igår till midnatt. Som tur var var lilla Ella vaken en stund när jag kom. Och jag kunde leka med min prinsessa :) Gud så ovanligt det är att se henne gå! Jag har nog inte vant mig vid det så jag gick hela tiden bakom henne och väntade på att hon skulle ramla och jag skulle ta emot henne, men nej det här lilla busfröet sprang maraton ju :)

Tog lite bilder och spelade in en liten filmsnutt men till min stora förfäran såg jag att det inte finns ljud på min kamera. Det visste inte jag haha. Har ju aldrig behövt spela in något, men men...
Dessutom så är videon lite mörk. Jag försökte också filma mig och Ella ihop, det gick väl inte så jättebra som ni ser haha.
 
  

Vilken ska jag välja?

Är det något jag byter ofta så är det telefoner. Jag köper ny mobil en gång om halvåret. Och nu har den tiden kommit igen och det har inte ens gått ett halvår. Jag har tröttnat på min LG Chocolate mobil.
Det är 2 mobiler jag velar mellan hela tiden och kan inte bestämma mig.

En av dom är denna, Sony Ericsson S500i (kanske den jag mest vill ha egentligen):
image733


Och den andra Sony Ericsson W580i:
image734

Hjälp mig här nu. Vilken ska jag välja?
Detta är ju värsta U-landsproblemet för mig nu haha.

Nattfika

Ska strax gå till Marina for some late coffee. Har inte träffat henne på flera veckor nu så saknaden är stor!
Jag får dessvärre inte träffa mina lilla älskling Ella, som lärde sig gå för 2 veckor sen, för hon kommer säkert sova! Men är jag riktigt snäll kanske jag får väcka henne en stund om mamma Marina är på bra humör! :)

Håller precis på och laddar ner avsnitt 9 av One Tree Hill. Tack Adlen! :)
Längtar tills jag kommer hem ikväll och tittar på det. OTH är världens bästa serie! Började titta på den för ca en månad sen och det känns så konstigt nu när man måste vänta en vecka innan ett avsnitt slöpps i USA. Är så van vid att kunna se flera avsnitt om dagen, men men... ko ceka taj doceka :)

Mätte precis mitt blodtryck. Den är lite för hög, som vanligt. Och mitt hjärta slår nästan dubbelt så snabbt än den egentligen ska. Det har den gjort i ett par år nu. Det ska ligga på 60 slag/minuten. Jag ligger på 95. Konstigt hjärta. Att den orkar...

Nä, ska nog gå till Marina nu. De hämtar upp mig strax.
Puss!

14 år senare...

Internet är så jävla coolt ibland. Man kan ju fan hitta vem som helst! Speciellt om man har novaraja haha.
Av någon konstigt jävla anledning hamnade jag på en tjejs sida och jag kollade igenom hennes bilder och jag tyckte hon såg bekant ut men jag tänkte iner mer på det. Äh, någon jag sett på konserter säkert tänkte jag och klickade mig vidare. En timma senare skriver hon tillbaka "adisaaaaa dragaaaa jesi to ti?!". Och jag satt där som ett stort jävla frågetecken och tänkte vem fan är den här pangbruden på 25 år, jag känner inte henne. Men tydligen känner hon mig?... Efter en del mess fram o tillbaka visar det sig att det är en barndomsvän till mig! Vi lekte när vi var små och precis hade kommit till Sverige! När vi kom till Stockholm 1993 så bodde varje familj ihop med en annan familj i en stuga och min familj bodde med hennes familj och jag och hon blev genast bästa vänner! Såklart, vi bodde ju ihop! Så sen dess, sedan 1994, då min familj flyttade upp till Norrland, har vi inte haft någon kontakt! Och nu 14 år senare känner hon igen mig och berättar att hon länge velat söka upp mig men visste bara mitt förnamn och att jag var 2 år yngre än henne! Och det är ju inte mycket att gå på...

Jag, så chockad som jag var, fick inte fram ett ord! Jag satt där helt stum! Och när chocken släppte, då skulle man ta igen all tid man missat, 14 år lixom.
Hon bor i Kroatien sen 2 år tillbaka där hon driver ett hotell som ser ut att vara taget ur Hollywood. Damn, så framgångsrikt och underbart liv hon verkar leva. Den lilla flickan med fräknar lixom. Och blir det någon Kroatien för mig i sommar, då är det bra att man har en vän som äger ett hotell med värsta baren :D haha. Och jag har blivit lovad "bröloppssviten på 8:e våningen med bubbelpool och jacuzzi" bara för att jag en gång slog ner en kille som hade slagit henne när vi var små (som jag inte ens minns haha). Någon som ska med? :P

Lunch på stan

Efter jobbet idag gick jag och käkade lunch med Emina och Munja. Fan så sköt det kändes att vara ute bland folk, äntligen! Har inte träffat en jävel på en vecka ju.
Vi stack till en egyptisk restaurang. Det var ritkgit mysigt och maten var bäst! Kyckling & ris med nån skitgod egyptisk sås till. Nice price...

Värt att nämnas att jag försökte mig på ett desperat försök att röka efter en vecka. Tog t.o.m Eminas menthol cigarett, tänkte att det skulle vara lättare. Men nej, lungorna sa NEJ, och efter 3 bloss och några hostattacker senare fimpade jag den.
image732
By the way, igårkväll kollade jag på filmen Black Christmas. Jag sket på mig nästan. Den var så hemsk! Kände mig som ett litet barn när jag var tvungen att sova med lampan på haha. En riktig rysare det där. Se den!

Nä, nu ska jag städa lite här... mitt rum ser ut som ett apotek. Ingen vacker syn det här inte...
Pusshej!

   

På väg uppåt

Jag känner mig mycket bättre idag. Febern har gått ner helt och förutom hostandet var det det jobbigaste. Men nu har febern försvunnit och det för gott hoppas jag. Idag är det en vecka sen jag blev sjuk. I en hel vecka har jag legat i min säng utan någon som helst kontakt med omvärlden, förutom jobbet. Jag har nog glömt bort hur det är att umgås med vänner. Jag har glömt hur dom alla ser ut och jag saknar dom massor. Och jag orkar verkligen inte sitta hemma en enda dag till. Så imorgon förhoppningsvis ska jag vara social. Måste träffa frugan som fyllde år idag, som jag inte kunnat träffa:( Det får bli imorgon istället för sen på torsdag åker hon till Barcelona ju. Lyckost...

Idag är det också en vecka sen jag tände min sista cigarett. Wooow. Mina lungor måste nog vara lika chockade som jag. En hel vecka... ja det är rekord hörni.

Nu har jag i alla fall uppdaterat lite nya bloggar här till vänster, om ni inte redan sett det. Men jag förstår inte, ibland kommer länkarna upp ibland inte, då står det bara ADISA. Någon som vet var felet ligger?
Aja, det ska ligga en del nya bloggar där som jag tycker är värda att besökas. Det är i alla fall dom jag besöker varje dag, sen finns det andra bloggar jag besöker ett par ggr i veckan.

Mitt öra kliar nu. Måste klia tillbaka.
So long!

Leila - bortgift mot sin vilja

image725Franska Leila var 21 år när hennes föräldrar tvingade henne att gifta sig med en femton år äldre man. Äktenskapet blev en mardröm. Först efter många år av misshandel och flera självmordsförsök lät föräldrarna henne slippa ifrån mannen, men inte ifrån äktenskapet eftersom skammen är för stor för familjen. Leila är inte ensam om sitt öde. Bara i Frankrike finns över 70 000 unga flickor som lever i tvångsgifte. Tillsammans med Marie-Thérèse Cuny - medförfattare även till Souad - vill hon göra människor medvetna om detta samhällsproblem.

Läste ut den här boken på bara några timmar. Så bra är den! Kunde inte lägga ifrån mig den. Det här är en stark och gripande berättelse om tvångsgifte.
Leila är född och uppväxt i Frankrike, men har sina rötter i Marocko. Hennes föräldrar är väldigt traditionsbundna, och Leila har svårt att anpassa sig till de "regler" som gäller för muslimska kvinnor. Hon vill leva som sina västerländska vänner.
Här får man en liten inblick i hur ett tvångsgifte går till. Hur kvinnan väljs ut, vad som gäller för kvinnan osv. Oerhört skrämmande att läsa, när man själv lever ett så fritt liv. Man tror knappt att det är sant att sånt här händer, fortfarande.
Boken är skriven med ett glödande hat mot ett kvinnofientligt system som alltjämt håller unga kvinnor i ett järngrepp. En bok alla borde läsa!


Betyg:
image726

Ha den äran idag

image727

Rubrik

Jag har ingen lust att blogga, men jag gör det ändå.
Det händer inte så mycket i mitt liv just nu så det finns inget att blogga om heller. Jag hostar, nyser, drricker te, käkar tabletter och that's it. Och allt detta sker i sängen. T.o.m när jag bloggar. Min kääära säng, vad skulle jag gjort utan dig?
image724
Ställde mig på vågen tidigare idag. En viktminskning på 3,7 kg på en vecka. Det enda positiva i mitt liv just nu iaf haha. Jag har absolut ingen matlust om dagarna, men på kvällen då kan jag äta lite iaf. Tex jag gick upp vid halv 7 i morse och nu 12 timmar senare har jag fortfarande inte ätit frukost, jo jag åt en nektarin på hela dagen och jag känner mig inte alls hungrig. Eller ja, lite... ska nog ta och laga korv stroganoff med pasta. Jumiieee :)

Pusshej!

Måndagar är jobbigast

Jag ber om ursäkt om jag väckt hela Sverige med mitt hostande inatt. Mina lungor ville leka som vanligt....
Jag hostade oavbrutet i 3 timmar och så högt att t.o.m de döva hörde... Och till slut fick jag värsta huvudvärken också. Trodde huvudet skulle explodera när som helst. Och så blev klockan 6 och jag skulle jobba. Som tur är var det bara ett par timmar.  Det blev lite bättre på jobbet, men så fort jag var tvungen att ta ett djupt andetag så typ låste sig bröstkorgen och det gjorde pissont. Nu vet jag hur det känns att dö, typ...

Men imorgon då är jag leeeeeeeeeeeedig!= :D
Efter att ha jobbat 11 dagar i streck (inte konstigt att jag är sjuk egentligen :p) så behöver jag en dags vila. Efterlängtade tisdag!

Tänkte egentligen ta ledigt på onsdag med. Pratade lite med syrran igår och vi tyckte det var en bra idé, för då skulle jag kunna åka ner till mina gamla hemtrakter Skååååne och hälsa på i 4 dagar.
Men eh, med tanke på hur sjuk jag känner mig så får det va. En annan gång helt enkelt. Vill bara fokusera på att bli frisk nu nu nu!

Saknad!

image723

Minnen

Det är mäktigt hur musik kan väcka gamla minnen.

 
I still remember...



(en av dom finaste låtarna som finns)

Vad bananer kan ställa till med

Med tanke på har brist på vitamin C så bestämde jag mig för att göra en fruktsallad. Och för att inte bära med mig hela plånboken till ICA tog jag ut en hundring och gick. Men det är ju alltid så när man handlar, det blir så mycket mer än man hade tänkt sig. Jag plockade iaf på mig allt jag ville ha och stälde mig i den evighetslånga kassakön och blir orolig över att mina 100 kronor inte ska kunna betala för allt.

14,50...29.90....45.50.....66.80....79.90....94.50...

jag gör en snabb huvudräkning på vad 2 bananer egentligen kan kosta. Typ 5 spänn, jaaa jag kommer ha råd tänker jag, na na na, 94.50+5=99.50!.. 

102,50 :- tack! säger kassabruden.

Say what?!

Jag ler med alla mina 24 tänder mot kassörskan, röd som paprika, kände mig som ett fån och hade värsta kön bakom mig, skulle precis säga att hon får ta bort någonting, men i just den sekunden råkade jag titta ner och jag ser en 5-krona! Haha, sent from heaven! Jag plockar upp den och lägger fram pengarna och skrattar för mig själv.

Nöjd och belåten slängde jag ner mina varor i kassen och var på väg ut, då killen som stod bakom mig i kön gick förbi mig och sa "Du har tur tjejen!" och skrattade. Piiinsamt!


Mello

Ja, d¨var det avgjort. Mickey gick inte vidare i melodifestivalen. Faaaan så sur ja blev. Att han inte ens gick vidare till de bästa 5 var ju tragiskt. Sverige är inte medvetna om hur smart det skulle ha varit och skicka hono till Belgrad. Hade ju fått topppoäng av hela Balkan + Norden. Kunde ju tagit hem hela skiten. BLÄÄ. Prokleti svedjani.
Jag älskar låten i alla fall. Den är hur jävla bra som helst! Röstade t.o.m 7 gånger. Men men...


Blodbad på jobbet

Jag har drömt om detta sen i morse. Att ligga i min stora säng med en stor kopp te och blogga.
Jag jobbade idag, vilket jag egentligen inte skulle ha gjort med tanke på att jag fortfarande är sjuk så in åt helvete. Varje gång jag hostar känns det som att lungorna får ett knivhugg. Och jag FÅR inte skratta, för då måste jag hosta och då reagerar lungorna igen. Jag får sån lust att köra in handen i munnen och ta ut mina lungor och pussa på dom och krama dom och skrapa bort det som gör att jag har ont, lägga tillbaka dom och allt blir som förr. Men ja...

Måste faktiskt berätta om min roliga väckning i morse. Jag satte klockan på 4:30 och någon gång vid 4:27 väcks jag av att jag känner att någonting rinner nerför min mun och jag inser att det är blod. Jag hade fått näsblod! Så jag springer upp ur sängen och springer in på toaletten och just när Växjös blodbad utspelades i min toalett ringer min väckarklocka. Fan så stressigt allt blev. Fick även näsblod på jobbet idag. Det var inte kul. Jag sprang med handen under näsan genom butiken in i lagret och in på toaletten. Folk trodde fan jag hade ramlat och slagit ut mina tänder. Kan man verkligen blöda så mycket från näsan? Helt otroligt så mycket det var. Jag menar, när jag skulle gå och torka upp efter mig såg det ut som om någon hade halshuggit mig och släpat mig längs golvet haha.

Vilken dag...
Nä nu ska jag försöka få i mig något, har bara ätit ett knäckebröd idag och sen ska det tittas på Melodifestivalen!
Växjös stolthet Mickey Huskic ska ju tävla ikväll och det måste man ju se och rösta! Så rösta!


Bloggen fyller 1 år

image722

Idag fyller min kära blogg ett helt år! Wow! Kära blogg, tänk att jag varit dig trogen i 1 år idag. Och dagen till ära tänkte jag slänga in en lista som jag hittade någonstans med frågor om bloggning.

1. Hur länge har du bloggat?

Sen 23 februari 2007

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?

Jag tyckte det var jättetöntigt att bloggs haha.
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Ja, eftersom jag innan jag själv började blogga bara följde en enda blogg så måste jag ju självklart säga Magdas blogg. Hon var även den som övertalade mig att själv börja blogga.
4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?

Roligt att läsa vad jag tänkte just då. Det är lite av en påminnelse om vad som har varit. 

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
Oj jag följer asmånga bloggar dagligen. Typ 15 st.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?

100% dagboksbloggar. 
Hatar modebloggar.

7. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Ja det hoppas och tror jag :)
8. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Håller rätt stenhårt på gränsen. Man vill ju inte vara FÖR privat heller.
9. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Det absolut privata, kan jag inte berätta det för mina vänner kan jag absolut inte skriva ner det här. Och mode. Jag är inget modefreak. Och förstår inte vitsen med "hej idag har jag på mig strumpor från H&M för 19kr..." osv.. jag menar, who cares?

10. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Till viss del ja, men absolut inte till 100% Men å andra sidan, när känner man en person igentligen?

11. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Ja, jag har träffat Atena . Blev itne ett dugg förvånad. Hon är lika cool brud som jag trodde hon skulle vara :) Min cheeera irhaniii :P

12. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Lika farligt som det är att gå över gatan, flyga, åka tåg, köra bil. Allting har olika verkan på olika personer. 

13.Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Ja till en viss del har väl den det, helt plötsligt är du en skapare av något. Du har ett ställe att lasta av dig allt du kan komma på och egentligen finns det ingenting annat än våra egna moraliska tankar och begränsningar som hindrar oss från att skriva ner precis vad som helst. Detta kan väll bli till ett problem för vissa, men just där bloggarna står just nu så är det väl mest en grupp som påverkar varandra. 

14. Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Det ett sätt för mig att få utlopp för mina tankar och mitt skrivande, hit kan jag komma när som helst och skriva om precis allt, ifall jag är ledsen arg eller glad. Allt är tillåtet. Och det viktigaste av allt är nog, alla dom underbara människorna jag "lärt känna" via bloggen.

15.Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Mest för att jag fått en hel del insikt i ämnen som varit främmande för mig förut, har kommit i kontakt med starka människor och deras livsöden.

16. Nämn 5 blogg du bsöker dagligen.
Wow. Som jag skrev innan, så följer jag ca 15 bloggar dagligen, men här är iaf 5 av dom, skrikver bara ner dom slumpvis nu, de som kommer upp i hjärnan.
Alma
Amela & Meri

Beisa
Iris
Magda


It makes me wanna puke!

Hur äckligt är inte detta?
image721

Jag blir arg

Det finns faktiskt en positiv grej med att vara sjuk... man blir så ompysslad och det kommer alltid folk med mat och bakelser :) Jag känner mig som the queen som ligger i sin stora säng och tackar o tar emot :)
Så just nu ligger jag i sängen och försöker få i mig någon typ av vaniljkaka, vet inte från vem, men den är jävligt god. Men jag har tappat matlusten helt dom här dagarna.
Anywho, så får jag inte dricka kallt. Måste alltid dricka något varmt, eller ja lagom varmt. Och tro mig, det är inte alls kul och dricka varmt vatten. Fuj!

På tal om någonting annat, jag har hållit mig sysselsatt de senaste 2 timmarna med en människa på MSN som har noll koll, inget vett i skallen. Vi diskuterade hela den här Kosovo-själständighets grejen.
Jag gillar att diskutera, det gör jag, och jag vet att det alltid finns två sidor, men snälla ska man ha något att komma med ska det vara något vettigt, något som det finns bevis på, svart på vitt, och inte bara säga saker som inte stämmer ett skit och när jag frågar "hur vet du det? var har du fått denna fakta ifrån?" ska du inte svara "jag vet ite, jag minns inte, men det är bara så". Det gör dig bara dummare än du redan är!
Lär dig fakta först innan du öppnar din käft!


The Notebook

image720
Jag undrar om någon känd bloggerska länkat till mig? Något har ju hänt. För mina unika besökare för idag har stigit upp till 700, och det är dubbelt så mänga som jag brukar ha på hela dagen och nu är klockan, 4?
Vad glad jag blir! Chockad men glad! :)

Hur som helst, igårklväll, någon gång vid 2 tiden började jag tittta på The Notebook. Har aldrig sett det och eftersom alla andra har det, tänkte jag inte vara sämre för det. Och jag säger bara så här, jag grät hela natten! Altsså jag grääääääääääääät som en bebis! Hahaha. Ni skulle bara ha sett mig, så här sjuk som jag är också!

Min mormor blev väckt av mitt tjutande så hon nästan sprang in i rummet och när jag berättade att jag grät pga en film sa hon bara "ma ti nisi normalna", och gick. Hon trodde jag hade ont. Haha.

Gud vad jag älskar den här filmen! Den kommer jag lugnt se hundra gånger till! Redan i morse sa jag till mormor att nu går jag in i rummet och kollar på filmen igen, och hon gjorde så som alla granma´s gör, lyfter armarna i luften och säger "subhanallah". hahah. Så i morse såg jag den en gång till. Fast nu grät jag i förväg, för ajg visste vad som skulle hända och jag grät ännu mer när det väl hände.

Ni som ännu inte sett den, ni MÅSTE se den! Fattar ni?

Alone with her

image719Har nu tittat på filmen Alone with her som Alma skrev om för ett par dagar sen. Tyckte den verkade bra så jag laddade hem den. I stora drag handlar den om en man som i hemlighet är besatt av en kvinna och gömmer därför kameror i hennes hem.

Jag hade så stora förväntningar av filmen.
Det är alltid lika tråkigt att se en lovande film som denna fimas på det här viset. Storyn är väldigt intressant och filmtekniken gör det hela ännu bättre. Skådespelet är dock inte mer än hyfsat. Någotorealistisk film med en rad brister, bland annat det plötsliga slutet. Ja, jag fattar poängen och det är rätt så skrämmande, men jag hade velat se lite mer detaljerat vad som egentligen hände.

Hej

Jag var på apoteket idag och köpte Alvedon och hostmedicin. Känner att jag blivit värsta missbrukaren. Alvedon förbrukas i mängder hos mig just nu. Men det blir ju fan inte bättre! Men nu har jag som sagt köpt den här nya hostmedicinen som tydligen ska vara bättre än den jag hade innan, så håll tummarna :P

Någon som har tips på bra filmer jag kan ladda ner?

I min ensamhet

Jag har egentligen inget att blogga om. Jag är fortfarande sjuk och det suger. Jag känner mig ensam och övergiven haha. Har inte träffat någon på 3 dagar. Det ända jag gör, när jag inte jobbar, är att ligga i sängen och titta på serier och filmer, men det slutar alltid med att jag somnar efter 20 min eftersom jag inte orkar hålla ögonen öppna. Usch, det här suger...

Klass 9A

Nu har jag tittat på de båda avsnitten av Klass 9A och jag gillar det verkligen! Det är ju jätteintressant!
För er som inte vet så handlar det om klass 9A i Malmö som är en av dom dåligaste klasserna i hela Sverige. Och med hjälp av Sveriges bästa pedagoger och lärare ska de i slutet av terminen bli en av de 3 bästa klasserna i Sverige. Det känns ganska hopplöst och omöjligt, jag menar, dom vet ju inte ens vart London ligger eller vad som menas med singular och plural...men men det är inte omöjligt! Ska bli intressant och följa det iaf.
Får bara inte missa det nästa tisdag så jag slipper kolla på det på Svt:s hemsida igen hehe.

För övrigt är jag riktigt förkyld. Huvudet känns dom en tickande bomb och jag fasar för hostningarna eftersom jag får så jäkla ont i ryggen när jag hostar och det är inte kul, tro mig. Känns som knivhugg i ryggen :S

Nä, nu svider det i ögonen. Ska nog släcka lampan och lägga mig en stund. Hoppas bara jag känner mig bättre tills imorn. Inte alls kul att vakna kl 5 och jobba under dom här omständigheterna.

Peace!

Lungorna strejkar

image717Klockan 02.30 inatt blev jag väckt av mina lungor. De ville påminna mig om hur dåligt dom mår av cigaretterna jag matar dom med, genom att ge mig hostattacker gång på gång. Rätt åt mig egentligen...
Så jag satt uppe ändå till 5 i morse med världens hostattacker och kollade på flera avsnitt av Brothers and sisters och ja, sen var det dags att fixa sig och gå till jobbet.

Väl på jobbet insåg jag att mina lungor inte strejkade mot ciggen, utan jag var på väg att bli förkyld. Inom en timme fick jag feber och började kallsvettas samtidigt som hostningarna blev värre och värre. Jag trodde jag skulle hosta upp alla mina inre organ så mycket jag tog i när jag hostade.

Jag räknade minuterna tills klockan blev 12 och jag fick gå hem. Så nu är jag hemma och ska strax bli ompysslad av mormor. Hon kan sånt här. Rakija + örtte for me. Och förhoppningsvis kommer mina lungor vara snälla nog och låta mig somna åtminstonne en timma så jag kan samla mina krafter, ska ju trots allt jobba vid 16 idag igen. Fuck!

Me myself and I

Haha, vilken frisyr passar jag bäst i?


1. image710 image7112.

3.image712 image7134.

5.image714 image7166.

Jag skrattar ihjäl mig varje gång jag ser bild nr 3. HAHAHA.
Bild nr 5 är kinda cool. Men jag hade tröttnat på det rosa efter 2 dagar.
Och absolut inte nr 6! Hahaha.
Nä, bild nr 2 är nog min favorit!
Eller, vad säger ni? :)

Testa du också:
http://kandisfrissan.veckorevyn.com/

På vift med The Boss

  • Jag och chefen min har varit på hemliga uppdrag hela morgonen. och DET var riktigt jävla kul. Kände oss lite som bad guys där ett tag men what a fuck det viktigaste är att vi hade kul. Och resten av dagen har vi hållt telefonkontakt för att uppdatera varandra om något nytt har hänt. Min chef är den bästa, hon är så jäkla go' hon!
    Jag har fått sjukt mycket tider denna veckan. Imorgon kommer jag jobba ihjäl mig typ. Men vad gör det, bättre att jobba än att muppa hemma framfor TVn hela dagen...

  • Nä nu ska jag ta en lång dusch innan chefen kommer och hämtar mig. Ska jobba. Fanskap.
    Tjingeling!

En sen måndagkväll

Det har varit en skittrevlig kväll. Det började med att jag, Emina, Munja, Rodde och Samer drog ner till stan för att fika. Men bor man i Växjö så vet man att staden dör rätt tidigt på vardagarna så det blev en visit på Pressbyrån för att köpa lite smått och gott och sedan softade vi hemma hos Rodde. En minst sagt livlig kväll. Vi diskuterade allt från Samers jobb som väktare till att jag blivit lovad en massa grejer av Rodde. Han ska bl.a fixa lägenhet till mig mitt i stan, bjuda mig på en resa till rymden, åka till hans sommarställe i Dalsland, åka till Ryssland för att hoppa typ fallskärm och sedan avslutas våran resa i Nässjö. Haha. Det tackar man inte nej till :P

Och nu känner jag att hela jag stinker rök. 5 rökare i en liten lägenhet, det tar på en. Och mitt huvud håller på och spricker. Så det blir en snabb dusch nu innan jag hoppar i säng. Ska jobba vid halv 6 imorgon. It sucks.

Nighty.

Förbannad

Jävla idiot dra åt helvete!image708

Okej, jag är riktigt förbannad just nu. Därför ber jag om ursäkt i förväg för mitt ordförråd i detta inlägg. Igårkväll fick jag ett samtal av en av mina chefer (har 2 st). Detta samtal var från den "viktigare" chefen, chef 1. Och hon ville träffa mig dagen efter, alltså idag. Visst tänkte jag, ovetandes om vad det gällde och vi bestämde att vi skulle ses på jobbet klockan 8.

Och så får jag veta i morse att den andra chefen, chef 2, hade klagat lite till chef1 angående mig. Han hade påstått att jag hade sagt en del grejer som han inte ansåg var bra för jobbet.
Ohhhhhhh jävla skitstövel! kajddhfhdklhjadlöwkflkrjköll!!!!!!!!
Okej, om detta hade varit sant så hade jag självklart stått för det jag sagt. Men ingenting, ABSOLUT ingenting av det stämde. Bara ren lögn! Det var det som gjorde mig riktigt förbannad! 

Jag menar, han är en gammal gubbe på 50 år och beter sig som om han går på lågstadiet. Påstår en massa grejer som inte är sanna, va fan du är chef, så gör man bara inte!
Och en annan grej, jag har alltid tyckt om chef 2. Vi har lixom klickat från första dagen. Utan honom hade inte mina dagar varit så roliga och fyllda av skratt och han sa samms sak till mig för ett tag sen, så jag var som ett stort jävla frågetecke när chef 1 sa allt det här.

Men det där kom han inte undan med lätt. Vi letade upp honom och chef 1 bad mig inte ställa till med något stort. Hon såg väl ilskan i mina ögon och hur allt inom mig kokade. "Needå, ingen fara" sa jag och sekunden senare kommer chef 2 in och jag nästan slänger mig på honom. Haha. Okej, inte bokstavligt men typ. Jag började skrika lite på honom och han försökte hela tiden avbryta mig men jag vägrade lyssna på honom. Jag bad honom faktiskt dra åt helvete också. Bra Adisa, bra!
För att precis när jag var klar med mitt skrikande frågade han mig lugnt och fint om jag var klar, och jag ville bara smälla till han. Och då säger han, med en sån där tyck-synd-om-mig rösten att jag och chef 1 måste ha missuppfattat det hela. För de sakerna han hade sagt till chef 1 var inte angående mig, utan den andra tjejen som jobbade innan mig, som jag tog över efter! Hahaha. Så det var ett rent jävla missförstånd alltihopa.

Fatta att jag skämdes och blev chockad. Här hade jag stått och skrikit på honom och snäst av han varje gång han försökte avbryta mig och så går han och säger att det är ett stort jävla missförstånd alltihopa.
Då blev jag ännu mer förbannad. Men denna gången på chef 1, som hade missuppfattat hela grejen. 
Men det är en annan femma. Haha. 
image709
Anywho, så slutade det med att vi kramades allihopa och drack kaffe. 
Gosh, men jag är riktigt förbannad fortfarande. Vet inte varför, men jag är det bara. Haha
Har iaf köpt en pyramidlott nu, är besatt av dom. jag ska jävla skrapa fram en miljon nu efter allt som hänt i morse, annars drar jag till stan och shoppar istället. 
Puss hej.
Och sorry för det megalånga inlägget.




Brist på annat

1. Värsta känslan?

Panikattacker!

2. Bästa känslan?

När man gjort något man kan vara stolt över!

3. Din första tanke när du vaknar?

 Vad är klockan?

4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?

 Noone - Alicia Kyes

5. Har du någonsin varit kär?

Ja.

6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?

 Tapeter och bilder.

7. Vad har du under sängen?

 Dammtussar & resväskor

8. Ser på?

 Bloggen.

9. Lyssnar på?

 Baja - Zapisano je u vremenu

10. Skriv nått smart!

Vad A säger om B, säger mer om A än om B. (okej det var det första jag kom o tänka på)
11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?

 Mamma.

12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS?

 Pravi mi veceru :P - från Elvis. haha.

13. Vad vill du bli när du blir stor?

 Framgångsrik

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?

 Snäll, Humoristisk, galen.

15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?

 När jag sover.

16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?

 Göra pengar!

17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?

 Näsan, den sitter liksom bara där!

18. Vilken superhjältekraft vill du ha?

Ta tillbaka tiden.

19. Vad är du beroende av?

Kaffe & cigg.

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

 Datorn!
21. Hur gammal är du egentligen? 
 57  ... okej 58 :)


Syster Yster

Jag har sån blogglust, men är helt slut i huvudet, har inget vettigt att blogga om, därav denna konversationen med syrran:


...:::Adisa:::... säger:
jag vill blogga

...:::Adisa:::... säger:
men vet inte om vad

*Aid@* säger:

haha

*Aid@* säger:

blogga om att jag åkt o hur mkt du saknar mig

...:::Adisa:::... säger:
öh jag ljuger inte på min blogg

Japp, min syster det där. Kan väl nämna att hon åkt till Skåne idag och komemr vara där i en vecka. Och att jag saknar henne redan. There you go sis, i said it. Haha.Och bara för att, ska jag lägga upp den här bilden på mig och dig som du hatar :p Puss på nosen.

image707

Lördagkväll

  • Har precis kommit hem från stan. Det blev en fika med Aida och Maida. Ville egentligen inte gå ut, har varit seg hela jävla dagen, men Aida tvingade mig och det var riktigt mysigt. Träffade även på Jasmina. Stans roligaste brud det där. Det blev en hel del skratt där.
    Jag och Jasmina började snacka med 2 poliser när vi var ute och rökte. De gick runt och patrullerade och började snacka med oss. Fan vad den ena av dom var HET. Oh, what's up with guys in uniform?
    Han är säkert skitful när han tar av polisuniformen, men i uniform är vilken kille som helst skitsnygg tycker jag.
  • Jag har i all evighet bojkottat Melodifestivalen, har aldrig i livet kollat på det, men ikväll när jag zippade mellan kanalerna råkade just den här låten sjungas och jag fastnade för den direkt! Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza. I totally love this one.
    Lite så där zigenar-inspirerad och jag älskar romersk musik. Och Andra generationen är ett av mina favoritband.
    Hörde sedan att dom kommit med bland dom 5 bästa, precis innan jag skulle iväg till stan, Men vet inte vad det innebär, är dom med i någon slags final nu eller vad? 
  • Nä, nu blir det sängen. Vissa av oss jobbar imorgon. Skit.

Så sant

Blago onome ko pamet nema, njega zivot u veselju prodje.

Zombie

Jag känner mig som en zombie. Har jobbat hela morgonen + städat hemma i flera timmar. Mitt huvud väger nog ett ton nu. Och jag kan inte lägga mig för jag ska iväg och jobba nu vid 3 igen. Fuck.
Och sen blir det familjemiddag och grejer. Morbror har kommit från Skåne för att hälsa på under helgen och vi har riktigt kul. I love him, han är så förstående och en enkel person som man skulle kunna umgås med dygnet runt.

Har inte så mycket mer att blogga om.
Ska gå och dricka kaffe med the uncle nu innan jag drar till jobbet.
Kram.

Bläää

Storstädning suger.
Egentligen ska det inte behöva ta så lång tid när man storstädar en lägenhet på 50 kvm. Men för mig gör det det. För jag är så jävla seg och har varken lust eller ork att städa, så storstädningen blir lidande.
Så här går storstädningen till hos mig idag.

17.00 Gå ner med tvätten.
17.15-17.45 Städa i garderoben..
17.45-18.15 Ta en cigg, vilket sedan blir 3 cigg + kaffe.
18.15-18.30 Diska
18.30 Jag tröttnar på disken och sätter mig vid datorn, 5 minuter tänker jag.
18.30-19.00 Sitter och läser bloggar.
19.00.19.15 Dammsuger
19.15 Känner att jag varit riktigt duktig och förtjänar en cigg.
19.15-20.00 En cigg blev som vanligt flera cigg och ett par telefonsamtal.
20.00-20.15 Skura golvet
20.15-  Blogga...



Dammråttorna kallar

Tänkte slänga in ett blogginlägg lite snabbt innan jag kastar in mig i alla de 100 hushållssysslor som jag har framför mig. Grattis på Alla hjärtans dag förresten. :) Hoppas alla ni lyckliga par där ute får en underbar dag.
Jag själv ska ruttna hemma i min ensamhet. Haha nej, så farligt är det inte.
Kvällen var planerad sedan igår egentligen. Jag blev bjuder på tjejkväll hos Atena, men jag var tvungen att avboka idag eftersom min kära morbror kommer hit från Skånelandet! Och jag har saknat den snubben otroligt mycket. Han är som en bästa killkompis, med honom kan man prata och skoja om allt. Sååå skööön.
Och dessutom ska han hjälpa mig med lite grejer i lägenheten. Bra att ha en morbror om man inte har en pojkvän, som kan hjälpa en med allt det tekniska och tunga i lägenheten :)

Aja, detta inlägg börjar spåra ut lite. Blev jävligt ointrressant till slut, så jag slutar skriva här och går upp och samlar kläder som ska tvättas snart och sen ska jag sätta på kaffet för då kommer Maida över en stund.

Peace out!


Bloggdejt

På måndag ska jag åka till Värnamo. Och då ska jag gå på bloggdejt
med söta Alma.
Det ser vi verkligen framemot. Vi har haft kontakt här på bloggen i evigheter nu, så det är väl på tiden att vi ses nu. Hon bor ju riktigt nära mig så det skulle vi kanske gjort för längesen. För hon verkar vara en bra tjej, en tjej med båda fötterna på jorden. Men bättre sent än aldrig! Så det ska bli riktigt skoj.

Höjdpunkten kommer väl bli cevapi i Värnamo, som för övrigt har Sveriges bästa cevape. Anybody wanna join us? :)

Normal eller onormal?

Jag undrar om det verkligen finns någon som kan sägas vara normal? Jag kom på mig själv tidigare idag att fundera på om jag någonsin skulle kunna betrakta mig själv som normal, eller om samhället någonsin kommer att göra det?

Men då kom nästa tanke, varför ska jag gå runt hela mitt liv och önska mig vara något jag inte är istället för att leva fullt ut i den jag är? Allt för många människor tänker så mycket negativt om sig själva, och det är så lätt att tänka "jag är onormal, alla andra är normala". Jag undrar egentligen hur många av dem som har ett liv som jag kanske skulle kalla normalt, som själva går runt och tänker - jag är helt onormal.

Vi föreställer oss ofta att andra är så normala, andra har det så bra, andra är så snygga, sexiga, smala och smarta, och sjävla blir vi till slut inte värda ett öre. Gräset tycks alltid vara grönare på andra sidan, men vad är det egentligen för fel på en gul gräsmatta eller en röd gräsmatta? Bara för att det en gång blev sagt att gräset ska vara grönt så betyder inte det att allt annat är fel. Bara annorlunda och modigt, starkt och vackert. Hellre kopplar jag ihop mig med sådana ord.

Är det inte så?

Onsdag

Så, nu har mina gäster gått hem. Mätta nöjda och belåtna. Vi hade riktigt mysigt.
Och nu ligger jag i sängen och funderar på vad jag ska göra härnäst? Borde egentligen städa, men ehh.

Förresten, snart är det ju Zeljko Joksimovic konsert ju. På deras hemsida står det att det ska vara ännu en konsert den 1 mars, men det är inte klart än vart det ska vara. Jag har fått höra rykten om att det är i Värnamo. Ohh jag hoppas det!! Är det någon mer som vet något om det eller har hört något?

För övrigt så har jag nu sett alla avsnitt av Gossip Girl, eller ja, dom som finns ur och det är första såsongen. Någon som vet när andra säsongen börjar sändas i USA? Men nu har jag laddat ner de forsta avsnitten av Brothers and Sisters, som tydligen ska vara bra serie, eller?

Redo för giftermål?

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[x] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 6

[x] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[x] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 5

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ ] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[ ] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[ ] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[ ] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.
TOTALT: 6

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Du tränar regelbundet
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[x] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[x] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 5

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[ ] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder Internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 4

SVAR: Enligt denna beräkning kommer jag gifta mig när jag är 26. Lagom!


Tisdag

Sammanlagt under hela helgen har jag sovit 6 timmar.
6 timmar på 3 nätter. Ibland har man inte tid för sömn? Eller är det bara jag som känner så...
Det har varit för mycket festande och jobb och lite annat så sängen var väl det sista jag tänkte på. Men inatt hörrni, då sov jag 12 timmar! Jag har aldrig kännt mig så utvilad som nu! Skulle kuna bestiga Mount Everest nu eller nåt hehe...
Kände på mig igårkväll att jag skulle sova rätt länge så jag satte mobilen på ljudlös, för blir jag väckt en gång då finns det ingen chans i världen att jag kan somna om. Och det var väl tur det, för när jag vaknade var det 11 samtal missade med 8 meddelande. Damn...

Ska leka sekreterare nu och ringa upp alla.
Och sen ska jag käka pizza och kolla på ett avsnitt av Gossip Girl. Jeej :)

Hem till sängen

Det har varit en känslomässigt otrolig jobbig dag. (Läs inlägget under).
Jag är så trött, vill bara hem och lägga mig nu. Är nämligen hos mormor nu...
Ska gå och träffa frugan en stund nu och sen hem till sängen och förhoppningsvis kan jag somna direkt.

Btw, vad tycks om min nya design? Jag kunde inte sova igår så jag satt uppe och fixade den. Och ni har väl inte missat "omröstningen" jag har i menyn till vänster? :)
Glöm inte att rösta!

Kram på er


2 år sedan du lämnade mig mamma

image706
Idag är det 2 år sedan du lämnade oss...
Jag minns känslan av att inse att ditt hjärta inte längre slog, att ditt liv var slut för alltid.
Paniken spreds och den lever jag med, påminns om det varje natt.

För 2 år sedan stod jag vid din sida av sängen och höll i din hand och pussade på den, pussade på dig.
Du andades tyngre och tyngre och kl 22 exakt somnade du fridfullt in och hela min värld rasade just då.

SAKNADEN OCH LÄNGTAN EFTER DIG MAMMA BLIR BARA VÄRRE OCH VÄRRE...

I allt jag gör och varje dag, timme och minut så finns du med mig och jag önksar så att du var här med oss mamma...

Fattar inte att det redan gått två år sedan du somnade in.. Var har alla dagar tagit vägen och vad har jag gjort dessa dagar? .. Allt bara flyter ihop för mig liksom...

Idag rasar min väld igen och det ända jag vill är att ha dig här bredvid mig.

Älskar dig mamma! Kom tillbaka nu...


Helgen

Den här helgen var varit en av dom bästa på väldigt länge!

Fredag:
Kvällen började med förfest hos Sejla. Det blev nog lite för mycket Bacardi för mig mot slutet, men va fan :)
Sen var det Balkanfest på Stallet som gällde. Oc jag säger bara så här: Detta är den bästa Balkanfesten som jag någonsin varit på! Har aldrig haft så kul som jag hade i fredags! Alla var på G och musiken var så grym!
Jag lärde känna sjukt mycket folk och festade järnet. Helt klart en kväll som aldrig kommer glömmas.
Och kvällen avslutades med Donken, innan jag och Sejla gick hem till henne för att sova.

image695




Lördag:
Eftersom jag skulle upp vid 5 på morgonen blev det inte mycket till sömn för min del. En halvtimma bara, om ens det. Men jag gick till jobbet med ett leende på läpparna, för fredagen var så värt alla skavsår och all sömnlöshet.
På kvällen var det tjejkväll hos Maida, som fyllde 22 år. Helt klart en lyckad kväll, med mycket skratt.
Höjdpunkten: Maida ringer till Hayat för att beställa musik och när hon skulle hälsa säger hon "Pozdravljam cijelu Bosnu sirom svijeta" HAHAHAHAHAHA. Och tänk att detta sänds live i TV.

image705

Födelsedagsbarnet & Jag

Pinsamt värre!

Jag tror nog att de flesta har hört Bosniens bidrag till Eurovision!
Och ni som inte har hört den än, lyssna INTE på den!! Eller jo, gör det, ni kommer få er ett gott skratt...
Jag själv vet inte om jag ska skratta eller gråta!
Den är riktigt pinsam ju!!! Fan vad hemsk den är! Efter Hari mata Hari som kom 3a förra året kommer vi med denna äckliga låt som sjungs av nåon Laka som ingen hört talas om.
Man hör redan på titeln att låten suger... Dzemper heter låten! Vadå jumper? ccc
"Pcela daje med a krava daje mljeko",,,, "kad je hladno treba dzemper, kad je toplo ne treba"
Jag menar, vadå barnvisa? HAHAHAHA
Vi har tur om vi kommer NÄSTsist i år, då är vi inte sämst i alla fall.


Hjärndöd

Ville bara säga att jag lever.
Ska bara få hjärnan på rätt plats efter helgens festande innan jag bloggar.
Skriver senare.
Puss hej.

Har funderat på en rubrik i 5 minuter nu

Om ett par timmar ska jag iväg på förfest innan vi ger oss av till Balkanfesten. Den har varit väldigt efterlängtad.
Och jag ska ha skitkul och festa stenhårt, fastän jag ska upp kl 5 imorgonbitti och jobba. Men det vill jag inte tänka på nu, det är ju inte första gången direkt.
Jag har haft massa ärenden att göra hela dagen + att syrran tvingade mig att städa vilket tog en evighet. Och nu sitter jag här i mjukisbyxor och orkar inte ta tag i allt som ska göras. Måste duscha + tvätta håret, sminka mig vilket tar evigheter, locka håret (om jag ens pallar?), packa ner allt som ska med, (ska sova hos Sejla ikväll) + gå till mormor och hämta en grej. Och allt detta ska hinnas på 2 timmar och min röv sitter fortfarande fastklistrad i soffan.
Jahapp....

Aja, happy friday på er allihop.
Talk to ya tomorrow.


En heldag på stan

Mina ben skriker efter massage. Jag har vandrat runt på stan hela dagen. Armina var här på besök och det var shopping som gällde. Jag hade inga som helst planer på att shoppa, utan det var mest hon, och nu är hon 3000 kr fattigare haha. Men jag köpte ändå en svart klänning/tunika på MQ som jag hade tänkt ha på mig imorgon på Balkanfesten. Och så köpte jag en FACE ögonskugga. Riktig snygg är den. Jag använder bara ögonskuggor från FACE..visst dom är lite dyrare men så värda priset eftersom man kan ha dom i flera år. Den jag brukar använda varje dag höll i 3 år, och ändå använder jag den i stort sett varje dag. Så värda priset är dom definitivt! Men den var slut som vanligt, så det fick bli en annan. Hoppas bara att jag inte redan har den här, för jag har så många så jag vet inte om jag redan har det, tror inte det i alla fall.

Anywho, efter shoppingen joinade Alemka oss och det fick bli en fika på stan innan Alem kom och körde hem oss och Armina tog bussen hem till byn.
Och snart kommer Maida och Seki så vi ska umgås och planera morgondagen.

Nä nu ska jag testa klänningen igen.
So long.

image693 image694

Blogg till salu

Japp, min blogg är värd 2631 dollar.
Damn, det är ju 17048 kr för att vara exakt. Inte lite pengar!
Någon själ där ute som vill köpa min blogg? :)
src="http://directory.sootle.com/images/ben.gif" style="border:0;">

This website is worth

What is your website worth?

Denna onyttiga onsdag

Fan vilken seg dag det har varit. (btw, inbillar jag mig bara eller är det så att jag ofta börjar mina inlägg med "fan" haha). Aja, jag har inte gjort annat än segat i soffan. Förutom att jag jobbade 2 timmar i morse. Fick också ett samtal från min chef efter att jag gått hem från jobbet. Det hade blivit lite missförstånd mellan mig och den andra chefen så jag tvingade mig själv upp ur soffan och gick dom tunga 10 stegen dit (så långt från jobbet har jag :P) och löste allt. En ren missförstånd bara. Skönt.
image691
Sen har jag bara tittat på film och käkat massa onyttigt. Jag måste bara tipsa om den nya chipsen Sourcream & Peppar. Godare chips får man leta efter! Den knäcker! Jag blev så förtjust i den att jag åt upp nästan hela påsen på nolltid. Och nu känner jag att jag vill kräkas upp allt. Men jag kunde verkligen inte låta bli. Testa den! Den smakar som den vanliga sourcream & onion, men med extra peppar. Soo goood.

image690Och en annan sak jag vill tipsa om är filmen The invisible, som jag tittade på. Den är riktigt bra! Jag satt fastklistrad framför datorn med min chipspåse och tittade på den med spänning. Handlar om en kille som är en smart student med ljus framtid som av misstag brutalt attackeras och lämnas för att dö. Inte levande men inte heller död följer hans själ polisen och hans mammas desperata jakt efter honom.
Se den!

Jag tvingade mig upp ur soffan och städade innan Maida och Seki kom på kaffe. De gick precis och jag intog min sköna plats i soffan igen. Vi pratade om Zeljko Joksimovic konserten. Det är ännu oklart om vi ens ska dit. Det ser grönt ut för mig och Sejla, men Maida jobbar till 16.30 på fredagen och det tar ju tid om vi ska hinna fixa oss och sedan bila ner till Malmö eller Götebrog. Vi hade nog inte varit där förrän rätt sent. Och hur värt blir det då?
Aja, vi får tänka ut något iaf. Sen kommer nästa fråga, Gbg eller Malmö? Hade varit kul med lite byte. Man vet exakt vilket folk som kommer till Malmö, alltid samma folk. Så jag röstar på Gbg iaf. Har inte varit på konsert där sen 2006!
Men i grund o botten kvittar det, jag vill bara se Zeljko och Dj Cekic. Love'em!

Nä, nu klagar mitt hårbotten. Den skriker efter schampo!

Och ett stort grattis till Maida N som fyller 22 år idag! Puss på nosen gumman!
Vi ska fira det ordentligt på lördag ! :)

Lite uttråkad

KOLLA I DIN DATOR..
Vad heter din användare?
Adisa
Vad har du för bakgrundsbild? Karta över Bosnien
Vilken/Vilka är din favorit sida på nätet? blogg.se
Är du medlem på bilddagboken? no.
Hur ofta sitter du vid datorn? fööör mycket
Är din dator bärbar? yeah.

KOLLA I DIN GARDEROB..
Vilket plagg använder du mest?
 hm, min stora myströja.
Hur många jeans har du? eh, jag är ingen jeans människa. 3 par.
Har du mycket kläder? jömfört med paris hilton eller? då har jag lite haha.
Har du några märkeskläder? nä är ingen märkesfreak.
Har du något helsvart plagg? ja, svart är min favvofärg.
Hur ser din bikini ut just nu ? ljusblå.

GÅ IN PÅ DITT RUM..
Vad är det första du ser?
sängen.
Hur städat har du, på en skala från 1-10? 5
Har du något på väggarna? 5 st mindre tavlor.
Vad ser du om du tittar ut? eftersom jag bor så högt upp har jag en skitvacker syn över hela området jag bor i.
Har du bäddat din säng? nä, syrran ligger i den nu.
Hur stort är ditt rum, på en skala från 1-10? 8.

TITTA I DIN BLOGG..
Hur många bilder har du laddat upp?
688.
Hur många kommentarer har du skrivit? 1457.
När skapade du din blogg? 23 februaru 2007. Ett år snart ju! :)
Hur många bevakar din blogg dagligen? mellan 200-300.
Vad heter den person som tittar mest på din blogg? hmm, jag vet inte. Det är många som är inne flera gånger om dagen, vilket jag tycker är jättekul!!

Balkanfest 8/2

image688

På fredag är det Balkanfest i Växjö.
I can't wait!

The Hunting Party

Jag har inte varit hemma på 3 dagar nu och gud så skönt det var att komma hem till min säng. Jag myste ner mig i den med en massa onyttigt och tittade på The Hunting Party. Har äntligen sett den, känner att jag var den ända som inte hade sett den!

image684Absolut värd att titta på!
Filmen handlar om tre journalister reser till Bosnien för att hitta landets mest eftersökta krigsbrottsling. De misstas för CIA och föremålet för deras sökande börjar jaga dem


Underhållande film med budskap.
Hade inga förväntningar på den här men gillade den verkligen. Underhållande och hela vägen. Går väl inte direkt på djupet när det gäller Bosnienkonflikten men den tar ändå upp ett ämne, utrotningen av bosninska muslimer,som kanske inte fått så stor uppmärksamhet som den borde. Klart sevärd film!

Och för övrigt spelar Richard Gere otroligt bra i den här filmen, som vanligt!
Så ett stort plus där.

image686
image687

Emin

Ljubi ga tetka :)

image683

Hög på kaffe

Idag har jag druckit kaffe som aldrig förr. 5 gånger tror jag.
Efter jobbet i morse åkte jag och frugan Alemka till Tingsryd och umgicks med Armina. Vi var där ett bra tag. Vi pratade om allt möjligt, allt från falskhet till Arminas bröllop i sommar :)
Några timmar senare åkte vi hem och käkade på Donken innan Jasmina kom och hämtade oss och vi stack hem till henne och umgicks i hennes nya lägenhet. Den är riktigt mysig. Och jag kände mig så duktig när jag fixade hennes TV, installerade alla kanaler och så. Kom fram till att jag är väldigt teknisk, behöver ingen man i mitt liv. Jag klarar mig på egen hand!

Mitt nya motto: Jag kan allt bäst själv! :)

(O)tacksamhet

Idag funderade jag länge på det här med tacksamhet efter att ha försökt få lite vett i skallen på en nära vän till mig. Vissa människor tar saker och ting för givet, verkligen! Vi människor är för otacksamma. Vi har alltid något att klaga över. Vi har alltid problem och bekymmer som tycks ta över hela vår tillvaro. Det är som man glömmer bort hur bra man egentligen har det. Man glömmer bort alla goda saker i livet.

Jag anklagar inte, för jag är själv sådan många gånger. Det mesta i min tillvaro har varit rätt grått rätt länge förut, jag har gått runt och tänkt mörka tankar om livet. Livet suger var min slogan..

Men tack Gud för att du har öppnat mina ögon. Jag ser ljusare på livet nu! Tänk vad mycket gott jag har. Tänk vilka underbara vänner jag har. Tänk att jag har en familj och släkt som älskar mig. Tänk att jag får mat varje dag, har ett tak över huvudet och en egen säng att krypa ner i på natten. Jag har allt jag behöver och lite till.

Så därför min vän, jag ger upp nu!
Vill du inte förstå att det är av välvilja så skit i det då! Kom bara ihåg vad jag sa, när du någon gång i framtiden kommer till insikt med hur jävla dum i huvudet du var!

Kvinna hittad död i Växjö

Fick pecis ett samtal av Maida. Hon berättade att en kvinna hade hittats död i morse, precis framför hennes pojkväns hus, dvs 10 meter bort från mitt hus. Eller ja, min mormors rättare sagt. Heeeeeelt sjukt!
Jag kan inte fatta att en kvinna mördades (vilket förmodligen är orsaken) ett par meter från där jag brukar hänga varje dag. Jag är obeskrivligt chockad!

Men det är alltid något i Växjö. Man kan inte längre gå säker någonstans i den här stan! Om det inte är rån då är det våldtäkt. Om det inte är våldtäkt då är det misshandel. Om det inte är misshandel då är det mord. Varenda jävla dag är det något. Det är nog så överallt, men jag känner att Växjö toppar dom listorna!

Nä, nu över till något roligare.
Idag har jag namnsdag hörrni! Disa har namnsdag idag! :)
Så ett stort grattis till mig!
Och dessutom vill jag gratta den underbaraste människan på denna planet, Aida, som fyller 52 år idag!
Ses ikväll! (L)

Vozdra!

Två pensionärer på en lördagkväll

Sitter hemma hos Emina nu, ska spendera natten med henne :)
Idag har vi varit riktiga pensionärer. Efter jobbet satt vi hema hos Emina och pratade politik med hennes päron. Balkan-politik är ett intressant tema det där. Där har ni första pensionär-varningen.
Den andra kom när vi ett par timmar senare gick hem till mig och spelade kort.
Och resten av natten spenderades genom att spela spel på datorn. Vi spelade bl.a Vem vill bli miljonär fast den bosniska versionen och vi kom fram till att vi suger. Vi kan absolut ingenting. Vi kuggade på första frågan, om vi hade lite tur så på andra, eller på 4:e, då vi utnyttjat alla de 3 livlinorna på de 3 föregående frågorna. Haha.

Nåja, nu ska jag umgås med Emina och imorgon har hon lovat att hon ska skjutsa mig och hennes mamma till jobbet. Ser vi framemot, Not!

Puss o Kram.


Blodbad i Malmö

Det var konsert i Malmö igår. Mile Kitic och Donna Ares. Jag har varit förbannad hela veckan för att jag inte kunde ta ledigt från jobbet för att gå på konserten. Men med facit i hand är jag så glad att jag stannade hemma.
Det var rent ut sagt blodbad där.
Det ubröt ett stort slagsmål och inom ett par minuter slogs 100 killar med varandra. Bord och stolar flög över hela salen. Många av killarna hade knivar. Och många blev knivhuggna, bl.a tjejer också som i desperat försök försökte ta sig därifrån. Ca 10 polisbilar var där och massa poliser stormade in i lokalen och konserten var tvungen och avbrytar vid 00.30. Katastrof!
Det var blod i hela lokalen, många skadade och en kille dödades!
Jag är så chockad. Hur kan man göra så här? Hur gick allt detta till? Fattar ingenting. Jag förstår att de olika folkgrupperna från fd Jugoslavien inte tål varandra och kommer aldrig göra det, men vad fan, man kan väl låta bli sånt när man är på konsert? Folk kommer dit för att ha kul och umgås, kan dom inte bara glömma allt som en gång varit och är, bara för en kväll?
Nu vet jag inte om detta var anledningen till den stora slagsmålen, men det vore konstigt om det inte var det. Det är samma anledning varje gång. Och denna gång var det värst.
Jag är i alla fall glad att jag aldrig åkte till Malmö och att mina vänner som var där lyckades ta sig ut oskadda.

Ja då var det februari nu

Inatt sov jag inte ett skit. Jag satt uppe till halv 7 i morse och kollade klart på 4:e säsongen av One Tree Hill. Kunde verkligen inte sluta titta. Det blev 5 avsnitt på raken tror jag. Fan vad bra det är!
Så det var direkt till jobbet efter det.

Ikväll var jag ute med Emina, Maida, Melda och Merima. Lite snack men mycket skratt! Det blev först fika på Lagerlunden och sedan såklart, Donken!
Jag lovade att jag skulle citera Emina på bloggen, så Emina nu gör jag det: "Pa sta ko da ja nesmijem jesti konja i ako sam muslimanka". Hon syftar på cheeseburgarna som är gjorda av hästkött. :)
Sedan blev det hem för min del och de fortsatte hemåt för att titta på film.
Jag ska ju trots allt upp om 4 timmar och jobba. Så nu sitter jag hemma hos mormor och leker med den enda mannen i mitt liv, vår katt Coco. I just can' get enough.

Nä, läggdags kanske?

  

  

Sejla vs Sophia

Jag har sen ett par dagar tillbaka alltid tyckt att min kompis Sejla liknar någon kändis, men aldrig kunnat sätta fingret på vem. Och nu kom jag på det, Sophia Bush!! Hon som spelar Brooke Davis i One Tree Hill.
Tycker inte ni det, eller är det bara jag som ser de stora likheterna? :)

image674

RSS 2.0