Ölfest på jobbet

Gud vad det var svårt att gå upp i morse. Jag snoozade i hur länge som helst och sedan fick jag springa till jobbet. Nu är jag hemma från jobbet en stund. Ska tilbaka snart igen, jobbar till 17.
Det kom en stor pall med öl till Willys imorse och när chaffisen skulle köra ut pallen ur lastbilen så välter hela pallen och hälften av alla ölburkar spricker. Det var värsta fyrverkerierna ju:) Jag bara stod och skrattade. Så nu stinker hela lagret öl. Lukten vill inte försvinna. Fuj!

Angående ikväll, har ingen aning om vad som händer. Vi har iaf bestämt att vi ska ta det lugnt denna helg för en gångs skull. Så igår umgicks jag med Emina och Aida. Eminas syster Merima följde med och självklart hennes andra hälft Melda :). Vi satt hemma hos mig och gjorde egentligen ingenting vettigt. Vräkte i oss massa onyttigheter, försökte oss på busringningar, spelade kort. Ja ni vet allt sånt 12 åringar tycker är roligt :)
Och kvällen avslutades självklart med Donken.

Nä nu ska jag käka bröd med korv!
Smaklig måltid.


Mitt missbruk

Det är på tiden att jag erkänner om mitt missbruk för alla er som läser min blogg. Känns som att det är hög tid för det nu. Jag missbrukar hallongrottor (se bild nedan) i stora mängder. Detta beroende är nästan större än cigaretter (läs nästan). Det tråkiga är att dessa hallongrottor inte finns att köpa i affärerna. Utan dom säljs på marknader om somrarna, vilket kanske är lika bra för jag äter en hel låda om dagen varje sommar. Tråkigt nog säljs som inte på torget här i Växjö, men som tur är hämtar syrran ett paket till mig varje dag från Värnamo. Och idag började dom sälja. Gissa om jag blev glad när syrran kom hem med dom nu. Jag hoppade i taket av glädje.

Så nu sitter jag på balkongen och vräker i mig dom. Har nästan åtit upp hela lådan och Nermin Puskar sjunger på högsta volym. Ah, ibland är livet föööör underbart.


Pizzabagare programmet

Har just nu vräkt i mig ris & kycklinggryta med curry. Fan vad det är gott. Skulle kunna livnära mig på det i all evighet. Jag tittade samtidigt på ett program om invandrarpolitik. Det pratades mest om invandrarnas jobb: Invandrare kan inte, (de flesta iaf), oavsett vilken utbildning och erfarenhet de har, få några bra jobb här i Sverige. De är mer eller mindre, på grund av delvis rasistiska orsaker, hänvisade till att bli pizzabagare, städare, taxichaufförer eller liknande yrken.

Så, om nu invandrarna måste hålla till godo med dessa jobb, varför då låta dem gå skola, läsa på universitet och lära sig svenska? Varför lära dem en massa som de "ändå inte kommer att ha nytta av"?
Varför inte bara införa en speciell invandrarskola där invandrarna får välja om de vill bli pizzabagare, städare eller taxichaufförer och sedan bara fokusera utbildningen på detta? För om de nu ska bli pizzabagare, varför då inte se till att de blir riktigt, riktigt bra pizzabagare? :) Eller hur?

Hämnden är ljuv

Gud vad härligt det är med promenad på kvällen. Något man borde göra oftare! Hur mysigt som helst ikväll när jag och Emina var ute. Vi har ju konstigt nog inte setts på 24 timmar så det var mycket att ta igen haha.

Imorgon jobbar jag bara på morgonen. Skönt.
Sedan kommer Zuki hem till mig och vi ska smida lite planer ihop angående mitt andra jobb, där han också jobbar. Vi har nämligen kommit i stor konflikt med cheferna och vi tänkte hämnas genom att gå över till våra konkurrenter. Det kommer komma som en bomb för dom. De är redan förbannade för att dom blivit av med sin bästa säljare men men som man bäddar får man ligga:) Jag har redan fått jobbet och nu ska jag försöka få in Zuki också. Så imorgon ska vi planera en hel del. Ni vet som man säger, hämnden är alltid ljuv. :)
Orkar inte dra hela historien nu, får bli en annan gång.

What happens in Vegas


Gud så skönt det var att kunna sova ut! Jag sov till 9. Vaknade helt utvilad. Resten av morgonen har jag bara legat i soffan och kopplat av. Har precis tittat på filmen "What happens in Vegas". Jag gillar filmen a lot! Cameron Diaz filmer går inte att ogilla helt enkelt.
Visst är det en härlig film, men har man sett så pass många med samma story vet man vad som kommer hända men den är iaf rolig. Jag tycker Diaz och Kutcher lyfter filmen lite mer än liknande filmer och det är klart en sevärd film.

Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra. Börjar bli tråkigt. Vad gör man ens när man är själv? Förstår mig inte på folk som gillar att vara för sig själva. Jag skulle dött efter typ 3 timmar. Nä, det blir ett samtal till Marina och förhoppningsvis kommer hon hit med lilla Ella.

Avkoppling

Jag har bestämt mig. Jag ska inte jobba imorgon. Orkar verkligen inte det. Utan jag ska bara vara hemma och försöka ta det lugnt.

Tog en fika med Emina efter jobbet idag. Vi satt ute med våra latten någon timme tills det brjade bli kallt. Sedan tog vi en promenad genom stan och träffade på Nermin och Jasmin. Tur var väl det för vi fick skjuts hem så vi slapp gå.

Jag vill dessutom passa på att gratta vår "snaha" (Munjas flickvän) till examen, som hon tog idag! Nu har vi en nyexaminerad sjuksköterska i vårt gäng. Göööött, henne lär vi ha stor nytta av :P
I alla fall, stort grattis till dig Aida och vi är alla jättestolta över dig! Pussssssssss.

Still going on

Äntligen hemma från jobbet. Har jobbat 22 timmar på 2 dagar nu och jag är helt lost. Funderar på om jag ska skita i jobbet imorgon. Fast varför ska jag göra det egentligen, när alla andra jobbar? Kommer känna mig rastlös hela dagen. Kan ju inte sitta stil, något måste hända. Aja, jag får se hur jag gör.

Emina var så söt idag och kom förbi mitt jobb och hämtade med sig lunch till oss. Och nu ska jag ta och vila en stund och sedan ner till stan igen för att fika med henne.

Pöss.

Avliden

Jag är döööööööööööööööööd. Kom hem nyligen från ett 12 timmar lång arbetsdag. Och fy fan så trött jag är! Jag har knappt ork att laga mat fastän jag svälter ihjäl. Har ätit en macka på hela dagen. Och tiden gick så jävla sakta. Varje minut kändes som en evighet men nu äntligen är jag hemma.
Marina sitter hos mig just nu och vi ska snart sätta oss på balkongen och dricka kaffe och koppla av. Imorgon är en ny dag och jag jobbar 7-16. Dags att lägga sig snart? :)

Har ni haft en bra dag då?

Tisdag

Alltså ser ni vad klockan är eller? 04.45! Jag ska åka iväg till jobbet om en halvtimme. Gud så jobbigt. Det är inte det här som är jobbigt, att gå upp så här tidigt, det klarar jag av. Är ju van vid det. Men självka tanken på att jag ska jobba i 12 timmar tar kål på mig. Men vad fan, man får tänka pengar! Sen så jobbar jag bara så här långa pass varje tisdag & torsdag från och med nu. De andra dagarna ligger på 9 timmar.


Nog om jobbet nu. Igår klarade jag inte av att vara hemma helt själv så Munja och Samer kom förbi. De satt mest vid datorn och kollade på bilar som Samer ska köpa och jag hängde med i bilsnacket så gott jag kunde :)

Efter att dom gått blev det så där tråkigt hemma igen och tur var väl att Amira ringde och ville komma. Så vi satt på min balkong och pratade kärlek. Sånt jag förstår mig mindre och mindre på för varje dag som går känns det som haha.

Nä ni, dags att sminka sig, få bort dom här påsarna under ögonen så gott det går.

Vi hörs om 12 timmar :)


Piz!


Rastlös


Pratade lite med söta Adlen idag.

adlen säger:

hur e d annars adisa, du gör så mkt saker i din blogg hela tiden känns d som, aldrig själv måste va KANON!!! :D

Jag satt och tänkte på det hon sa ett tag. Det är fanimej sant. Jag är aldrig själv när jag tänker efter. Från den stund jag vaknar fram till jag går och lägger mig (om jag sover hemma) är jag alltid omringad av mina vänner.
Men vet ni, idag är den första dagen på säkert 2 månader som jag är helt själv en längre tid! Känns skönt, men lite ovanligt... är så rastlös. Jag kan verkligen inte bara slappna av. Något måste hända och det snart! Annars börjar jag klättra på väggarna.

Aja, jag har äntligen fått tag på sista avsnittet av One Tree Hill. Ska ta och kolla på den och käka massa vattenmelon.
Puss på mig.


Tecken

Om skratt förlänger livet, då har jag förlängt mitt liv med 100 år igårkväll.
Jag, Aida, Munja och Zuki satt hemma hos mig till sent på natten och spelade tecken! Vi hade så kul och vi skrattade så mycket så min magsäck höll på att spricka. Det där behövde jag...

Nu har jag storstädat hela lägenheten. Tog mig 2 timmar och jag är helt slut. Måste iväg till affären nu för att köpa kaffe för snart kommer Sejla hit.

Btw, är det någon som har avsnitt 19 av One tree hill, säsong 5? Jag lyckas inte ladda ner det. Funkar ju fan inte hur jag än gör!


Grillning

Idag grillades det. Det var vad alla behövde efter festandet igår. Eftersom jag var den enda som inte drack igår var jag tvungen att ta hand om grillningen. Riktig grillmästare var jag ju! :) Efter massa gott kött och vattenmelon och jordgubbar doppade i choklad var vi helt slut. Vi vilade en stund innan vi vinkade av Aida Arijana och Erika som tog tåget hem till Skåne.

Och nu har jag, Maida, Aida, Munja och Zuki varit en runda på stan och käkat glass på Glasskungen. Fan vad gott!
Och nu är jag hemma med Zuki och Munja som sitter och spelar tavla (backgammon), ett spel jag aldrig kommer förstå mig på! Får ta och spela på synthen lite så jag kan underhålla dom :P

Pussen på nosen.

 

Eurovision kväll


...och Ryssland tog hem hela skiten. Det var ju inte direkt den bästa låten men men...
Vi samlades alla hemma hos mig och det hejades för fullt på Bosnien. Vilket bra framträdande, Laka var ju bäst. En 10:e plats är helt okej.

Sedan gjorde vi en rolig grej av det hela.
Alla vi la fram 20 kr och sedan skrev vi alla länderna på små lappar som vi sedan lottade ut. Alla fick 3 länder var. Och den som fick landet som vann Eurovision skulle få alla pengarna. (200kr). Och gissa vem som fick Ryssland? Jo, jag! :)
Jag fick länderna Ryssland, Serbien och Island. Och gissa om jag blev glad. Hela 200 kr rikare haha. De pengarna får gå till telefonräkningen då jag ringde in och röstade hela 34 gånger på Bosnien. :P

Arijana och Erika sov över här och nu ska vi strax gå och handla för att sedan grilla innan de åker hem till Skånelandet.

Puss o hej.

Elvira Rahic

Hallå i stugorna.
På tiden att jag uppdaterar bloggen om konserten igår. Gänget samlades hemma hos mig för lite förfest. Syrran och Munja stod för underhållningen, de spelade gitarr och synth, medans jag och Emina stod för förbrukningen av alkohol och Aida, vår söta sjuksköterska från Lund var också med.

Några vinflaskor senare satte vi oss i bilen mot Jönköping. På vägen stannade vi i Värnamo för ett besök på McDonalds. Där träffade vi även på Elvis och Begi. Emina skämde ut mig ett X antal gånger under vistelsen på Donken, men vi behöver inte gå in på detaljer här på bloggen haha.

I alla fall, vid 23 var vi framme i Jönköping och Elvira sjöng på för fullt. Det var väl inte så där jättemycket folk, drygt 200 pers och vi kunde snabbt konstatera att Jönköpings brudarna tog priset i att vara mest lättklädda. Men men, roligt som fan hade vi. Jag och Emina dansade tills våra fötter blödde och sjöng med till Elviras underbara röst. God dammit vilken röst kvinnan har!

På hemvägen käkade vi cevapi som vi alla sedan mådde illa av.
Vi rullade in till Växjö vid 4 inatt och jag sov över hos Emina. Det var ingen idé för oss att sova med tanke på att jag skulle jobba vid 6 och hon vid 7, så vi satt uppe och tittade på Lud Zbunjen Normalan och vred oss av skratt då Izet försöker lära sig engelska.

Och nu är jag riktigt jävla trött! Slutar jobba vid 17 och sedan måste jag skunda mig hem för att förbereda Eurovision kvällen hemma hos mig. Vi blir väl en 15 st bosnier som samlas och hejar på Laka ikväll. Gött.

Å så lite bilder från kvällen:


Jönköping nästa

Åh vad jag har drömt om just det här ögonblicket, då jag slutat jobba och varit på stan och fixat allt jag ska inför ikväll. Sitter just nu på balkongen med datorn i knät och röker slims-cigaretter från Cypern som smakar Aroma. Gött som fan.

Det var ju löning idag så självklart var det shopping som gällde. Jag mötte upp Aida, Munja, Nadja och Emina vid 13 och som vanligt blev det lunch på Royal Thai innan jag gav mig på jakt efter kläder för konserten ikväll. Jag köpte en jättesöt tunika (bild nedan) och 3 par skor! Och skorna ska ni veta var ett riktigt fynd! Håll i hatten nu, men 3 par riktigt snygga skor för 147 kr på Din Sko. (49:-/st). Värsta utförsäljningen där borta ju. Så gissa om jag blev glad! Skor som var värda över 1000-lappen för så lite pengar, yeeeeey :)
Sedan tömdes Systembolaget på sprit och nu är jag hemma och är så jävla trött. Ska nog ta en tupplur nu om jag ska orka festa ikväll. Det blir förfest hos mig och sedan blir det som sagt av till Jönköping för Elvira Rahic.

  



Startordningen

Ni som inte gillar Eurovision får tyvärr stå ut med all snack om det på min blogg. Men vafan, ESC är verkligen något jag ser framemot varje år så ja, ni får stå ut helt enkelt.
Jag åt världens godaste bulle på jobbet. Minns fan inte vad det hette men ska köpa hem det sen. Iaf, jag satt och läste Aftonbladet, självklart om ESC, och där stod listan för startordningen på lördag.
Totalt 25 länder och Bosnien som nr 6 bara. Fan vad dåligt. Men men, inte ska vi gråta över det, vi ringer in fler gånger bara. Och Sverige är nr 15. Vilken tur. Men det är bra! Vi kan ju hoppas att Charlotte tar hem det här. För när hon vann ESC år 1999 då hade hon just startnummer 15 :)

Här har ni startordningen iaf:

1. Rumänien

2. Storbritannien

3. Albanien

4. Tyskland

5. Armenien

6. Bosnien & Hercegovina

7. Israel

8. Finland

9. Kroatien

10. Polen

11. Island

12. Turkiet

13. Portugal

14. Lettland

15. Sverige

16. Danmark

17. Georgien

18. Ukraina

19. Frankrike

20. Azerbaijan

21. Grekland

22. Spanien

23. Serbien

24. Ryssland

25. Norge


Imorgon då gäller det

Emina och Munja har precis gått hem. Vi har suttit hemma hos mig och tittat på semifinalen av Eurovision. Efter att ha sett alla bidragen nu är jag helt övertygad om att Ukraina vinner. Utan tvekan. Det hade varit konstigt om de inte vann! Ukraina tätt följt av Armenien.

Efter ESC satt vi på balkongen och planerade morgondagen. Då är det dags för Elvira Rahic i Jönköping. Det blir stressigt för oss alla då vi jobbar och man ska hinna fixa sig och förfesta. För att inte tala om inhandlas kläder till koncerten + besök på Systemet. Ah det blir fullt upp.

Nä nu ska jag städa undan här hemma. Ser ut som om det varit 20 pers här och inte 4. Sen ska jag umgås med kudden för imorgon väntar en fredag med jobb.


Goddag

Så ja, nu har även min blogg blivit förflyttad till den nya plattformen. Den är väl helt okej, än så länge.

Mormor åkte till Bosnien i morse. Hon blir som vanligt borta 5-6 månader. Jag avundas henne...mucho!
Strax kommer Alemka hit och det ska drickas kaffe i mängder och njutas av solen på balkongen. Planer för kvällen. Vi ska samlas några stycken och titta på den sista delen av semifinalen till ESC. Blir nog kul. Sverige ska självklart hejas fram, jag gillar Sveriges bidrag för en gångs skull.

Nä nu har AMki kommit.
Puss hej.

Fotboll

image949Vi har alla samlats hemma hos Emina nu och tittar på Champions Leage finalen. Totalt ointressant för mig och Emina. Vi har suttit på balkongen och spelat kort i en timma. När matchen slutade blev vi överlyckliga och gik in till rummet för att få reda på att det blir 30 minuter tilläggstid. Helvete. Hur fan kan man tycka att det är kul att titta på 22 idioter som springer efter en boll. Öh.

By the way, allas bloggar verkar vara flyttade till den nya plattformen förutom min typ. Why? Men jag klagar inte. Har hört att den ska vara riktigt dålig. Men men.

Åter till den tråkiga fotbollen.


American pizza

Det som skulle vara en fika med bara Emina och jag slutade med att både Aida och Munja följde med. Nadja joinade oss också. Härligt. Vi satt ute i solen med våra kaffe och kladdkaka och tjattrade och skrattade i timtal. Vi planerade även en eventuell kryssning i augusti till Estland. Hoppas det blir av nu. Jag har varit på kryssning en gång i mitt liv och jag älskade det.

Sedan tröttnade jag på att vara social så jag och Munja gick iväg för att käka. Han drog med mig till ett pizzeria jag aldrig tidigare varit på. Där de gör amerikanska pizzor. Har aldrig ätit det och gud så gott det är! Tjocka krispiga pizzor, Nya lunchstället från och med nu. Det räcker med thai-mat nu, där vi är stammisar. American pizza is the thing from now on.

Nä, nu väntar ett avnistt och många skratt med familjen Fazlinovic.
Puss å hej.


Bosnien vidare

Och Bosnien är vidare till finalen i Eurovision! Wooohooo. Glädjen var stor när Bosnien gick vidare. Men fan vad jag älskar Armeniens låt. Tror starkt på den. De kanske tar hem hela skiten. Ah vi får väl se.
Vi satt hemma hos Maida och hejade. Adisa från Norrköping joinade också. Kul att träffa henne igen, då jag inte sett henne på typ 5 år? :)

Nog om Eurovision. Ska ta och titta på Lud Zbunjen Normalan nu och sedan försöka sova. Jobb imorgon och jag vill verkligen inte jobba imorgon med tanke på vem jag kommer jobba med. Men men...


Eurovision semifinal

I kväll kvalar 19 länder om 10 finalplatser, bl.a Bosnien är med och tävlar. Synd bara att vi i Sverige inte får rösta. Och de resterande länderna är inga länder som vi brukar få höga poäng från så jag undrar verkligen hur det kommer gå för mitt kära land ikväll. Vi har iaf fått bra kritik. Så här stod det i en tidning jag läste idag:

image948Bosnien-Hercegovina
Känns först som en obskyr teatergrupp släppts loss på scenen för att spexa, men sen tar det sig och under tre minuter så bjuds vi på ett vackert skådespel ackompanjerat av en söt låt. Originellt! Och B-H funkar alltid i schlagersammanhang these days...



Hoppas verkligen vi kommer med. Hur mycket jag än hatade Bosniens bidrag då jag först hörde den, älskar jag den mer och mer för varje gång jag hör den!

Pennan=den nya mobilen

Jag måste få dela med mig av en rolig sak som hände ikväll.

Jag la min mobil på laddning och la sedan mobilen på sängen, vid mina fötter. Sedan la jag mig i sängen och somnade. Syrran låg i sängen bredvid och läste. Någon timma senare ringer min mobil. Jag hör inte detta, utan syrran väcker mig och säger att min mobil ringer. Mobilen är som sagt fortfarande vid mina fötter. Men det fattar ju inte jag i den sekunden när jag väcks ur min djupsömn. För jag brukar alltid ha mobilen på nattduksbordet.

Så, utan att ens öpnna ögonen räcker jag handen mot nattduksbordet och får tag på en penna, i tron om att det är min mobil. I nästa sekund håller jag pennan framför ansiktet och säger högt "Äh, det är Emina som ringer" och lägger tillbaka "mobilen" (pennan) på nattduksbordet.

HAHAHA. Jag hade alltså trott att min mobil var pennan och fått för mig att det var Emina som ringde. Och för övrigt var det inte ens hon som ringde!
Vi vek oss av skratt när Aida berättade detta för mig och Emina. Hur kul skulle det vara på en skala om man hade filmat detta? Hahaha.

Omogen 50 åring

Ett bråk på jobbet idag. Vilket resulterade i att hon hade fel all over again. Fan så förbannad jag var och är fortfarande. Att hon aldrig lär sig! Och ännu en gång kom hon krypandes tillbaka med en ursäkt, men nu har jag fått nog så nu låter jag henne dra åt helvete. Är man 50 bast då ska man fan kunna bete sig som en normal människa. Det var allt för mig.

Next stop: en stor caffe latte på stan.
Over and out.


En helt okej söndag

Tråkiga söndag är över. Men bortsett från jobbet så var den inte så hemsk som jag trodde den skulle vara.
Jag har umgåtts med Aida, Maida och Emina. Vi satt ute en stund innan det blev dags att gå upp till Emina för att titta på Sanningens Ögonblick. Fy fan vad jag älskar det programmet. Han bögen som var med i kvällens avsnitt är Aidas kompis, så det var man ju bara tvungen att titta på :=)

Sedan blev det ett besök på Donken och efteråt stack vi över till Munja en sväng.
En helt okej söndag som sagt.

Hej hå

Hejsan bloggen!
Har precis kommit hem från jobbet och sitter just nu på Eminas balkong och bloggar. Vi ska snart spela kort. Ikväll var planen att vi skulle grilla allihop, men vädret suger så det blir nog inget av det. Så vi får se vad kvällen har att erbjuda senare.

För övrigt vill jag har er medlidande lite grann nu då jag sen 3 dagar tillbaka har skitont i min högra axel. Jag kan knappt röra armen och det gör ont så fort jag rör mig. Och att sova är omöjligt, då det är värst på kvällarna.
Har ingen aning hur jag fått denna skada. Det bara kom så där :S

Nu är Munja här också så vi ska dricka kaffe.
Puss hej.

Shopping

Idag var det löning och självklart stod shopping som nr 1 på listan. Hittade inte så där jättefina grejer, men en mp3-spelare, ett par leggings och en jättefin röd kofta följde med mig hem iaf. Sedan träffade jag Emina och tillsammans väntade vi in Munja och Aida som äntligen kommit hem från Lund. Saknaden var stor efter 3 veckor och känslan över att återförenas allihopa var ännu större. Gud vad vi saknat varandra, känns som om det var mer än 3 veckor sen vi inte setts. Vi käkade lunch ihop på vår älskade kina-restaurang och sedan åkte alla åt varsitt håll. Jag hann även med en fika med söta Atena. Trevligt som alltid =)
Och ikväll blir det fest hemma hos Munja, som vanligt på helgerna. Förhoppningsvis kommer Coco och Lejla från Kristianstad/Skövde och då blir allt som vanligt igen. Hela gänget samlat lixom.

Nä, nu ska jag ladda min nya mp3 med massa bra musik och ut och gå en sväng.
Puss hej.

Så mycket är min blogg värd

image945
Kolla ditt bloggvärde här.

Promenad

Det blev ingen Donken med Sejla. Istället gick jag ut på en promenad med Amira.  Eller, promenad kanske man inte ska kalla det. Vi satte oss vid första bästa bänk i parken och där satt vi i 2 timmar. Planerade lite inför nästa helg också. På fredag blir det förmodligen Jönköping för vår del. Elvira Rahic konsert! Ska bli kul, fastän jag inte är något större fan av henne men men, det kvittar.
På lördag är det Eurovision och då ska vi alla samlas hos mig och titta på det och festa till det lite. Så den helgen är något att se framemot.

Någon mer som ska på konserten nästa fredag?

Home sweet home

Nu är jag hemma efter fikat med Nadja. Underbart och träffa henne igen. Sötnosen gav mig 2 par solglasögon. Skitsnygga! :) Thanks babe!
Nu har jag some time to kill innan Sejla hämtar upp mig och då blir det ett besök på Donkan. Så här kommer ännu en lista:

Vem ringde du till senast
- Syrran.
Varför?
- För att se om hon kommer hem ikväll. Hon har varit borta i 3 veckor nu. Saknad.
Vem ringde senast dig?
-
Ado.
Varför?
- För att säga att hans syrra fått en dotter som heter Adisa :) hi hi hi
Vad står det i ditt 8:e mottagna SMS?
- Ska vi ta en sväng på stan? Kram
Vem skickade ditt 15:e mottagna SMS?
- Alemka.
Vad står det i ditt 20:e mottagna SMS?
-
Hajde na kafu. Puss
Vem skickade ditt 25:e mottagna SMS och vad står det?
- Arnes: Obecavam. Zovem te tad.
Bläddra neråt och stanna efter att du räknat till 5. Vad står det i SMSet och vem är det ifrån?
Alma: Du är inte den ända som kommer jobba 6 dagar i veckan hela sommaren haha. Jag fick jobbet!
Fortsätt att bläddra, tillbaka uppåt och räkna till två. Vad står det och från vem?
Emina: Vi ses kvart över.
Vad står det i sista smset i din inkorg?
Ringer dig efter jobbet.
Gå in i skickade. Vad står det i smset längst ner?
- Ne seri.
Fortsätt uppåt. Vad står det i nästa sms?
- Nema nista od toga onda. Pisi propalo odma.
Sista personen i din kontaktlista, vad betyder den för dig?
- Zuki. En nära vän till mig.


Jag gick i sömnen

...japp det var precis det jag gjorde inatt! Enligt min mormor hände detta runt 4-tiden inatt då hon hittar mig hallen. Där satt jag framför garderoben, tog ut alla skor som fanns därinne och la tillbaka dom i garderoben snyggt och prydligt. Allt detta gör jag i sömnen medans jag nynnar på en låt! Mormor fattade direkt att något var skumt, man gör inte så där kl 4 på natten, men hon lät mig vara. Dels för att det kan vara farligt att väcka någon som går i sömnen och dels för att hon ville få sin garderob städad tror jag. Snällt av mig va? haha.
Jag minns ju självklart inget av detta men gud så jag skrattade.

Nä, nu ska jag fixa mig snabbt. Snart kommer min sötaste Nadja och hämtar upp mig och då blir det fika på stan. Hon har precis kommit hem från en 2 veckors lång semester på Cypern och är säkert jättebrun och har haft hur kul som helst. Avundsjuk? Nä, inte alls :P

Puss på bloggen.

Jävla blogg

Gud vad bloggen har krånglat idag. Jag har vid flera tillfällen försökt logga in med det har inte funkat. Är så trött på den oh! Inte konstigt att jag har lust att sluta blogga när den är helt cepe.
Aja, nu har jag glömt vad jag skulle blogga om också...
Får vi väl skita i det då... ska gå till affären och köpa cancerpinnar (cigg för er som inte fattade) och sedan möta upp Emina.

Puss hej.

Säg att du älskar mig

Jag har nu precis kollat på den svenska filmen "Säg att du älskar mig" som säkert många har sett och dom som inte sett den borde se den snarast möjligt!

För er som inte vet så handlar filmen om Fatou, en 15-årig tjej som så många andra tjejer i hennes ålder söker bekräftelse och uppmärksamhet från det andra könet. Och det som börjar som en lek bryter ut i en grov våldtäkt, utförd av hennes två klasskompisar. Våldtäkten sätter hela Fatous vardag i gungning. Ryktena sprids, blickarna klänger, vännerna sviker, och föräldrarna missförstår.

Jag grät när jag såg filmen. Inte minst för att den var så verklighetstrogen men också för att den beskrev rätt väl hur en våldtagen tjej kan tänka, handla och säga efter att ha blivit utsatt för ett sådant brott.

När jag väl skriver om just våldtäkt vill jag bara få ur mig min frustration över att många ungodmar i Sverige anser att en kvinna som våldtagits får skylla sig själv om hon antingen varit utmanande klädd, hånglat eller flörtat med mannen, inte gör motstånd eller skriker eller följt med mannen hem.

Jag bir så förbannad på detta! Är det inte dags att lära dessa ungdomar inte vett för en gångs skull?
För det första behöver de veta vad en våldtäkt är. Det är ingen sexuell akt, det är ett övergrepp. Och det är alltid fel oavsett hur det ser ut, vem som drabbas eller vem som gör det.
För det andra - skulle dessa ungdomar anse att en person som går med plånboken full får skylla sig själv om han blir rånad? Skulle en bög få skylla sig själv om han blir påhoppad för sin läggning? Om svaret på dessa frågor är nej - varför ska då tjejer/kvinnor få skylla sig själva om de blir våldtagna?

Så klå in kunskaper i kidsen eller låt de se filmen "Säg att du älskar mig!".
Och skyll ALDRIG på offret för en våldtäkt. Om man inte ändrar åsikt om det, då ska man brännmärkas enligt min åsikt!


Sol vind och vatten

Idag har jag varit jätteduktig och dammsugat hela lägenheten samt dammat av allt och dessutom frostat av frysen. Skönt och ha det gjort nu. Sedan hämtade Emina upp mig och vi stack till sjön och satt på bryggan en stund och njöt av solen. Vi hämtade upp Safija från skolan och nu sitter vi på hennes balkong och dricker kaffe och snackar politik. Ehm, så seriösa är vi.
Nä nu ska jag tillbaka dit och byta tema.


Vårruset

image944

Jag minns inte sist jag var så här duktig. Varenda muskel i kroppen värker men jag klagar inte, det är värt varenda värk. Idag sprangs Vårruset i Växjö. De flesta känner väl till det antar jag, då det anordnas i många städer runt om i Sverige varje år. Massor med människor samlas och tillsammans springer vi 5 km. Närmare bestämt 10000 människor i Växjö idag. Helt otroligt! Jag blir lika fascinerad varje år. Så mäktigt att se så många människor. Och vi var 36 st från mitt jobb som anmälde oss. Jag sprang inte, då min kondition inte håller för det. Men jag powerwalkade med chefen och hade skitkul. Det blev en massa skratt under den 5 km långa walken. När vi väl kom i mål var vi helt sluuuut. Egentligen har jag gått 8 km om jag får skryta lite till, då jag och mina 2 kollegor Aida coh Redifa gick hela vägen till Vårruset, som är ca 3 km bort.

När vi gick över mållinjen fick vi alla som deltog ta en påse och ställa oss i kö och gå från bord till bord och plocka på oss massa presenter av olika företag. Naaaajs =) Vi fick dessutom medalj och den ska visas upp med stolthet haha.
När vi väl kommit hem stack jag över till Aida och satt på balkongen med henne och drack kaffe och njöt av känslan över hur stolta vi var över oss själva haha.
Nu väntar ett långt bad och sedan film.

Puss.

Rätt så roligt

- Ta fram din mobil.

2. Bläddra igenom din inkorg.

3. Stanna när du räknat till 10 och skriv första meningen i sms:et.

4. Gör samma på varje fråga.

Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen?

Jag börjar gå nu

Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Eh sad, jesi to ljuta na mene?

Vad säger din mamma innan du går och lägger dej?

Du e fan bäst. När ska vi ses bona?

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

Hahahaha hocu

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Ja sam ti to davno rekao.

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?

Jobbar du idag?


Söndag kväll

Kvällen har tillbringats hemma hos Nermin med Emina, Safija och Jasmin. Sjukt kul hade vi. Det blev allt från karaoke till TV-spel till massa drickande av kaffe och prat. Riktgt kul hade vi. Måste göras om.
Lite bilder från kvällen:



Tråkigt

Snacka om att vara uttråkad...
Jag har nu kollat på ett avsnitt av Gossip Girl, Borthers and Sisters och Lud Zbunjen Normalan. Och jag har läst alla bloggar som finns att läsa. Jag har dessutom suttit på balkongen och läst en bok och snart börjar jag klättra på väggarna. Varför ska just ALLA jobba när jag är hemma och har tråkigt. Kan någon sysselsätta mig med någonting?

The hottie and the nottie

Emina hämtade upp mig på jobbet och vi stack hem till henne för att titta på film. Vi kollade på The Hottie and the Nottie. Måste bara säga att det nog är bland de sämsta filmerna jag någonsin sett. Paris Hilton är en av huvudrollerna, inte så konstigt då kanske? :)
Vi drog ut en sväng med Zuki och jag var verkligen inte på humör. Hade så jävla ont i huvudet och har det fortfarande. Ska ta en kall dusch nu och stoppa i mig ett par Alvedon och sedan blir det sängen. Så jag kan vakna pigg & gla' till jobbet imorgon för en gångs skull. :)


Jag hatar att vänta

Är det något jag verkligen hatar så är det att vänta! Jag hatar när folk inte är i tid!
Jag har suttit och väntat sen kl 21 på Pikula. Men nej han har inte dykt upp än. Tydligen tar det evigheter för honom att köra från Örebro. Men han var bara tvungen att stanna i Värnamo och äta cevape. Och jag som ska upp halv 5 och jobba imorgon. Divnooooo. 

Så ikväll blir det en sväng på stan med min käre vän Piki, ta en drink och ha kul och sedan är det kära sängen som gäller, om jag ens får i mig någon sömn inatt.

Musik, ja tack.

image934
Har suttit på balkongen med mormor och druckit bosnisk kaffe och rökt ronhill. Det är livet hörrni! Mormor satt mest och tjatade om vad som måste göras och tas hand om i hennes lägenhet nu när hon åker till Bosnien om 2 veckor. Och som vanligt blir hon borta 6 månader som alltid. Vilken lyx! Tänk om man kunde göra så där, bara åka iväg i 6 månader...

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på de 3 album som går på repeat hemma hos mig sen ett bra tag tillbaka. Nämligen Nermin Puskar, Danijel Djokic och Marko Djurovski. Sommarens hetaste musik som kommer följa med mig vart jag än går.

På tal om musik, en annan låt som spelas flitigt hos mig är låten till Lud, Zbunjen Normalan. Jag verkligen diggar den till max. Igår sjöng jag den hela kvällen. Emina blev nog inte så glad...

Hmm..vad mer... när jag ändå är inne på musik-temat. Tittar just nu på Inför Eurovision. Ni ve det som brukar vara varje år innan Eurovision. En jury från varje skandinaviskt land sitter och ger betyg åt de olika bidragen. Snart kommer Bosniens bidrag visas. Ni kanske minns att jag total sågade den låten från början? Men ju mer jag lyssnat på den, destå mer och mer gillar jag den. Och nu ÄLSKAR jag den! Laka is the shit.

Moment of truth

Det här är ett klipp från den amerikanska versionen av "Sanningens ögonblick" som ni bara måste se! Så jävla bäst! :)



8 maj

Idag är nog den varmaste dagen någonsin. Jag skulle ut och boka tvättstuga och när jag öppnade dörren kände jag värmen slå mot ansiktet så starkt att jag trodde jag skulle svimma. Svinvarmt! Träffade också på min kollegor Aida och Redjifa. Tydligen ska vi på utbildning på onsdag, vilket jag inte hade en aning om. Ska bli riktigt kul, våra utbildningar består av lite utbildning, mycket skratt och en jävla massa rökpauser.

Ska bara ta en snabbdusch innan jag går ut på gräsplanet här och dricker kaffe med dom.

Hej så länge.

En dag på balkongen

Jag sov ingenting igårkväll. Hade ont i min tand hela natten. Jag ville bara dö så ont det gjorde. Och inte mådde jag bättre av att veta att jag skulle upp 6.30 och jobba. Men tur var väl att jag inte jobbade länge. Sedan var det sängen som gällde ett par timmar framöver innan jag mötte upp Emina och stack hem till Zuki och satt på balkongen resten av dagen. Riktigt mysigt.
Sedan var det Donken som gällde innan alla begav sig hemåt. Och fan vad skönt att jag är ledig imorgon. Jag planerar att sova ut som aldrig förr. Det behövs.


På bussen

Jag var i Tingsryd hela dagen idag och hälsade på hos Armina. Mysigt som alltid.

På vägen hem, då jag står och väntar på bussen börjar en arabisk kille snacka med mig. Skiiiiiiiitjobbig! Undrar vad jag heter och var jag bor ich vad jag gör. Mitt svar på alla frågorna var "det angår inte dig". Men han fortsatte och ställa frågor ändå. När bussen kom tänkte jag ÄNTLIGEN. Men nej, idioten går på bussen efter mig och är på väg att sätta sig bredvid mig och då får jag nog och säger "Ursäkta mig men det är bara jag och du i hela bussen, varför ska du sätta dig just här?" Han: "Va? Du inte vill prata med mig?" Jag: "Nej det är klart jag inte vill det, gå och sätt dig någon annanstans tack". Och då ber han om ursäkt och går därifrån.
När vi väl går av bussen i Växjö tänder jag en cigg och han kommer fram och frågar om han också kan få en. Han fick en "dra åt helvete"-blick och jag gick därifrån. Haha, idioter finns det överallt.

Treba li ti deda oraha i meda?

image932

Lud Zbunjen Normalan är det bästa som hänt Bosnien på länge haha. Jag är helt besatt av den serien. Och jag är helt såld på låten som spelas i början. Jag går runt och sjunger på den hela tiden. Är den inte skitbra?:)

Deklaration

Jag och Emina tog med oss en filt idag och satt på "rökpalatset" och njöt. Det är verkligen inget palats och har inget med rök att göra, en vanliga gård bara som min syster valt att kalla för just rökpalatset och nu gör hela stan det. Hur mysigt som helst. Sedan blev vi upphämtade av Munja och drog hem till honom där jag blev påmind om att det idag är sista dagen att deklarera! Hade totalt glömt bort det! Så nu är jag hemma och har precis deklarerat, skönt! Pengarna är välbrhövda i sommar :)
Och nu ska jag ut igen. Åker upp till Donken med Amira och fortsätter njuta av det fina vädret :)
Puss på nosen.

Grill

Idag grillade jag med Emina och hennes familj. Årets första grill. Mucho trevligt. En massa bosnier var där också så vi satt där allihop i flera timmar, spelade kort, åt som grisar och snackade massor. Och vädret var wunderbart.
Sedan åkte jag Emina och Zuki hem till Munja där killarna spelade tavla, verkar vara världens tråkigaste spel!
Och nu väntar en lång dusch och jobb imorgon.

Dum är bara förnamnet

Kalla mig dum, kalla mig klantig, för det förtjänar jag.
Imorse skulle jag ta bussen till jobbet och eftersom jag inte hade några kontanter på mig så tog jag med mig mitt bankomatkort för att kunna ta ut pengar innan jag hoppade på bussen. Och vad händer när jag står vid bankomaten 3 minuter innan bussen skulle komma? Jo, jag inser att jag hade tagit mitt legitimation med mig istället för bankomatkortet!! Den frustration jag kände just då går inte att beskriva. Att hinna hema och hämta kortet för att sedan ta ut pengar skulle ta 15 minuter, då busstationen ligger en bra bit bort och det skulle jag adrig hinna.
Det var då jag fick panik. Jag skulle vara på jobbet om 20 minuter och nästa buss gick en timme senare. Paniken spred sig och jag ville bara dö. Ringde efter taxi, enda lösningen, som kostade mig halva min lön som jag tjänade idag :P men men what to do.

När jag väl satte mig i taxin säger chauffören "Har du försovit dig till jobbet igen?". Hur fan kunde han veta det unrade jag och då svarar han att han kommer ihåg mig, han har kört mig till jobbet ett par gånger och varje gång har jag försovit mig haha. Och då minndes jag honom också, en äldre svensk gubbe som jag alltid tyckt var skiiittrevlig. Och som alla andra gångerna, så körde han 90 hm/h ända till mitt jobb. haha.

Nä nu ska jag dricka kaffe och berätta för mormor att hon snackade i sömnen inatt :)

Hej å hå

Längesedan jag var med om en så interessant kväll som ikväll. Jag, Emina och Zuki satt vid min gamla gymnasieskola hela kvällen och pratade. Vi pratade politik, historia, religion, you name it. Självklart håller man inte med varandra i allt och det gjorde kvällen ännu mer intressant och vi hade mycket att debattera om. And i like it. Speciellt när det gäller politik, och då menar jag politiken i "Jugoslavien". Vi kom inte fram till några vettiga svar på vad som är rätt och vad som är fel, alla höll hårt vid sina egna åsikter och när det blev för hett i diskussionerna bytte vi tema :P

Och nu är jag så frusen så jag ligger i sängen med en tjock jumper och 2 täcken. Bara jag inte blir förkyld. Jos mi samo to treba :S

Snackade med min chef idag, jag får inte semester då jag vill ha den! Faaaaan också!
Så det blir ingen Bosnien för min del i år! :( Och vi som hade planerat allting,,,men men... får väl stanna kvar här o tjäna massa pengar istället. Kanske lika bra det...


Hayat Superstar Idol

Okej, Värnamo igårkväll. Fan vad kul! Åkte med Emina, Amira, Jasmina & Jaca.Underbara tjejer och väl framme möttes vid av en massa folk och stämmningen var perfekt! Seki var underbar! Han sjöng bara de bästa av de bästa låtarna och gud så bra han sjunger. Jag var på hugget hela kvällen. Hayat var ju där hela tiden och jag kände att jag hade kameran på mig för ofta. Hope not... haha. Någon som vet när det sänds? Vi frågade programledaren men inte ens han visste... Kul att man träffade folk man inte sett på länge med. :)
Tävlingen var helt okej. Lite väl lång kanske. 13 st som tävlade. Några som sjöng var bra några mindre bra. Synd att det bara var en tjej i hela tävlingen, men men...
Vi missade vilka 3 som kom vidare. Någon som var där som vet det?
Uglavnom, blev inte mkt bilder igår, och inga bra dessutom... men här är ett par st iaf.
Puuuss.



Värnamo nästa

Japp, det blir Värnamo ikväll. Vad jag förstått blir det idol-tävling ikväll innan konserten, Hayat Superstar Idol. Kul kul... Samtidigt som jag bloggar lyssnar jag på Seki Bihoracs låtar på youtube för att se om jag ens kan någon av låtarna. Jag kan säga att musiken är fruktansvärd! Men det det finns en låt som påminner mig så mycket om mitt första år på gymnasiet för 8 år sedan. "Ti si meni bila sve" lyssnade jag och Alida på varenda dag och vi var som besatta av den låten! Åh vilka tider.  Men men... förhoppningsvis sjunger han inte bara sina egna låtar. För då skjuter jag mig själv.

 image924

Okolina moja zna

Längesedan jag la upp bilder på bloggen. Så här kommer några från ikväll. Det blev myskväll hos Emina som sagt, vilket innebar massa snack, kortspel och självklart Donken :)




1 maj del 2

Vädret suger fortfarande. Det har t.o.m börjat regna. Så typiskt att det ska ske just idag när man ska sitta ute och grilla och umgås med nära och kära. Men men... man får göra det bästa av situationen. Vi ska samlas hemma hos Emina ikväll och det blir inte mindre roligt för det!

Fick just veta av Amira att det är värsta festen i Värnamo imorgon. Tv kanalen Hayat kommer vara där och filma, samt någon komedi pjäs + fest på kvällen då Seki Bihorac kommer sjunga. Inte för att jag någonsin (tror jag) lyssnat på honom, men det verkar bli en bra kväll. Så det blir förmodligen Värnamo imorgon kväll med tjejerna.
Någon mer som ska dit?

1 maj

Jag satt uppe till halv 7 i morse och tittade på serier. Jag såg de 2 nyaste avsnitten av One Tree hill samt Gossip Girl som jag missat och sedan blev det jag vet inte hur många avsnitt av Brothers and Sisters. Oh I love'em all!

Fan vilket pissväder...nästan så det brjar regna när som helst. Planen var ju att vi skulle grilla idag, men med tanke på vädret är det ingen som är sugen på det. Men i vi får låta det vara så länge. Solen kanske tittar fram senare.
Snart blir jag upphämtad av Emina och sedan dricker vi kaffe hos Naida och spelar REMI förmodligen. Och sötnosen Selma kommer till Växjö senare idag och hälsar på ett par dagar. Weeeee =) Cant wait!

Och ett stoooort grattis till min älskade Maida som idag blir 24 år! Grattiiiis bejb! :)

Nä, nu ska jag klä på mig och sedan är det kaffe hos Nai..
Puss

RSS 2.0