Min kombo

Min kombo Marina är väldigt speciell. Och jag ska förklara varför.
Medans jag satt vid datorn i vardagsrummet så satt hon i köket och pysslade med någonting. Sedan gick hon ut i hallen, öppnade ytterdörren och ropade på mig. När jag kom ut i hallen så hade hon slängt in ett vykort via brevlådan och sagt att jag hade fått post. "Vad fan är det nu" tänkte jag. Så jag öppnar det fina rosa kuveret och däri ligger ett fint vykort som hon målat till mig och i vykortet skrev hon hur mycket hon älskar mig och vilken underbar vän jag är. Naaaaaaw gullunge. Jag blev alldeles tårögd ju. 

Hon hade ju t.o.m. gjort pannkakor till mig med sitt skadade finger när jag kom hem ikväll och var nere efter allt jobbigt som hänt de senaste dagarna och var dödshungrig.
Är hon inte underbar? ♥

 

Helt sanslöst

Jag har varit hemifrån sen kl 11 i morse. Nu äntligen är jag hemma igen. Den mesta delen av dagen spenderades hemma hos min mormor där jag hjälpte henne att storstäda hela hennes trea till lägenhet. Och det tog ju ett par timmar. Men men, fint ska det vara till Bajram imorgon :) Och jag gjorde även mina första hurmasice. *Stolt*. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde och dom blev faktiskt skitgoda! *Skryt*.

Sedan fick jag höra en dålig nyhet. En av mina närmaste vänner Sejla var med om en bilolycka igårkväll. Jag och Maida åkte upp till henne och satt där en stund. Tacka Gud att hon lever och mår bra. Med tanke på vilken kollision det var kunde det ha slutat värre. Usch vill inte ens tänka på det.

Men en sak som slog mig precis... det har hänt något hemskt varje dag nu de senaste 3 dagarna. Förrigår skar Marina bort halva sitt lillfinger nästan. Igår sprängdes ju en bomb här i närheten och idag bilolyckan.
Morgondagen hoppas jag tillför allt annat än tråkigheter. För imorgon är en stor dag som ska firas med glädje och närhet av sina nära & kära. Imorgon är det Bajram. ♥

Bomb i Växjö


Japp, jag hade nästan rätt i mitt sista inlägg! Det var ingen skottlossning här igår utan en bomb! Typ 30 meter från mitt hus. Heeelt jävla sjukt. Några idioter hade sprängt en hel jävla dörr här i närheten och alla fönster på bottenvåning hade också krossats. Herregud! Tur var väl att ingen skadades.
Läs mer här.

Skottlossning

Jag har precis kommit hem och är dödstrött. Ligger här i sängen och kan knappt läsa det jag skriver. Kvällen har tillbringats hemma hos Munjas underbara föräldrar som jag älskar mer och mer för varje dag som går. Alltså ni fattar inte vilka underbara människor dom är!

När Munja sedan skulle köra hem mig och Emina vid midnatt satt vi kvar i bilen fram tills nu och pratade i två timmar. Och vi hade suttit ännu längre om vi inte hade hört något som lät som en skottlossning i närheten. Och detta är i stort sett normalt för det området jag bor i. Så jag och Emina blev dödsrädda. Det kändes som om någon höll på att skjuta 5 meter ifrån oss. Så högt lät det! Halo, jag är ett krigsbarn, klart fan jag blev rädd. Govno u meni se usralo od straha! haha. Så Munja fick köra in bilen ända till min port så jag kunde springa in.

Vi får väl läsa i Smålandsposten imorgon om det var skottlossning här. Hade ju inte förvånat mig när det i somras skedde två våldtäkter i stort sett utanför mitt hus + skottlossning. Allt detta på en vecka. Vilket tryggt område jag bor i va? :)


Fyra och en halv finger

Idag efter jobbet åkte jag, Emina och Munja till pizzerian och käkade massa onyttigt. Efteråt mötte vi upp Adis och Almir på stan och tog en fika.
Nu är jag iaf hemma och ska ta hand om min skadade kombo. Stackarn skar bort nästan halva fingret på jobbet i morse och fick åka in till akuten så dom kunde sy ihop fingret. Hon skickade ett mms på fingret till mig 5 minuter efter att min väckarklocka ringde. Så det var inte alls kul att vakna till en bild av ett halvt finger som hänger sådär löst. Fuj.

Ska umgås med henne lite nu och sedan dra till Maida för ytterligare en fika.
Sa jag att jag älskar kaffe?

Kalas

Ikväll var det kalas. Min älskling Ella blev hela två år gammal i onsdags och ikväll firades hon. Gud så roligt vi hade. Men fan vad barn är krävande alltså. Vill nog inte skaffa egna på ett bra tag. Medans alla mammorna satt i kökte lekte jag dagisfröken åt alla barnen. Aldrig mer. Jag dog haha.

Ella 2 år.




 

 

 

Kvällens roliga

Marina kläckte ur sig en kommentar ikväll som jag fortfarande skrattar åt.
Vi båda ska upp tidigt imorgon och jobba. Marina ska upp kl fyra och jag halv fem.
Och då säger hon så här;
- Samo kurve i nas dvije idu na posao u ta doba.

HAHAHAHA. Klockrent!

Jag träffade Tose Proeski


Jag och mormor skulle laga iftar ihop, men det är något jävligt skumt med hennes spis så vi bestämde oss för att beställa cevape från pizzerian. Så jag gick över dit och under tiden jag väntade på mina cevape gick jag ut och rökte med en av ägarna till pizzerian. Väl där ute stod hans 2 vänner och rökte med oss också. Har aldrig träffat dessa två snubbar, men en av dom var så otroligt jävla lik Tose Proeski så det inte e sant! Jag stod och gapade och stirrade på honom. Han kände säkert en & annan psycho-vibb från mig. Alltså, hade det inte varit pinsamt hade jag tagit fram min mobil och fotat honom så otroligt lika dom är! Heeeeelt sjukt ju!

Och till slut kunde jag inte hålla käften så jag var bara tvungen och säga "Joj kako ti meni licis na nekog." Jag hann knappt avsluta min mening innan killarna börjar skratta och säger "Znam, Tose Proeski". Han får höra det flera gånger om dagen. Han berättade också helt sjuka historier om hur tjejer har sprungit fram till honom när han varit i Bosnien och velat ha autografer. Och jag tror honom, för han är en kopia av honom rakt av! Ganska roligt.

Aja, nu är jag hemma igen.
Får se vad jag hittar på ikväll. Inget planerat ännu.

Shopping

Ni har vl inte missat min dösnygga nya design? I love it! Är den inte hur cool som helst? Tack till söta Linda som fixade den till mig. :)

Har varit på stan i över 6 timmar nu. Är helt slut.
Har handlat massa presenter. Ska ju på kalas imorgon och nästa helg. Handlade upp halva Toys'r'us känns det som.  Jag köpte även två par skor till mig själv. Skor jag egentligen inte behöver, då jag redan köpt 4 par skor denna månaden, men jag kunde inte motstå.

Nåja, nu ska jag ta en dusch och sedan gå till mormor på iftar.

Nu ger jag upp

Helt seriöst, jag har suttit i exakt 3 minuter och funderat på en vettig rubrik. Och det är så här varenda jävla gång! Hatar det här. Rubrik-strejk från och med nu!

Anywho, jag borde egentligen varit i sängen för längesen. Imorgon ska jag upp tidigt och fixa en massa grejer. Bl.a inhandla en hel del presenter och kanske, men bara kanske, köpa en ny mobil :)


Stvaram novi svijet


Arbetsmötet gick bra. Även fast det är obligatoriskt så är det många som inte kommer, fast idag var vi rätt många så det var ju kul. Både distriktschefen, regionschefen, teamledaren och arbetschefen var där. Så det var en hel massa vilda diskussioner och påhopp. Hoppades på en catfight där ett tag, men det blev ingen. Man plockar nog inte så många pluspoäng om man hoppar på chefen, så man låter helst bli. Men men. Intressant möte var det minst sagt.

Nu sitter jag här hemma helt själv. Min kombo Marina är jag vet inte var. Och jag har tråkigt.
Någon som vill umgås? Jag bjuder på kladdkaka!
Jag vet en tös som inte skulle tacka nej :P

Jävla rubrik

Inatt sov jag hela 8 timmar. Wooho. Bravo ja :)
Och nu sitter jag här och käkar frukost.. ta det rätta, ta pasteta!
Ska strax börja fixa mig och dra till kontoret.. vi ska ha arbetsmöte... blää... tycker sånt är så jävla tråkigt. Men man får väl stå ut en gång i månaden.
Sedan får vi väl se vad som händer. Munja kommer ju hem idag så jag ska väl dit och umgås med dom.

Aja, det var väl det...

Treba li ti deda oraha i meda?

Sådärja.
Jag har precis tagit en dusch och betalat alla äckliga räkningar och ska strax bädda ner mig i sängen och titta på alla avsnitt av de serier jag följer som jag missat denna veckan; Gossip Girl, One Tree Hill, 90210 och Lud Zbunjen Normlan. Vet bara inte vilken jag ska börja titta på först. Vilket problem va? Men lite skratt hade nog inte skadat så jag börjar nog med LZN. Izet je legenda. Det blir en uppesittarkväll iaf.

Puss på mig


Mat mat mat

Idag hade vi sjukt mycket att göra på jobbet. Fullt med kunder hela dagen.
Efter jobbet stack jag till Munjas föräldrar på iftar. Hans mamma gjorde så underbart god mat. Åt som en gris. Imorgon ska jag dit på iftar igen. De kommer snart tröttna på mig så mycket jag hänger med dom. Men med tanke på att Munja är bortrest flera dagar i veckan så umgås jag mer än gärna med hans familj under tiden :)

Efter iftar blev det en glass på Donken och nu ska jag dricka kaffe med Emina och Marina.
Gud så skönt jag kommer sova inatt. Är helt död.

Big news

Kolla så mycket jag bloggat sen igårkväll. Jag har tagit igen de två dagar det har varit tomt på denna bloggen.

Jag ska strax gå iväg och jobba. Fan jag vill inte.

Men det var inte det jag ville få sagt.
Jag har på senaste tid funderat på detta hur mycket som helst. Ingen har vetat om det, men nu har jag bestämt att gå ut med det officiellt. Det är så att nästa år aBd flyttar jag ner till Bosnien och pluggar en termin.
Jag läser ju A-kurserna i Balkankunskaper just nu och dessa är ju på distans, vilket innebär att vi inte har några träffar/föreläsningar, utan all undervisning sker via internet. Och då har jag kommit fram till (tack vare dig Enida) att jag kan läsa C-kurserna i Bosnien. Vilket jag verkligen vill!
Jag ska flytta till Bosnien! Asså fattar ni det? Det gör inte jag, så jag skriver det igen. Jag ska flytta till Bosnien!

Oh jag vill så gärna göra detta nu! Ako Bog da, om allting går som planerat åker jag till mitt älskade hemland i juni och stannar till januari. Oh, hur underbart hade inte detta varit?

Det ska fan bli av.
Vilken lycka. Jag känner ett lyckorus som sprider sig över hela min kropp när jag skriver detta. Jag ska drömma mig bort på jobbet idag.


Ugly Uggs


Gud vad alla bloggar om dessa UGGS nu.
Är jag den enda som tycker att de är otroligt fula?


Jag lever

Jag har inte bloggat på 2 dagar nu. Det är konstigt för att vara jag, eller hur? Man skulle kunna tro att jag varit megaupptagen, men nej, även när jag är det har jag alltid tid för min lilla blogg. Det är så att mitt internet har strejkat i dagar nu. Vet inte vad felet är. Ska ta och ringa dom imorgon. Än så länge lånar jag Munjas mobila bredband.

Jaa, vad har hänt sen sist jag bloggade?
Jag har som sagt flyttat ihop med Marina och våra 2 första dagar som kombos har varit bra. Har även pluggat en hel del.

Har precis varit en sväng på MAX med Emina och Munja. Tro det eller ej, men det är första gången jag äter på MAX. Och det var nog sista gången också. Colan smakade Julmust och hamburgarna var inte färdigstekta och pommesen kall. McDonkan it is.

Nä nu ska jag läsa igenom alla kommentarer och uppdatera mig inom bloggvärlden.


Wonderful people

Ikväll fick jag äran att äntligen lära känna Munjas föräldrar. De är här och hälsar på från Stockholm. Oh, de är världens underbaraste människor. De är så opusteni (fan heter det på svenska?) och så lätta att prata med. Jag älskar dom. Vi satt hemma hos Munja i flera timmar och skrattade en massa.
Redan imorgon ska jag dit igen och umgås med dom. Och det bästa av allt är att de ska flytta ner till Växjö. Gud vad kul. Mina nya kompisar :)

Nä nu ska jag ta och sova. Imorgon runt 10 kommer mormor hem och jag ska hämta upp henne.

Natti.

Flytt pågår

Att jag har så mycket kläder som jag verkligen har trodde jag inte. Det är otroligt jobbigt att packa ner allt man äger. Men jag är faktiskt glad över en sak som jag gjorde.
För ett par veckor sen fick jag veta att det skulle vara insamling av kläder i dzamija här under hela ramadan månaden. Och i slutet av månaden skickas allt ner till fattiga barn i Bosnien. Jag tänkte direkt "fan jag har inget och skänka" för jag brukar vara rätt noga med att direkt slänga kläder som jag inte använder så jag var helt säker på att jag inte hade något. Men vet ni vad, jag fyllde en stor svart sopsäck med massa kläder! Se där, jag hade visst en massa kläder som jag inte använde. Fattar inte var allt kom ifrån och helt plötsligt var säcken full. Gött. Nu blir barnen i Bosnien glada :)

Nä nu strax ska Emina komma och jag ska packa det sista och sedan åker vi iväg med alla mina kläder till mitt nya bostad och dricker kaffe och umgås med Marina.

Pjuss.

Grandiosa

Jag köpte världens godaste pizza efter jobbet. Med mozarella, cheddarost, tomatpuré och nötkött. Endast 30 spänn och den är enorm! Den ska jag lugnt missbruka från och med nu hehe. Idag har jag inte gjort ett skit förutom packat lite. Ser framemot flytten imorgon. Jag och Marina ska bli kombos :) Ska bli kul.
Ska nog ta och fortsätta packa, sedan får vi se vad som händer.


Sexig parkbänk

Jag hörde en sjuk grej på RIX FM på jobbet idag så jag var bara tvungen att kolla upp om det var sant eller inte. Helt jävla sjukt! En man som "har sex" med en parkbänk.!! Haha. Finns ju små hål i parkbänken och under "sexakten" fastnar mannens penis i hålet och ambulans tillkallas av de nyfikna åskådarna. Haha jag dooooooooog av skratt. GUD vad är det för sjuk värld vi lever i?
Klicka på bilden och se videoklippet!

Asian Man Humps Bench Gets Dick Stuck In Hole
This has to be the first case in recorded history where an Asian man actually got his penis stuck in something. I mean how small was that park bench hole???
Get humor videos at NothingToxic

The Hills


Jag sov i hela 90 minuter nu.Gött. Och nu väntar det tråkiga, städa och packa.
Morgondagen blir densamma. Jobba, städa, packa. Fast imorgon jobbar jag inte 12 timmar utan 4 bara:)

Jag var sugen på att börja titta på en ny serie. De enda jag följer nu är OTH, Gossip Girl och 90210.
Men orka vänta varje vecka tills nya avsnitt kommer ut? Så under tiden tittar jag på annat. Jag har precis tittat klart på alla säsonger av American, Britian, Australian och Canadas Next top model. Över 300 avnistt haha. Tog ju ett bra tag att ta sig igenom allt. Så nu kan jag allt om the fashion world, just ask me :)

Iaf, det jag ville komma fram till...
Jag laddade ner första säsongen av The Hills. Jag är inne på avsnitt 7 nu och varenda gång skrattar jag efter varje avsnitt. Inte för att den är rolig och underhållande utan precis tvärtom! Det finns ingen som helst spänning i den serien, de filmar serien helt jävla sjukt och dåligt, och skådespelarna?? NO COMMENTS. Det finns inte en enda bra skådis, t.o.m jag kan göra bättre, jag lovar!
Men jag tittar på den iaf, vet inte varför. Har inget annat att titta på helt enkelt, känns som om jag sett allt typ.. förslag någon?

Nä nu ska jag sluta här. Börjar bli ett tråkigt inlägg.

Nidje veze

Jag var så trött på jobbet idag så jag gick in på toaletten två gånger för att "sova" tio minuter hahah. Som om det skulle hjälpa.. blev ju bara ännu mer trött. Men nu är jag hemma iaf.
Ska ta och sova någon timme och ikväll ska jag börja packa. Åker till Egypten imorgon :)
Haha, I wish. Nej men jag och Marina ska ju flytta ihop nu under nästa vecka, det har vi planerat sen i somras om ni minns, så det är massa grejer som måste packas och fixas. Kul kul :)

Och imorgon kommer mormor hem från Bosnien. Hon har varit borta i typ 6 månader så jag måste ta och städa hennes lägenhet också ikväll, eller imorgon efter jobbet.
Ohh vilken jobbig helg!

Emina drunknade

Vi var 6 tjejer som fikade ikväll och kvällen erbjöd mycket skratt och interessanta konversationer. Hann även med ett Donken besök innan vi åkte hem.
Och imorgon är det ju lördag.... dagen som jag avskyr pga det otroligt långa passet på jobbet. Inte fan är det kul att gå upp halv 5 varenda jävla lördag. Förstår ni nu hur desperat jag är efter ett nytt jobb? Haha.

Blev inte så många bilder ikväll. Ett par stycken på mina fina tjejor bara ;


Jag tror jag skrattade i en kvart när jag såg denna inspelning. Kan det vara mer blandning av bosniska och svenska i våra konversationer? Här förklarar Jasmina om dagen då Emina drunknade på simhallen haha.


Kan väl lika gärna lägga in denna egentligen meningslösa klipp. Bara för att Jasmina ville det :)

Fika och shopping

Jag vaknade i morse av att jag hade mardrömmar. Jag drömde att min chef fick stryk av helt okända killar och jag hoppade in och spelade hjälte och räddade min chef. Haha. Fan vad modig jag var i drömmen!

Idag blev det fika med sötisarna Atena och Amila. Alltid lika trevligt.
Sedan blev det en snabb runda på stan. Köpte en klänning och ett par skor. Nice ice =)
Är hemma nu och ska ta och smörja in min tatuering med den feta krämen, fuj. Och sedan kommer Jasmina över och dricker kaffe med mig. Även kvällen blir lugn. Jobbar hela dagen imorgon, så det blir en fika på stan bara.

Det är över nu!

Okej, nu ska jag ge er en förklaring till mitt senaste inlägg, Anledningen till att jag var livrädd var för att.......
JAG TATUERADE MIG IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu är det äntligen över! Jag skrev ju tidigare att jag hade bokat tid den 26:e... men redan dagen efter ringde jag och bokade om min tid, till idag! Jag och Munja tatuerade oss tillsammans och vi bestämde att ingen, absolut ingen skulle få veta. Det skulle va en fet överraskning för alla, och det var det! Haha.

Iaf, inatt sov jag inte ett skit, Jag var livrädd! Jag drömde t.o.m mardrömmar om det.
Och när vi kom in i tatueringsstudion då började jag få panikattacker. Jag svettades och kunde inte andas och trodde jag skulle dö av nervositet. Ni kanske tycker det är löjligt, men nej, jag är en riktig fegis när det gäller sånt! Ni kan ju tänka er hur många cigg jag rökte innan? :P

Anywho, jag ville tatuera mig först, för hade Munja gjort det först hade jag aldrig vågat göra det sen!
Om det gjorde ont? Heeeeell yeeeeees! Det går inte att beskriva känslan! Det är som om miljoner nålar sticker i kroppen konstant. Det kom ju en och annan tår höhö.

Och mina vänner minst sagt chockade. Det var verkligen ingen som trodde jag skulle våga göra det, att jag skulle fega ur i sista sekund! Jag har t.o.m slagit vad med Emina, så nu är jag en 100-lapp rikare haha.
Men nu är det över och jag är så jävla nöjd med den! Det var verkligen över mina förväntingar. Och Munjas är riktigt snygg den med!

Lite bilder. En del av bilderna väljer jag att inte visa. De bilder där jag gråter av smärta haha. Inga gulliga bilder det där ..

Voilá, moj ljiljan:



  
  

Tomorrow is a big day

Imorgon gäller det!
Jag är livrädd.

Död

Vet ni att jag har städat sedan jag kom hem från jobbet! Allt som allt har jag varit igång i 16 timmar. Sedan 6 i morse. Jag behöver väl inte utrrycka min trötthet? Den är på max!
Har precis tagit en lång och välbehövlig dusch. Ska belöna mig själv med kladdkaka nu utan någon ångest efteråt. Och sedan får vi se vad som händer. Antingen deckar jag eller så umgås jag med mina vänner, var dom nu än befinner sig.

MUUUUUUUUUUMMMMS!



En helt vanlig onsdag

Vilken jävla helvetesdag på jobbet. Har känsla av att jag skriver det varje gång jag kommer hem från jobbet haha. Det är verkligen inte kul att jobba när man är megaförkyld! Men jag överlevde iaf.
Och jag blev skitglad när jag kom hem! Mina kläder som jag beställde förra veckan har äntligen kommit. Har precis provat allt och för första gången behöver jag inte skicka tillbaka nånting. Hur jävla bra är inte det?

Nä, nu ska jag laga mat och tvätta massa kläder. Kul va?

Jamb


Ikväll var Emina, Alemka och Jasmina här.
Vi har suttit och spelat Yatzy hela kvällen, eller Jamb, som det så fint heter på bosniska. Vårt nya spel som vi är beroende av, jag och Emina. Och självklart vann ju jag ;)

Min näsa rinner fortfarande som en fontän och det är inte kul alls. Stackars mina kunder imorgon. En snorig försäljare är inte en gullig syn. Aja, ska ta en dusch innan jag joinar sängen.





Feber

Utbildningen var roligare än jag trodde. Där fanns ingen jag kände, det var mest folk från andra städer, men det var skitkul att lära känna alla. Vi hade riktigt kul!
Ligger i min säng nu och äter lasagne. Känner att jag bara blir sjukare och sjukare. Näsan är helt täpt och det enda jag gör är nyser. Jag tror jag nös minst 30 gånger under den 3 timmar långa utbildningen och vi fick oss ett gott skratt varje gång :)
Men nu har jag fått feber också. Inte alls kul med tanke på att jag ju ska jobba imorgon. Och efter jobbet ska jag tvätta. Har 2 fulla tvättkorgar o tvätta. Fan också. Plus att jag har sjukt mycket att plugga. Herregud, hur ska detta gå? Jag MÅSTE klara av det hur sjuk jag än är.

Aja, nu ska jag se OTH och Gossip Girl.

The Brooke Ellison Story

Har precis tittat på filmen The Brooke Ellison Story. Gud så bra film. Jag lipade ihjäl mig! Handlar om en ung flicka som i barndomen förlamades i en olycka som nästan kostade henne livet och kämpar mot alla odds för att lyckas i livet. Hon lyckas komma in på college med hjälp av sin mamma. Riktigt gripande film.
Till det blev det hemlagad pizza. Gött kött!
Och nu ska jag hoppa in i duschen och sedan dra iväg på utbildningen. BLÄÄÄ så tråkigt. Sitta där och ha utbildning i 3 timmar. Hoppas det finns någon jag känner i min grupp.
Aja, ha det brauu.

 

Jasmina cura fina

Min kompis Jasmina. Visst är hon fin? :D
Singel också för er som undrar höhö.


I love her hair. Och nej det är inte löshår.
Puss på dig sötnos.

Swinging Bells


Jag fick panik av att sitta inne och tycka synd om mig själv hela dagen så jag, Munja och Aida åkte och käkade. Väl på pizzerian satte jag mig vid en spelapparat och la in 50 kr för skojs skull och spelade Swinging Bells. Och vet ni vad? Jag vann 1100 kr :) haha inte illa va :P

Aida och Munja har precis åkt till Lund och det kommer kännas väldigt tomt utan dom. Men Munja kommer ju tillbaka på onsdag så det är lugnt. Nä nu ska jag städa undan lite innan Jasmina och Emina kommer över på kaffe.

90210


Trots min förkylning har jag faktiskt suttit och pluggat i 3 timmar i streck. Så jag belönade mig själv med att inviga 90210, den nya Beverly Hills serien. Den är faktiskt jättebra! Har sett alla 3 avsnitten som kommit ut hitills och nu ska jag dricka kaffe och prata i telefon. Det förtjänar jag också :)

By the way, ni som har sett 90210, tycker inte ni att han som spelar Ethan är skitlik Måns Zelmerlöw? Det tycker jag iaf! Hur lika som helst ju!

  
                    

Jag har inte tid att vara sjuk

Jag har dragit på mig en megaförkylning inatt. När jag vaknade kunde jag inte svälja så ont jag hade och näsan var helt täpt. Så det blev inget bibliotek för mig idag. Och detta är inte bra. Detta är inte alls bra, jag har ju 346215 böcker att läsa fram tills slutet på denna vecka. FUUUUUUCK.

Antingen försöker jag plugga iaf eller så ringer jag en vän som får komma över och ta hand om mig. Det andra alternativet låter ju mer lockande, men jag väljer det första iaf.
50 vuxenpoäng för det!


Patrik 1,5


Ikväll var vi på bio, jag, Emina, Aida och Munja. Vi såg Patrik 1,5. Oh så bra film! Iaf enigt mig och Emina. Aida och Munja tyckte inte den var såå bra. Men tro mig, den är bra!
Det bästa med bio tycker jag är dom snacks man kan köpa där. Såna mmed sourcream. Så jävla goda!

Imorgon ska jag sitta på biblioteket hela dagen och plugga har jag bestämt. Det funkar helt enkelt inte för mig att sitta hemma och plugga. Speciellt inte när jag har mobilen på. För så fort någon ringer och vill träffas tvekar jag inte en sekund på att säga nej. Så imorgon blir det biblioteket och mobilen avstängd.
Funderade på att inte ens ta med mig den, men det blir nog för svårt. Mobilen är mitt liv.


Sömn sökes

Bosnien utklassade Tjeckien i basket ikväll med 95-79.
Åter igen, najbolji smo!

Ikväll blev det en sväng förbi Oxgrillen och sedan hängde vi hemma hos Munja där det snackades sexhistorier. Herregud vad vi har skrattat ikväll!
Och nu är vi hemma hos mig igen. Aida och Emina sitter i köket och spelar Yatzy, jag själv ska gå och lägga mig. Ska upp och jobba om 4 timmar så lite sömn hade inte skadat med tanke på att jag endast fick 1½ timmes sömn inatt.

Men innan dess ska jag boka biobiljetter till mig och Emina.
Imorgon ska vi se filmen Patrik 1,5. Äntligen! Vi såg trailern till den filmen när vi var på bio för 4 månader sen och ända sedan dess har vi längtat efter att se den! Och inte har vi kunnat ladda ner den heller, eftersom det är en svensk film. Men vi ska äntligen se den imorgonkväll. Weeeeee.

På tal om ålder...


Jag vet hur 80 åringar känner sig.
Så känner jag mig varje gång jag jobbar 12 timmar. Jag är så trött och har så ont i varenda muskel när jag kommer hem att jag inte kan slappna av för att hela kroppen pulserar och gör ont. Som nu. Oh, så jobbigt. Och det blir ju inte bättre när man endast ätit en fralla på hela dagen.

Aja, ska sluta tycka synd om mig själv. Det är ju trots allt jag själv som väljer att jobba ihjäl mig till den dagen jobbet blir min död haha. Nej fan, jag ska inte slutiti.

Jag ska vräka i mig mat nu och sedan vila min pulserande kropp en stund. Klockan 20 ikväll är det basketmatch som gäller. Bosnien spelar ju. Så det blir samling hemma hos Emina där vi ska heja fram våra hjältar.

Tudilu!

Shan the man - my man

Jag och Emina var ju och såg min blivande man (önsketänkande) Shan the Man förra månaden ju, när han var i Växjö och hälsade på mig (önsketänkande igen). Här är ett par klipp som jag spelade in. Ni som inte har sett showen, se de här klippen! Och snälla, försök ignorera mitt hyen-skratt, även om det är omöjligt :)

 

Hur gammal är du?

Det var en rolig sak som hände igår.

När man åker stadsbussarna i Växjö finns det två olika priser. Ungdombiljett, för ungdomar mellan 18-26 och Vuxenbiljett för dom som är 27 och uppåt.
Jag hoppar på bussen och säger självklart "en ungdom". Och busschauffören tittar först lite konstigt på mig och frågar sedan "hur gammal är du?". Jag blev lite chockad och svarar "23". "Jaha okej" säger han och skriver ut min ungdomsbiljett. Så jag frågade honom "Vadå ser jag ut och vara äldre än 26 eller??". Och jag det tyckte han att jag gjorde. Jag skrattade åt det och satte mig sen. Inte vill jag att folk ska tro att jag är i 30 års åldern ju! Så jag blev faktiskt lite sur på chaffiesen, men men...

Jag glömde bort det rätt snabbt iaf. Fram tills jag steg av från bussen och skulle gå in på Pressbyrån och köpa cigg. Och tjejen som jobbade där frågar efter min legitimation! VAAAAAAAAAA? Jag blev helt chockad! Jag som inte behövde visa leg redan i 16 års åldern och här kommer hon och frågar mig om leg, detta har inte hänt mig på flera år.
När jag visade henne mitt leg bad hon faktiskt om ursäkt. Vi skrattade lite där och hon sa att hon faktiskt trodde jag var 17!

Helt sjukt hur folk uppfattar en. Åldern alltså.
Busschauffören trodde jag var runt 30, och pressbyrå-tjejen trodde jag var 17! Det är en jävla stor skillnad det där!

Friday

I morse satt jag barnvakt till min sötnos Ella. Gud jag kan inte förklara hur underbar hon är. Och vad hon pratar! Det är inte normalt att en unge på nästan 2 år snackar så bra. Hon för riktiga konversationer ju!

Efteråt kom Emina och hämtade upp mig och vi åkte till sjukhuset och hälsade på hennes mamma som precis haft en operation. Skönt att se att hon mår bättre nu.
Sedan åkte jag, Emina och Aida upp till mammas mezar. Tungt, men skönt.
Och nu är vi hemma igen och ska laga mat ihop.

Puss

Fika cevapi och Idol

Idag fikade jag med tjejen med världens bästa namn, Adisa. :)
Det var ett bra tag sen vi sågs sist så det var kul att träffa henne. Hon har precis kommit hem efter att ha varit i Berlin i 4 månader och pluggat så vi hade mycket att snacka om.

Efter fikat hämtade Atena upp mig och vi åkte till pizzerian och köpte hem pizza och cevapi och nu sitter vi hemma hos henne och käkar och tittar på Idol.

Senare ikväll drar jag till Marina. Ska sova över där eftersom jag ska passa lilla Ella ett par timmar på morgonen.

Nä, tillbaka till soffan och Idol .

Äntligeeeeeeeeeeen


Wooooohooooooo.


Jag jublade av glädje när jag fick veta att Lud, Zbunjen, Normalan har börjat sändas igen! Så nu ska jag mysa ner mig i sängen och titta på det efterlängtade avsnittet 41! :)

Det ryktas om att Bosnien vann fotbollsmatchen mot Estland igårkväll med hela 7-0! Wooooooow! Pa najbolji smo! Fan att jag missade den matchen. Ska se om jag kan kolla på den någonstans på nätet, någon som vet?

Shopping mitt i natten

Jag måste fan säga att One tree hill och Gossip Girl är de bästa serierna som någonsin har skapats.
Så, nu har jag sagt det.

Klockan är 03:30 och här sitter jag uttråkad som vanligt vid den här tiden på dygnet. Sitter och beställer kläder så rastlös som jag är... och höst garderoben måste ju fyllas på så ett par plagg blev det;




Adisa testar


Jag sov mellan 19 och 22 ikväll.
När jag vaknade kände jag ett otroligt sug efter choklad så jag stack direkt till Shell och köpte den nya omtalade Marabou chokladen AMIGO och den nya Coca-Cola Plus
Green Tea.

Chokladen var ingen större hit. Visst den är god, men inget jag lär köpa igen. Jag håller mig till min favorit Marabou Non Stop (den med smarties). Så AMIGO får betyget 3/5.
Colan
tycker jag smakar likadant som Cola Light, knappt någon skilland. Betyg 3,5/5.

Nä nu ska jag ta och titta på One tree hill och Gossip Girl.

Bläää

Idag hade vi rätt mycket att göra på jobbet. Och kassan var helt cepe. Den hängde sig hela jävla tiden och jag blev frustrerad och började svära åt den på bosniska framför alla kunder haha. Som om det skulle hjälpa typ.
Efter jobbet gick jag hem till Aida och åt skitgod mat som vanligt, och lekte lite med Emin. Kan inte fatta att mitt kusinbarn blir 1 år om ett par dagar. Känns som om det var igår jag höll honom i armarna för första gången. Naaw. Gulleplutt.

Nu ska jag iaf ta ett långt bad.

Tudilu!


Rastlös

Jag har inget vettigt att blogga om, men gör det ändå eftersom jag har skittråkigt.
Ikväll var jag, Aida och Sejla hemma hos Maida och vid det här laget kan ni gissa vad vi gjorde där? Det vi gör varje gång vi samlas. Jo, spelade När & Fjärran. Jag kan inte förklara hur jävla roligt det där spelet är. Det borde vara lag på att alla ska äga det spelet haha.
Att dricka frappè och spela När & Fjärran är ett måste för oss.

Ja och nu är jag hemma igen och känner mig otroligt rastlös.
Det smartaste hade varit om jag gick och la mig, eftersom jag jobbar 7-16 imorgon, men nej det går inte.
Efter jobbet är vi bjudna på middag hos Maidas mamma. Gött kött :)

Aja, det var väl det...

Swedish goes Bosnian

Mina distanskurser i Balkan startade igår. Läser ju Historia, Kultur och Språkfärdighet. Verkar vara hur intressant som helst! Ser verkligen framemot dessa kurser. Våra kurser ges vid Göteborgs Universitet men dom är internetbaserade så all undervisning sker via internet, ett program som vi studenter laddar ner.

En av mina "klasskamrater" började jag snacka med igår. Hon är så jävla cool!
Hon är en 26 årig svensk tjej som för tillfället bor och jobbar i Norge. Hon är mer eller mindre besatt av Bosnien. Hon har åkt till Bosnien flera gånger och under längre perioder, helt själv. Hon älskar allt som har med Bosnien att göra. Who can blame her? höhö. Hon har t.o.m bytt sitt mellannamn till Jasmina. Hur coolt är inte det?

Nä, nu ska jag ta en dusch innan jag drar till kusin vitamin.

Jag ska tatuera mig för fan


Idag bokade vi tid för våra tatueringar. Jag och Munja. Och jag kan inte fatta att det är sant, jag ska tatuera mig! Så den 26:e gäller det! Fråga mig inte hur jag kommer klara av det, för så fort vi gick in på House of Pain kände jag mig illamående och skräckslagen. Visserligen mådde jag lite bättre när jag såg att väggarna var fulla med diplomer från runtom i världen där dessa 2 tatuerare har vunnit olika tävlingar. Så att något ska gå snett är jag inte orolig för.
Det som oroar mig mest är smärtan. När tatueraren frågade vad jag skulle tatuera och vart bröt jag nästan ihop, så rädd jag var inför tanken. Jag började stamma och rösten darrade så in i helvete att jag inte fick fram svaret, så Munja fick sköta snacket. Och när tatueraren frågade om jag var rädd då bröt jag ihop haha.

Kalla mig för fegis, men fan vad jag är rädd för smärta! När vi sedan gick ut därifrån rökte jag 2 cigg på raken. Kunde knappt röka så mycket som jag skakade och hela kvällen hos Munja sedan tjatade jag ihjäl deras hjärnor om att jag kommer dö den 26:e. Jag menar, var jag så här rädd bara över att boka tid, hur fan kommer jag vara när det väl gäller? Haha, det återstår att se. Förhoppningsvis blir det värt smärtan och rädslan. Jag kommer i alla fall ha stort stöd, mina älskade vänner kommer följa med.

Men va fan


Klockan hade passerat långt efter sex och vi var fortfarande vakna. Det var jag, syrran och Munja som satt i mitt vardagsrum och pratade.
Vid 7 deckade vi allihop och efter 4 timmars sömn är jag uppe. Kan ju fan inte sova mer än et par timmar om natten. BLÄ. Men någon som kan sova är definitivt Munja. Något säger mig att jag kommer vänta jäääävligt länge innan vi kan dra till tatueraren och boka tid. Han lär inte vakna innan 4 iaf.

Men det gör inget, jag sticker till Emina och dricker kaffe så länge.

Puss på nosen

Hazimi Haljeti

Tudiluuuuuuu.
Hela dagen har vi suttit hemma hos Munja. Beställde burek och cevape också, såklart. Mot kvällen kom Almir och Adis också. När de andra tjejerna gick hem spelade jag, Aida, Munja, Adis och Almir poker resten av kvällen. Jag vann faktiskt en gång :)
Och just nu sitter jag hemma hos mig med Munja. Ska hjälpa honom skaffa novaraja hö hö.

Och imorgon sticker jag och Munja till House of Pain och bokar tid för våra tatueringar.
Vi har bestämt oss för att tatuera in varandras namn. Det var ett skämt, okej?
Jag ska ju ha ljiljan i nacken. :)

 
 

Vinst & Förlust

Hej!
Nu har vi kommit hem efter att som sagt varit hos Almir och tittat på både basketmatch och fotbollsmatch.
I basketen vann Bosnien, såklart :) De spelade mot Israel, så det var ganska väntat. Men visst blev det jämt där ett tag, men annars hade Bosnien övertaget i stort sett hela matchen. Bra spelat! Desvärre gick det inte lika bra i fotbollen, då vi förlorade mot Spanien 1-0. Ganska väntat...

Almir var väldigt frustrerad under fotbollsmatchen. Han svor hela tiden, så som bara vi bosnier kan. Men hans kommentarer var ändå kvällens höjdpunkt. Tex när han kommenterade kvällens dåligaste spelare, Dzeko; "jebote ljudi na mjesecu hodaju a ti ne mozes ni po travi". Hahah, klockrent. För mig var det roligare att sitta o lyssna på hans kommentarer än att titta på matchen.

Och nu: Leka lite med lungorna och sedan sova. Jobb imorgon.

I'm dead

Jag har jobbigt i 12 jävla, hemska, jobbiga timmar. Mina fötter värker och mina händer skakar. Men tur är väl att man kom hem till jättegod sirnica. Tack syster yster!

Jag ska ta och lägga mig nu och sedan ska hela gänget åka till Alvesta och hem till Almir där vi ska kolla på Bosnien matchen och heja fram våra hjältar :)

Puss hej.

Limhamn

Kvällen har spenderats hemma hos Maida. Vi var 4 tjejer som spelade När & Fjärran (såklart). Börjar nog bli ett måste varje gång vi är där haha. Sedan stack jag och syrran till Munja där snackades blommor och bin resten av kvällen :)
Ska upp och jobba om 4 timmar, men tänkte först visa bilderna från ett område i Malmö som jag skrev om igår, Limhamn. Mitt framtida hem :) Det första jag skulle göra OM jag blev miljonär, är att köpa lägenhet där, utan tvekan! Visst är det så jääävla vackert?

 





Där finns den godaste glassen jag någonsin ätit!


Hejdå Skåne

Jag har haft 3 underbara dagar i Skåne och nu är man tillbaka till verkligheten och allt vad det innebär. Massa jobb bland annat.
Tentan i morse gick jättebra, som väntat. Skrivningsvakten frågade mig om jag ville göra tentan som var skriven på kroatiska eller serbiska. "Det spelar ingen roll, ge mig vilken som helst" svarade jag och till hans stora förvåning (han fattar ju inte att det är samma språk) säger han "Vaa? Du är bosnier, men du kan även prata serbiska och kroatiska?!". "Jaaavisst!" svarade jag haha. Och han tyckte det var väldigt imponerande. Haha, snacka om noll koll?

Syrran följde iaf med hem till Växjö och ska vara här ett par dagar. Kewl=)
Nu ska vi äta cevape med Munja.
Bilder kommer senare.

Update från Skåne

Idag när jag åkte in till Lund mötte jag upp min kära syster på centralen och sedan blev vi upphämtade av Munja och vi 3 åkte in till Malmö där vi först hämtade Aida och sedan stack vi och käkade på en kinarestaurang. Det var inte ens hälften så god mat som vi har hemma i Växjö, men men...

När vi sedan skjutsade tillbaka Aida tillbaka till skolan åkte vi 3 till Malmös snyggaste bostadsområde, Limhamn. Jag blev så kär i hela det stället så jag gick runt där som en kines och tog kort på allt som gick att ta kort på. Ni som har varit där vet vad jag snackar om. Jag menar, 5 miljoner för en lägenhet... med utsikt över havet... det säger väl allt?! På vägen hem tjatade jag om att jag skulle köpa en trisslott varje dag, tills jag en vacker dag vann 5 miljoner och kunde köpa en lägenhet där haha.

Imorgon ska jag iaf skriva tenta i Lund (anledning till mitt besök här). För att göra historien kort...
I höst ska jag läsa en distanskurs som går via Göteborgs Universitet, en kurs om Balkanhistoria (30p). Ska bli så himla intressant. Och själva kursen är då uppdelat i 4 delkurser (Litteratur, Historia, Kultur och Språkfärdighet).
Eftersom språkfärdigheten (grammatik) är för lätt för mig så ska jag tenta av den delkursen imorgon biti, så jag slipper gå den kursen och kan direkt hoppa på fortsättningskursen istället (även om den också e lätt, men wtf).

Nä, nu ska jag umgås med flickorna.

Hööööööööööööör

Just nu befinner jag mig i Höör, hemma hos min älskade morbror.
Vi har avnjutit god mat och flera timmars snack om allt och inget. Min morbror är min bästa vän, han är för underbar den snubben.

Imorgon åker jag iaf in till Lund och hälsar på syster yster.
Ska bli kul, även om det bara var 2 veckor sen vi sågs sist. Men innan jag åker dit ska jag göra massa lepinje till morbror som jag ska frysa in till honom, he loves my lepinje. Snällt va? höhö. Måste också hälsa på kusinerna (morbrors barn) innan jag åker, men de är troligtvis i skolan då :( Aja...

Nä nu har jag precis laddat ner det efterlängtade första avsnittet (säsong 6) av One Tree Hill, så den ska jag titta på nu medans jag vräker i mig glass. Ska även kolla på första avsnittet (säsong 2) av Gossip Girl, om jag inte hinner decka tills dess.

Btw, jag vill ha mitt långa hår tillbaka :(

Hej Skåne

Har precis kommit hem från jobbet. Är ledig fram till lördag. Skönt!
Ledigheten kommer spenderas i Skåne. Woohooo. Munja ska hämta mig alldeles strax och vi ska bila ner. Skönt att få komma bort härifrån, verkligen!

Nä nu måste jag packa, har en kvart på mig!

Hejrååå

Hejdå Kalmar

Jag och Munja satte oss i bilen ock åkte dom drygt 100 km till Kalmar. Munja hade lite grejer att fixa där och efter det blev det en fika med Magda. Alltid lika söt och glad :)
Här är lite bilder som togs ikväll.

Mot Kalmar


En koncentrerad chaffis :)



Adisa posar i bilen


Självklart hängde Nintendo Ds med :)


Magda & Jag


Munja & Jag



Hej Kalmar

Jag och Munja har precis varit i Alvesta hos Almir, där han försökte fixa Munjas dator som verkar leva sitt eget liv. Helt jävla skum är den. Iaf, vi orkade inte vänta på att alla skit ska installeras så jag och Munja bestämde oss för att åka till Kalmar. Så nu åker vi :)
Längesedan jag var där, ska bli kul!

Hörs ikväll.
Tudiluuuu.

Låt Alain stanna!

För drygt två år sedan kom Alain Hakizimana som endast är 19 år till Sverige som en flykting från sitt hemland, Burundi. Anledningen till att han flydde var i fruktan av sitt eget liv då hans föräldrar mördats av släktingar till familjen. Väl i Sverige fick han en ny chans, han fick börja i skolan, han fick nya vänner och började även spela basket i Sundsvall Dragons.
Migrationsverket anser inte att Alains historia är ett giltigt skäl till att få stanna i Sverige utan de anser att han har släktingar att vända sig till när han anlänt till Burundi. Gör han detta så riskerar han sitt eget liv då han lever under dödshot.

- Jag fruktar för mitt liv. Det är ett mycket farligt land. Och vart ska jag bo? Jag har ingenstans att bo, sa Alain till Dagbladet.

Det enda rimliga är att ge Alain Hakizimana ett permanent tillstånd att stanna i Sverige så att han kan bygga upp en trygg framtid.

Hela artikeln kan läsas HÄR från dagbladet!
>Var med och skriv på ditt namn för Alain, som jag och många andra redan gjort

Nattbesök

Klockan är halv 5 och jag är trött som ett svin.
Sejla kom till mig runt midnatt och det blev många skratt kan jag lova. Vi satt vid datorn och kollade på lite au-pair jobb som barnvakt. Och de flesta lönerna ligger på 1400kr i veckan och det är inte alls mycket tycker vi, så Sejla slänger in en kommentar, helt dödsallvarlig "fan vad folk bryr sig lite om sina barn". Hahaha, kan tyckas lite tråkigt när man läser det men hennes betoning och tajming var klockren haha. Vi skrattade iaf länge åt det :)

Sedan vid 2-tiden kom Munja hit. Jag och han satt och kollade på Shan the mans föreställning Blattefierad. Jag har sett den hur många gånger som helst nu men det är lika kul varje gång.
Efter att ha planerat lite inför morgondagen stack han hem och nu är det tänkt att jag ska mysa med kudden.

By the way, angående inlägget nedan. Jag berättar om mitt problem imorgon istället. Är för trött nu.

Godnatt!


Zasto jednostavno kad moze komplikovano

Jag har ett stort jävla problem som jag ska dela med mig av om en stund, men först ska det drickas kaffe med Sejla.


Prvi dan Ramazana

Bloggtorka idag. Har egentligen inte haft mycket att blogga om. Det enda jag gjort idag är städat och läst lite om alla de kurser jag ska läsa i höst (Ungomar och drogkulturer + Balkankunskaper). Verkar vara hur intressant som helst!

Idag är ju första ramadan-dagen. Jag ville verkligen fasta idag. Jag gick upp vid 9 och tänkte "hur ska detta gå, 11 timmar kvar tills jag kan sätta något något i munnen". Men jag försökte inte tänka så mycket på det utan sysselsatte mig med annat. Typ tog en lång promenad, städade hela lägenheten, läste... men vid 15 tiden var jag svimmfärdig och var tvungen att dricka mtit kaffe och röka och sedan äta. Jag hade inte klarat 5 timmar till. Så nej, det gick inte så bra denna gången. All credit till alla er som klarar av det.
För mig blir det ännu ett försök imorgon.

RSS 2.0