En månad kvar

  • Shit vad alla tjatar på att jag ska sova, ja jag ska. Eller ja, jag har sovit. Sov precis i tre timmar nu. Välbehövligt må jag säga. Söndagen har verkligen varit den vilodag den ska vara, förutom att jag jobbade några timmar i morse. Emina och Jasmina har varit här och vi har planerat konserten på fredag samt nyår. Gud så kul det kommer vara. Jedva cekam! Till nyår har vi ju hyrt en stor stuga på 300 kvm med 14 bäddar i Älmhult. Folk från olika delar av landet, gamla Växjöbor kommer närvara och det kommer bli samo tako dobro då vi samlas allihopa och inviger 2009 ihop! :) Stugan kunde bara, som de flesta andra stugorna vi ringde angående, hyras i minst två dygn. Så det blir två dygns festande, iaf för oss som inte jobbar. Gött kött.

  • Så, har ni något nyårslöfte? Det är egentligen överskattat tycker jag. Och varje år nu har jag sagt att jag ska sluta röka, så det löftet tänker jag inte ens försöka mig på i år för vi vet ju hur det går. Ehm, 4 timmar är rekordet tror jag? Brutalt. Nä nu ska jag göra något annat.

     
  • Oh just det. Idag när tjejerna var här började vi snacka om upplevelserna när vi var små (eller ja, yngre) och fick vår första mens. Jag berättade att jag var överlycklig över min första mens och att min syrra grät hela natten för hon var rädd och jag förstod inte varför. Och då kommer Emina med den klockrenaste kommentaren: "Ja men vadårå, jag trodde fan jag hade fått cancer när det började växa hår på min mutta". Hahahahaha. Då dog jag 57 gånger om.

Ako ikad pokucas na vrata


Så var denna helg slut, nästan. Har precis kommit hem från jobbet och det klokaste vore väl om jag sov en stund, har knappt sovit något på två dygn nu ju. Men orka sova? Det känns som om dyrbar tid går till spillo då. Okej, jag är inte megaupptagen och har 5675 saker på gång, eller jo, typ, men 24 timmar är faktiskt lite tid på ett dygn när man tänker efter. Anywho, jag tänkte dricka kaffe nu och sedan umgås med någon frivillig människa i den här stan. Men först ska jag glo på det sista avsnittet av Top Model säsong 11. Min favorit åkte ut så nu skiter jag i vem som vinner.

Car e mia

Mysig fredagskväll. Jag och Jasmina satt hemma hos mig och till slut övertalade vi Maida att också komma hit och umgås med oss. Självklart spelade vi en omgång När och Fjärran och sedan tittade på ett Lud Zbunjen Normalan avsnitt och självklart Blattefierad med Shan the man. Behöver väl inte dra några slutsatser? Det bjöds på mycket skratt.

Nu sitter jag ensam i lägenheten, och pratar med Nida. Min kombo Marina sover inte hemma inatt. Egentligen är det precis vad jag borde göra, sova. Ska ju trots allt befinna mig på jobbet om 5 timmar. KLjfdlksfjldfkjdsfkldsnkldfs. (= jag vill inte jobba.) Eh, fast å andra sidan, vad är det man säger, sova kan man göra när man dör. Undrar om jag ska brygga mer kaffe och sitta uppe de här fem timmarna?


Boli me mrak

  • Nu har jag kollat klart på första säsongen av Gilmore Girls. Gud så bra den är! Fattar inte varför jag inte tittat på det förut. Andra säsongen är på ingång och så fort den är nerladdad ska jag ockupera soffan med cola och toffifee och inviga andra säsongen. Annars har det inte hänt mycket sen sist jag bloggade, som i för sig inte var så jävla längesen, igår på morgonen, men ändå. Igår vinkade jag av syrran som åkte hem till Lund och sedan var Maida hos mig på kvällen.

  • Idag är det exakt en vecka kvar till Dzinovic & Samardzic konserten. Jag har längtat ihjäl mig. Det kommer bli så bra!
    Helgen då... händer nog inget speciellt med tanke på att jag jobbar hela helgen. Men ikväll ska jag nog träffa Emina och se om vi kan hitta på något roligt. I den här stan? Knappast troligt...

  • Oh just det, ni vet ju att jag tatuerade mig för två månader sen. Tänkte bara visa min tatuering nu efter att svullnaden gått ner och tatueringen fått sin normala färg. Hur snygg är inte den? I love it. Det har gått två månader nu och jag har fortfarande inte ångrat mig haha. Snarare tvärtom, jag funderar redan på min andra tatuering.



Happy friday everyone!

Ja stojim ovde visok do tavanice

Något jag ofta brukar tänka är "vad gjorde jag för exakt ett år sen, just denna dag?". Och tur är väl att jag har denna bloggen där jag kan få svaret på den frågan. Jag brukar ofta bläddra tillbaka i bloggen och se vad jag gjorde just den dagen året innan. Och nu är det faktiskt exakt ett år sen jag klippte mig. Jag klippte mitt superlånga hår som gick ända ner till röven till riktigt kort. Och något jag är stolt över som jag fått av min mamma, förutom att jag har fint och tjockt hår, det är att mitt hår växer otroligt snabbt. Nästan för snabbt. Och det är jag glad för, för jag har bestämt mig att få tillbaka mitt långa hår och sedan aldrig klippa det igen.

                November 2007                                  November 2008

Ne tice me se

Idag var första gången jag var på stan på riktigt länge. Fullt med folk var det i varenda affär. De är som cigenare när det är löning. Jag gav upp efter en affär och istället blev det thai-mat med Aida, Jasmina och Emina. Man blir alltid så seg efter att ha käkat där så vi orkade inte göra mycket mer efter lunchen utan stack hem till Emina. Vi kollade på film, eller dom kollade på den, jag halvsov genom hela filmen. Efter filmen åkte vi en sväng till Alvesta för att leta fram Eminas försvunna plånbok hos Almir, men den var inte där. Illa. Ska ta en dusch nu och sedan träffa Sejla en stund.
Förresten, någon som vet varför det inte kommit ut ett nytt avsnitt av Gossip Girl? Eller är det bara jag som inte kan hitta det någonstans?

Den här låten är så jäääävla bra!

Utmaning

Jag blev utmanad av Anela för ett tag sen. Tänkte ta tag i det nu när jag ändå inte har något bättre för mig. Ganska kul grej faktiskt.

regler:
* länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg. 

1. Jag har tvångstankar.
Och varje gång tänker jag "om jag inte gör detta kommer jag dö". Det kan vara allt möjligt jag gör. Tex, jag låser dörren när jag ska ut och jag är väl medveten om att jag gör det, men när jag går ner för trappan blir jag tvungen att springa upp och låsa upp dörren igen, öppna den och sedan låsa igen. Ett annat exempel: om jag typ ska ta fram ett glas för att tex dricka vatten så står jag och stirrar på alla glasen på hyllan och känner efter vilket glas som är "rätt" innan jag tar det. Ofta händer det att när jag tar fram glaset, stänger skåpet och håller det i handen att jag känner "jag skulle ha tagit det glaset till vänster". Ja, då lämnar jag tillbaka glaset jag håller i och tar den andra. Haha. JOBBIGT VA?

2. Jag är skiträdd för stora saker. Och då kan det vara allt från byggnader till flaggstångar till båtar. Jag vet inte vad som händer med mig, men varje gång jag går förbi en stor byggnad blir jag livrädd för jag känner mig så liten och den ser skrämmande ut. Jag minns när jag var i Malmö någon gång förra året och skulle ta bussen till ett område jag aldrig varit i. Självklart hoppade jag på fel buss och denna bussens slutstation var vid en hamn. Detta insåg inte jag förrän jag steg av bussen och bussen körde iväg. I den sekunden bussen körde iväg får jag syn på en gigantisk färga ca 50 meter från mig. Jag blev så jävla rädd att jag började skaka och fick näsblod och sprang därifrån så fort jag kunde och kvinnan som var den enda som gick av bussen med mig stirrade helt panikslagen på mig haha. Eller en annan sak, när jag bodde i Lund för ett par år sedan tog jag alltid värsta omvägen när jag skulle hem till min syster. Anledningen var att på vägen till henne ligger det stora Victoriastadion i Lund och den är gigantisk! Därför gick jag värsta omvägen för att ta mig till henne för att slippa gå förbi den.

3. Jag hade stora problem efter kriget. Jag var endast 7 år gammal när jag kom till Sverige efter att ha varit med om en massa hemskheter under ett helt år. Som 7-åring förstår man inte att man kommit till ett land där det inte är krig och att man äntligen är i säkerhet. Jag tappade talförmågan mina första två veckor i Sverige. Jag sa inte ett ljud och fick kommunicera med familjen via kroppsspråk och lappar. Under den kommande månaden rasade jag drastiskt ner i vikt och hade mardrömmar VARJE natt. Som tur var började jag själv prata efter en tid, då jag insåg och blev övertygad om att i Sverige är det inget krig och ingen kan någonsin skada mig eller min familj framför ögonen på mig. Mina första ord efter att jag började prata igen var "Mamma, snälla får jag gå ut och leka? SNÄLLA!". (Under kriget var det just denna fråga jag ställde till min mamma jämt, då det var osäkert för oss att gå ut, då serberna gick runt och dödade allt och alla de såg och vi fick endast leka på baksidan av gården med våra kompisar i grannskapet.) Mamma tittade på mig med tårar rinnandes nerför kinderna och kramade om mig och sa "Älskling, du får gå ut och leka hur länge du vill, ingen kommer göra dig illa mer". Den dagen var jag ute i 8 timmar. Den dagen var den bästa dagen i mitt liv.

4. Jag har världens värsta morgonhumör utan att överdriva. Jag är på så jävla dåligt humör att jag har lust att döda alla som försöker prata med mig på morgonen. Då snäser jag bara åt dom eller håller käften och ignorerar dom. Som tur är håller det inte länge. Ge mig mitt kaffe och en cigg så kan vi prata, typ.

5. Jag hatar guld. Hata är ett starkt ord, men när det gäller guld så är det verkligen den rätta beskrivningen. Guld för mig känns så ciganski. Ja, jag vet att det egentligen inte är det, men jag känner så. Det enda jag äger i guld är ett halsband som jag fick av min mamma på min 18-års dag. Det är en liten bricka i guld där det på baksidan står "Adisi od mame 26.01.2003". Och den älskar jag, men bara för att den betyder så mycket för mig.

6. Jag äter inte görnsaker. Och då menar jag inga grönsaker alls. Har aldrig gjort det i hela mitt liv. Absolut ingenting. Okej lök är det enda. Allt annat som går under benämningen "grönsaker" går bort.

7. Jag har sjukt bra sifferminne. Nästan så det är läskigt. Jag kan komma ihåg ett telefonnummer utan problem. Detsamma gäller födelsedagar. Säger du en gång när du fyller år kommer jag komma ihåg det så länge jag lever liksom. Jag kan tex rabbla upp när alla i min mellanstadieklass fyller år. Sjukt va?

Fan så långt detta blev. Cred till er alla som orkat ta sig igenom hela inlägget. Men nu vet ni iaf lite mer om mig.

Sta je to mene lupilo


Vet ni vad jag gjorde idag?
Jo jag kollade på film medans jag låg i badkaret. Snacka om lyx. Haha. Jag ställde min bärbara dator på byrån i toaletten och flyttade fram den till badkaret och låg där i två timmar med avslappningsolja i mängder och total mörker med endast ett par ljus tända. Lyx till max! Förutom att min kropp blev helt skrynklig efteråt, men who cares.

Efter det umgicks jag med tjejerna och nu håller jag på och lagar mat till oss alla. Den snälla hemmafrun som jag ibland brukar vara.

Förresten, idag är det en vecka sen jag haft ont i ryggen. Jag tror ingen förstår hur ont jag faktiskt har. Jag kan inte ens böja mig. Igårkväll till exempel skulle jag ta upp min väska från golvet, och som vilken annan frisk människa som helst skulle ha böjt sig ner för att ta upp den, fast inte jag. Jag känner mig så handikappad i ryggen så jag tog den långa skohon för att ta upp väskan med. Hahaha fan vad vi garvade åt det, men vad ska jag göra? Kanske borde kolla upp det?

Tillbaka till matlagningen.

Ett skämt

Idag var Denis här. Han skulle försöka fixa syrrans data. Han berättade ett skämt som jag tyckte var så jävla rolig so here it goes:

(Det är meningen att man ska svara efter varje fråga)
Hur säger man hejdå på engelska? (bye)
Hur säger man hav på engelska? (sea)
Hur säger man stol på engelska? (chair)
Hur säger man tio på engelska? (ten)

SÄG DET SNABBT FLERA GÅNGER.
Det tog ett tag för mig att fatta det roliga, men när jag gjorde det kunde jag inte sluta skratta. Hahaha.


NF-möte

Idag var jag och syrran hemma hos Aida och åt oss mätta på hennes goda kvrgusa. Lille Emin var också där och lekte med oss. Gud, han är världens sötaste lilla pojke.
På hemvägen mötte jag upp Jasmina och vi stack hem till mig och de kommande två timmarna satt vi och spelade När & Fjärran. Fan vi är verkligen beroende av det spelet. En rolig sak som vi har kommit på är att vi borde gå på NF-möten. Så som alkoholisterna har sina AA-möten borde det finnas NF-möten (När&Fjärran) för sådana som oss haha.

Nu ska jag titta på unga mödrat. Ett rätt intressant program som jag börjat följa den senaste tiden.

Är det här man skriver rubrik eller?

- Men titta, Henke Laaaarsson bor ju hääär!
Okej, ignorera det jag precis skrev ovan. Det är en replik ur någon fånig svensk film som jag inte kommer namnet på och som jag haft i huvudet hela kvällen. Repliken alltså. Fråga mig inte varför, ville bara inleda inlägget så. Får väl se om jag publicerar det, har en känsla av att jag inte kommer skriva något läsvärt. Fast, när jag tänker efter, när brukar jag göra det egentligen? *tråk blogg*.

I alle fallen,klockan är 05:04 just nu och jag sover inte (nähe?!). Igår vid den här tiden var jag på väg till jobbet. Ehhm... trevligt värre. *vadå sömnproblem?*.

Ja... vad mer... jo jag har världens ångest på G. Läs vidare så ska ni få veta!
Jo, det är så att jag har en tenta snart som jag har noll koll på. Ska jag vara helt ärlig så har jag inte ens skaffat mig de två böckerna till tentan. *hej IG*. Kanske dags att dra tummen ur röven och sätta igång med allt vad det innebär att vara en duktig student. Eeeh, pa dobro sam se sjetila.

Aja... det var väl det jag ville dela med mig av för tillfället. Nu ska jag underhålla mina lungor med en cigarett och sen ska jag skratta åt familjen Fazlinovic. Ska se det avsnittet när Izet lär sig engelska. Har nog sett den 95372 gånger hitills och kan alla replikerna utantill i det avsnittet, men tröttnar aldrig. Det är den bästa!



UPDATE 05:51
Det blev fan inget LZN-avsnitt. Jag pallade inte titta. Men en sak jag kom och tänka på under tiden jag rökte var de där ryska dockorna. BABUSHKA ni vet. Fråga mig inte hur jag kom och tänka på det, jag tänker på allt möjligt vid den här tiden på dygnet. Men fan vad jag diggar dom här dockorna alltså! När jag var liten så hade min mamma ett stort glasskåp i sitt rum med hundratals babushkor som hon fått av sin pappa, min morfar, då han jämt var utomlands på affärsresor. Hon samlade på dom med andra ord. Jag och syrran älskade att leka med dom.

Så när syrran var i Ryssland på språkresa för ett par år sedan så köpte hon babushkor till mig. Fan så glad jag blev. Men den lyckan varande endast i ett par månader. Den minsta babushkan ramlade ner från min byrå och huvudet gick av. One down. Ett par dagar efter det hamnade jag i ett stort bråk med en kompis och för att få ut honom ur min lägenhet som han vägrade lämna tog jag det jag hade närmast till hands på hyllan för att slänga på honom, självklart var det den största babushkan och självklart träffade den inte honom och landade på marken och gick i tusen bitar. Stackars babushka. Jag blev så sur på min kompis så jag började skrika på honom att det var hans fel att ännu en babushka hade gått sönder haha. Kommer du ihåg Elvis? HAHA.

Nä, om man skulle ta och lägga sig nu.

Jebo zemlju bez cevapa i sevdaha

Idag har jag varit hos Maida hela dagen. En lägenhet full med tjejer, roligare än så blir det inte. Maida gjorde sina första lepinje och till det blev det självklart cevapi. Gud så gott det var. Vi åt så mycket så jag knappt orkade ta mig till bilen. Är hemma nu i alla fall och ska strax ta en dusch innan jag bäddar ner mig i soffan med en bok och hittar den rätta ställningen för min rygg som fortfarande inte mår bra. Undrar verkligen vad det är för fel eller vad det är jag gjort som gör att jag har så jävla ont. Aja, dags för den där duschen.


Ryggont och film

Fy fasiken så ont jag har i ryggen. Det är fjärde dagen nu som jag har skitont. Vad det kan bero på har jag ingen aning om. Så efter jobbet idag har jag i stort sett bara legat i soffan och tittat på de filmer som gått på tv under kvällen. Det blev Bring it on, alltid lika bra. The Bandidas med Salma Hayek och Penelope Cruz - riktigt jävla bra. Och till sist One Hour Photo med Robin Williams. Den var riktigt bra. Funderar på att ladda ner den så jag kan se den igen imorgon. Ni som itne sett den - se den.

Nä, om man skulle tillbaka till soffan och tycka synd om ryggen.
Ska jobba imorgon med.

Najaci ostaju

Igårkväll blev det fika med tjejerna trots allt. Mysigt värre.
Det blev fika på Espresso. Det var ganska dött där då, men det gjorde inget för vi hade skitkul. Det spelade 90-tals musik och vi var på G, nästan så man ville ut och festa där ett tag, men det blev inte så utan istället drog vi till Donken och åt allt onyttigt de hade att erbjuda. Det var flera veckor sen jag var där sist, så jag hade inget dåligt samvete över de två cheeseburgarna jag stoppade i mig, vilket jag oftast har, med tanke på att Donken för ett tag sen var mitt andra hem haha. Hur som, vi satt på Donken ett bra tag och funderade på vad vi skulle hitta på sedan, utan att komma på någon vettig idé. Ingen orkade sitta hemma, fastän vi inte hade något val heller. Så till slut åkte alla hem till sig. Det var kanske lika bra, för jag gick ju upp strax efter halv 5 i morse för att jobba. Så en timmes sömn blev det i alla fall. Woho :)




Kad si sretan upisi se u partiju

Idag har det varit en sån inte-göra-någonting dag. Jasmina har varit hemma hos mig hela dagen och vi har spelat spel och läst böcker. Haha, riktig tidsfördriv. Nu har hon iaf åkt hem och ikväll blir det antingen fika på stan eller filmkväll hos Jasmina. Ska bli skönt att lämna hemmet för en gångs skull. Hela veckan har jag nästan bara varit hemma. Mina vänner har fått komma hem till mig för att umgås för jag har varit för lat och inte haft orken eller viljan att ta mig utanför ytterdörren. Så fika hade inte skadat. Men vädret suger, det har fan snöat idag. Aja, dags för dusch.

Que pasa?

Jag har inte läst några bloggar de senaste dagarna, har inte orkat. Men ikväll tog jag mig igenom alla bloggarna för att ta igen allt jag missat dessa dagar. Ganska så snabbt insåg jag att alla (okej dom flesta) verkar må dåligt just nu över någonting de varit med om. Allra minst jag. Vad är det här? Ryck upp er systrar :) Vad det än är så löser det sig. Som min mormor brukar säga "När du mår som sämst, tänk då på att det finns miljontals människor som har det hundra gånger värre än dig". Okej, jag ska inte säga att jag tar åt mig när mormor säger så, jag brukar oftast svara att "skiter väl jag i", men ändå.

Aja, min blogg ska från och med imorgon återgå till det normala. Det har varit rätt dött på den fronten ett par dagar. Men bara för att jag mår skit ska det inte gå ut över min älskade blogg. Okej Adisa, sluta prata som om bloggen vore en människa.

Det var det. A just det. Jag stör mig fortfarande på att folket på blogg.se inte fixat tillbaka min design.
Vi hörs imorgon.

PS! Idag fyllde min kombo Marina hela 27 år. Grattis och Puss på dig du underbara människa :)

...

Guuuuuuud jag orkar inte mer med allt som pågår i mitt liv just nu.
Varför kan jag bara inte lägga mig ner och dö så allt kan få ett slut?

Jag hatar all missförstånd som skett.
Jag hatar alla intriger.
Jag hatar all skitsnack.
Men mest av allt hatar jag att en av mina närmaste vänner går igenom något fruktansvärt jobbigt och jag hatar att jag inte kan göra något mer än att finnas där.
Varför har allt blivit som det blivit?

Jos te voli stari lav

Sitter hemma hos mormor nu, jag och syrran. Vi håller på och lagar mat med henne. Mysigt. Imorse vaknade jag med världens ryggsmärta. Jag kan knappt röra på mig. Vad det kan bero på vettifan. Alla säger att det är all stress och sömnlöshet i mitt liv. Kan vara så. Eller så börjar jag bli gammal. Blir ju trots allt 24 om drygt två månader. Är det bara jag som tycker att det är jävligt gammalt? Haha. Ålderskris? Javisst!

Gdje si sada kad mene nema

Idag har jag och syster varit hemma hos mormor och ätit middag och försökt slå ihop våra ganska så tekniska huvuden för att installera massa grejer på hennes tv, utan att lyckas. Så vi gav upp och gick hem. Sedan dess har jag umgåtts med Jasmina. Mina efterlängtade böcker som jag beställde förra veckan hämtade jag ut idag. Jag och Jasmina valde en varsin bok och för resten av dagen låg vi på en varsin soffa och läste. Nu är Emina också här och vi ska dricka Tahiti te och umgås. Förresten, jag har fått en sticka under foten som inte vill ut. Jag har provat alla möjliga sätt men det går inte. Fan ska jag göra?

Dug je taj put

Det kommer nog bli en massa inlägg om Bijelo Dugme den närmsta tiden. :)
Tänkte jag skulle lägga upp ett par videoklipp från minibussen. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som under den resan. Fan så kul vi hade! :)




Bijelo Dugme Stockholm 15/11

Okej, dags att uppdatera här känns det som.
Som ni alla vet så har jag varit i Stockholm på Bijelo Dugme konsert i helgen. Det var den underbaraste dagen i hela mitt liv. Jag har aldrig haft så jävla kul och det var utan tvekan den bästa konserten någonsin! Tänk er typ 3000 människor i samma lokal, som hoppar och sjunger till de bästa låtarna någonsin.
Men jag ska ta det från början. Det började med att vi (6 tjejer och 3 killar) hyrde en minibuss tidigt på morgonen och började åka mot huvudstaden. Bilresan på 5 timmar upp till Stockholm var bäst. Den bestod av mycket skratt, sång och podjebavanje. Aida hade självklart sin gitarr med sig. Underbart!
Väl i Stockholm förfestades det i Rinkeby innan vi åkte till Solna där konserten höll till. Hela konserten spenderade vi med gänget från Västerås, hur kul som helst! Och när min älskade Alen kom ut på scen då mådde jag som bäst. Och höjdpunkten var då jag tog kort med honom. Den ska förstoras och upp på väggen, så klart.
För att summera Bijelo Dugme: Tifa sög, Bebek var gryyyym som vanligt och Alen var bäst! Och jag the time of my life! Det här vill jag göra om. Undrar när dom ska komma hit igen?

Och så lite klipp & bilder.







I'm baaaaack

Jag har sovit i 12 timmar. Det var verkligen välbehövligt. Och jag har äntligen varit på Bijelo Dugme koncert! Det var den underbaraste dagen i hela mitt liv. Jag ska berätta om den senare idag och lägga upp videoklipp och bilder. Jag måste bara smälta in alla de underbara känslor och upplevelserna från helgen.

Hörs sen!

Om 10 timmar åker vi

Sitter just nu med tjejerna och planerar morgondagen. Emina har precis färgat mitt hår till blåsvart. Det blev riktigt snyggt! I love it. Jag ska strax gå och lägga mig. Ska ju jobba från 6 till 9 imorgon och sen åker vi till huvudstaden och till mina älskade Bijelo Dugme! Ni får ha en trevlig helg. Den lär inte bli trevligare än min :P

Pjuss.







Half man half tree

Nu har jag kommit hem från stan. Har köpt allt jag behöver inför resan och fixat allt som skulle fixats idag. Nu är det bara att sitta och vänta på att tiden ska gå, snabbt förhoppningsvis, så vi kan åka! Emina kommer senare idag och ska färga mig och Marina. Vi lär nog sitta sedan ett bra tag och planera och prata om hur kul konserten kommer bli, aBd.

Över till något helt annat. I morse hittade jag dessa två klipp. De måste ni bara se. Stackars människor säger jag bara. Det värsta är att dessa människor, som lider av en okänd sjukdom, tvingas jobba på cirkus för att kunna försörja sig själva och sin familj. Hur orättvist och förnedrande är inte det? Vad är det för värld vi lever i egentligen? Att folk är villiga att anställa dessa människor, som är precis lika mycket värda som jag och du, bara för att kunna tjäna pengar på dom?
Nä nu är jag förbannad.


Inte är det lätt när det är svårt


Jej. Klockan är 06:28 för att vara exakt.
Så fort jag kom hem från Armina igårkväll åt jag och deckade. Medans jag låg i sängen tänkte jag "fan vad skönt, klockan är 01 och jag ska sova". Det var ett bra tag sen jag la mig så tidigt. Inte ens de dagar då jag jobbar från 6 på morgonen lägger jag mig så tidigt. Men i alla fall, den lyckan varade inte länge. Vid 04:30 vaknar jag och är helt klarvaken. Låg kvar i sängen och försökte somna ända fram till nu, och gav sedan upp.

Skitsamma, idag är det löning. Woho :)
Så idag innebär shopping för hela dagen. En massa saker som måste fixas och inhandlas inför Stockholm-resan imorgon. Måste också förbi jobbet en sväng. Så det blir en lång dag idag. Ska också färga håret ikväll. Jej.

Förresten, ville bara säga att jag är sur över att jag kommer missa 2 stora konserter denna månad. Det är ju Goran Bregovic - en av mina stora idoler och sen är det Mostar Sevdah Reunion. Det gör ont i mitt hjärta att jag kommer missa de konserterna. Men man kan inte få allt. Jag ska ju trots allt se mina efterlängtade Bijelo Dugme imorgon och sen är det ju Dzinovic & Samardzic här i Växjö den 5/12. Men man kan inte låta bli att bli besviken. Jag får helt enkelt drömma mig bort och tänka på vilken underbar helg det hade varit. Goran Bregovic 28/11 i Malmö och Mostar Sevdah Reunion 29/11 i Malmö. Kan det bli en bättre helg? NEJ! Men har man den oturen att man jobbar varje helg så jebiga. Det var nästan så jag inte kunde ta ledigt den här helgen, jag ska t.o.m jobba tre timmar imorgon. Från 6 till 9. Och sedan hämtar gänget upp mig på jobbet och vi åker till Sthlm direkt.

Aja, nu ska jag sluta kackla. Klockan är 06:43. Woho. 3 timmar kvar tills stan öppnar. Vad fan ska man göra tills dess?

Gdje se palim tu se gasim

Tomt på bloggen hela dagen. Ovanligt för att vara jag va?
Men efter att ha gått upp rätt sent idag och fixat en massa har det inte funnits tid. Jag och Alemka tog en liten roadtrip till Tingsryd för att hälsa på Armina. Evigheter sen jag träffade henne sist. Det får bli ändring på det. Hur som, det var trevligt och mycket skratt blev det. Nu är jag hemma och dödshungrig. Klyftpotatis och biff ska det blir strax. Dillsås var den enda såsen som fanns hemma. Undrar hur det smakar? Dillchips är gott, men dillsås? Aja, nu slutar jag här, det börjar bli ointressant.


Jag är en girlfriend

Jag blev fadder åt en liten pojke i Nigeria för ca ett år sen. Varje månad skickar jag 200 kr till honom. Det är 200 kr som inte betyder något för mig, men som betyder allt för honom. Jag har vid flera tillfällen fått kort, brev och teckningar från honom. Och för ca ett halvår sen blev jag fadder ännu en gång, fast inte åt ett barn utan åt en kvinna. Fattiga kvinnor och flickor är några av världens mest utsatta. Jag är hennes s.k girlfriend. Genom att bli en girlfriend stödjer man kampen för att förbättra villkoren för just dem, man hjälper till att förändra verkligheten för miljoner kvinnor och flickor!

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, alla borde bli faddrar! Vad är 200 kr egentligen? Det är pengar du inte ens känner av när de drar det från lönen. Men tycker man att det är för mycket så kan man bli girlfriend åt en utsatt kvinna. Där ligger minimum beloppet på 50 kr i månaden! Man väljer alltså själv hur mycket man vill ge. Jag själv ger 100 kr och det är ingenting! Typ en fika på stan? Den kan jag leva utan en gång i månaden.

Idag fick jag mitt första brev av kvinnan jag är fadder till. En 53-årig kvinna i Nepal med en man, 6 barn och 2 barnbarn. Hennes familj tillhör den lägsta kasten och får därför flytta hela tiden just pga att de är landlösa. Kan ni tänka er hur det är att leva ett sådant liv? Kan ni tänka er hur mycket man kan förändra med 50,75,100 kr i månaden?

BLI FADDER IDAG!
www.actionaid.se

Na moj racun svi piju

Vet ni att det finns en 93-årig kvinna som bloggar? Hur jävla coolt är inte det?

Det känns som om livet börjar ha sin mening igen. Efter många mörka och plågsamma nätter har jag börjat se ljust på livet igen. Och det är så mycket att se framemot den närmsta tiden.

November - Bijelo Dugme.
December - Haris Dzinovic & Zeljko Samardzic konsert och nyår.
Januari - Munjas inflyttningsfest + 3 födelsedagsfester, bl.a min egen :)

Okej, det är bara massa fester, men man måste älska livet för det. Och det bästa av allt, jag får vara med om allt detta med alla mina underbara vänner. Jag tror faktiskt ingen har så bra vänner som jag har. Sådeså.

Perfect.

Nu ska jag ta en promenad med Emina och sedan ska jag göra pita till oss.


Pokazi mi sta znas

Varför är det alltid så att man alltid är som mest deprimerad om nätterna? Är det för att det är mörkt och man ofrivilligt dras ner i samma mörker? Eller kan det vara så att man känner sig som mest ensam och övergiven om nätterna som man faller i depression? Jag vet inte, men allt det stämmer in på mig. Jag satt uppe till 7 i morse och mådde bajs. Jag tänkte på allt, på livet, på framtiden, på det förflutna och framför allt på saknaden av den person som var mitt allt, som gjorde livet värt att leva och som jag saknar så mycket att mitt hjärta går sönder när som helst känns det som. Den personen är min mamma. Jag kan inte minnas sist jag somnade utan att ha gråtit mig till sömns. Inte så konstigt att jag har världens värsta morgonhumör när jag vaknar. Istället för att känna mig utvilad känner jag mig helt utmattad när jag vaknar. Varje jävla kväll är det så. När tar det slut liksom?


Över till något roligare. Jag har precis laddat ner Zeljko Samardzic Platinum Collection CD. Hans 19 bästa låtar genom tiderna. Tänkte lyssna sönder mig på den, så jag kan hänga med på konserten den 5:e december eftersom jag bara kan ett par stycken av hans låtar. Och nu har jag lyssnat igenom hela albumet och fy fan så bra han är! Blev jävligt överraskad! Trodde verkligen inte att han hade så bra låtar som han faktiskt har. Det albumet ska spelas konstant de kommande veckorna. Och jag bara älskar de här två låtarna.

 

Povedi me u noc i ostani u snu


Jag stör mig på att min design och alla bilder inte har hittat tillbaka till min blogg.
Jag snackade med dom på blogg.se igen och de ska lösa det så fort som möjligt, att vi är många med samma problem. Det skiter jag i. Vet dom vem jag är? Låta mig vänta? Haha, okej jag ska inte överdriva. Det handlar om en jävla blogg bara. Det finns viktigare problem i världen att lösa.

 I alla fall, jag tapetserade hemma hos mormor idag. Och jag är fan riktigt grym på det där. Ska fan bli tapetserare när jag blir stor. Behöver ni hjälp? Ring mig :)

Idag har jag också shoppat. Jag och Emina har spenderat timmar och timmar på att gå runt i affärer och leta efter kläder till Bijelo Dugme konserten på lördag. Är det bara mig det är fel på eller suger verkligen dagens mode? Fan så fula kläder det är överallt. Men efter många timmars letande hittade både jag och Emina det vi letade efter. Jag köpte t.o.m 2 plagg, så jag kan välja vilken av dom jag ska ha. Me likeeee.

En annan sak också, jag skrev ju igår att vi skulle hyra stuga till nyår, jag och alla mina vänner här. Och idag ringde vi och fick napp redan på den stugan vi ville ha från första början. Den är ledig! Woho! Så nu är den bokad. Fan som jag längtar till nyår nu.

Eh da tako je

Jag har kommit in i min bok-period igen. Den kommer och går hela tiden, men nu har den hittat hem igen och inatt beställde jag hela 7 böcker som förhoppningsvis ska droppa in i min brevlåda de nrmaste dagarna. Jag läser endast verklighetsbaserade böcker. Orka med påhittade böcker, det är inte kul då. I alla fall, dessa böcker beställde jag och de verkar vara asbra.

   
  

Nån som läst någon av dessa böcker?
En rolig grej som jag märkt att jag gör varje gång jag ska börja läsa en bok är att jag luktar på boken en stund innan jag börjar läsa den. Fast det gör nog de flesta. Älskar lukten av nya bäcker. Haha. Sen en annan sak också, jag läser alltid sista meningen i boken innan jag börjar läsa den. Vet inte varför, det hjälper ju mig inte mycket om jag läser sista meningen, men jag gör det.

Nova godina, svi tu smo sada


Statistiken stiger men kommentarerna sjunker.
Ni är dåliga på att kommentera och det är inte kul. Man vill ju ha respons på det man skriver :) Så jag beordrar er alla att kommentera NU! :)

Nyår börjar närma sig och vi har börjat planera lite smått. Allting är inte fixat ännu, men vi ska i alla fall hyra en stuga har vi bestämt. Ingen är sugen på att dra på konsert så det blir privatfest, sånt är ju alltid bäst! Och med tanke på att vi blir (som det ser ut i nuläget) en hel del folk så en stor stuga är ett måste.

Vi har hittat ett par stycken som jag och Emina ska ringa runt till imorgon. Framför allt en tvåvåningsstuga med 14 bäddar och pool. Hur bra låter inte det? Vi får bara hoppas att i alla fall någon av stugorna vi är intresserade av är ledig på nyårsafton. Sånt ska man vara ute i god tid med och med tanke på att nyår är typ 7 veckor så är det stor risk för att de är uthyrda redan. Aja, sånt får vi ta imorgon.

Nu ska jag ta ett bad och sedan försöka lägga mig tidigare ikväll. Har en massa saker och fixa imorgon. Bl.a tapetsera mormors rum. Ska bli kul :)

Goodbye Ameriko

... Har suttit och tittat på alla videoklipp från Bijelo Dugme konserten i Malmö i lördags som folk lagt upp på youtube. Ohh, det var så jävla bra! Nu längtar jag ännu mer till lördag, då vi åker upp till Stockholm på samma konsert. Jag längtar så mycket så jag har lust att skrika. Men jag ska nog låta bli.

... Idag var planen att vi skulle till stan och vända upp o ner på varenda butik innan vi hittade kläder till konserten. Men det började regna som fan så vi beslöt oss för att sitta hemma hos mig. Jasmina kom till mig rätt tidigt och ganska så snabbt började vi hoppa runt och bete oss som småbarn. Vi lagade mat, kolla påsen full med nudlar. Jasmina, jag sa 2 paket nudlar, inte 20 haha. Sedan satte vi på någon film, men rätt så nsabbt trörrnade vi och tog fram När & Fjärran spelet istället. Då kom också Emina från jobbet och joinade oss och sedan dess har vi inte gjort något vettigt, förutom Jasmina som masserade oss. Ruke ti se pozlatile Jaco. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jasmina har sjukt bra på att massera.

... Nu ska jag och Marina ta och städa lägenheten, men först lite knäppa bilder vi tog under dagen.




Izgleda da je malo cudno


God Morgon!


Fan vad jag har sovit skönt inatt. Det är andra kvällen i rad som jag sover hos Emina och hennes bäddsoffa är jävligt skön måste jag säga, eller så är det jag som har varit jävligt trött och deckat direkt. Anywho, igårkväll skulle vi kolla på film men jag somnade vid 22, innan vi ens satte igång filmen haha. Sov ända fram till 7 i morse. Wow. Nu är klockan 8 och jag ska gå och sätta på kaffet, för snart ska Emina upp till jobbet.

By the way, Haris Dzinovic & Zeljko Samardzic i Växjö 5 december! Wooho!
Dzinovic har varit en stor favorit ända sedan jag var liten. I love him!

Spanien gånger tre

Sitter just nu hemma med Emina och Munja och har tråkigt. Försöker komma på något roligt vi kan göra i den här jävla stan. Det kommer säkert sluta med att vi gör något galet som vanligt haha. Men fram tills dess ska vi spela spel, men först lite blogg-uppdatering.

Igårkväll var det filmkväll hemma hos Emina. Melda och Merima var också med. Jag och Emina fick i uppgift att hyra filmer. Det blev tre filmer. En komedi (Charm School), en drama (Maria full of grace) och en thriller (De bortglömda). Tre riktigt bra filmer. Men det roliga var att alla tre filmerna var spanska filmer! Utan att vi visste om det när vi hyrde dom. Så det blev en spansk afton inatt med bra filmer och massa onyttigt och uppesittarkväll till fem på morgonen. Vilket resulterade i en jävligt trött Adisa på jobbet idag.

Aja, nu ska vi spela spel.


Kad spavam tebe sanjam

Varför är det alltid så att man inte kan sova är man vet att man ska upp tidigt? Det är i alla fall så för mig. Tjejerna satt hemma hos mig till rätt sent igår och när de hade gått hade jag 2 timmar på mig att sova innan väckarklockan skulle ringa och jag skulle till jobbet. Två timamrs sömn hade varit perfekt, men nej, sömnen ville inte samarbeta med mig. Så efter en halvtimme gav jag upp och tittade på TV resten av tiden och vid halv 5 i morse började jag fixa mig till jobbet. Kul va? Jag är ju en aning för trött nu, en aning för mycket. Vet inte ens vad jag skriver...

Aja, nu ska jag gå tillbaka till jobbet. Ska jobba två timmar till och sen ska jag dra hem till Emina direkt och sen får vi se vad vi hittar på.







I'll be there for you i sweaaaar

I förrigår kväll satt jag med tjejerna och lyssnade på musik som man lyssnade på när vi var yngre och snackade om barndomsminnen. Och hemma hos Emina idag tog hon fram en låda med massa kort på oss på den tiden vi var fjortisar. OMG så kul vi hade när vi tittade igenom alla korten. Vi hittade även Solid Harmonies cd-skiva. Ni vet den tjejgruppen som var jättepopulär under 90-talet. Så vi tog med oss skivan till bilen och lyssnade på den och körde. Fan så kul det var :)
Jag spelade in också:
 

Två kort också. Jag var väl 14 år ungefär på bilderna. Kvalitén suger eftersom jag tog kort med min mobil på själva kortet.

Svart taxi

Jag ligger här i soffan med en tjock jumper på mig och två täcken över mig. Så kallt var det ute. Jag har varit hemma hos Maida och jag fick den knäppa idén att jag skulle ta en promenad både till henne och från henne. Hon bor ju en bra bit ifrån mig (inte i blatteområdet där jag och alla mina andra vänner bor) så jag frös som fan speciellt på hemvägen.

I alla fall, tänkte berätta om det roliga jag och Emina var med om igårkväll. Efter att vi körde hem Jasmina någon gång efter 2-tiden inatt så körde Emina tillbaka mig och innan jag gick hem satt vi i hennes bil på parkeringen en stund och pratade. Och då får vi syn på ett fjortis par som står några meter framför vår bil och hånglar. För att jävlas lite med dom så sätter Emina på helljusen. Och då kommer dom fram till vår bil och Emina vevar ner mitt fönster och vi fattar direkt att ungdomarna var fulla och de frågar oss om vi kan skjutsa dom till stan och de är villiga o betala för det. Jag ville inte det först, men sen ba what a fuck, varför inte. Så vi gjorde det. I bilen frågar killen Emina om hur mycket pengar hon ska ha och jag trodde Emina skulle säga "nej men det är lugnt", men icke sa nicke, hon ba "100 kr blir bra!". Hahahaha. I början kändes det dumt att ta pengar från fjortis barn, okej dom var väl typ 18, så att  unga var dom inte, men ändå. Vi släppte i alla fall av dom mitt i stan, där killen tydligen bodde. Vi fick 100-lappen och de gick.

Emina fick skuldkänslor för att hon tagit pengar av dom och i början hade vi dåligt samvete. Herregud ko da nam je stalo do 100 kr. Så Emina ville köra efter dom och ge tillbaka pengarna. Men de hade redan hunnit gå därifrån. Och när jag tänkte efter sedan så sa jag till Emina; "jebiga Emina sta fali. Ko da bi tebe on vozio dzabe da je obratna situacija? Svedo bi ti cak rekao da platis 300 kr najmanje. A i na to sve, vidis da momak zivi mitt i centrum, on ima para". Haha.

Så vi körde därifrån med gott samvete och 100 kr rikare. Svängde in på Shell och köpte 2 paket cigg. Hahahahaha. Jesmo lude.

Kad sam bila mala

Som de flesta av er har märkt så har min blogg varit avstängd sedan igårkväll. Jag märkte inte det själv förrän folk började attackera mig på msn och sms började droppa in. Hehe så söta ni är. Och nej, jag har inte slutat blogga, felet ligger hos dom på bloggen. Jag har precis pratat med dom och dom har löst problemet. Bilderna på bloggen fungerar ännu inte men det ska dom också fixa.

Och jag som hade en sådan blogglust igårnatt! Jag, Marina, Jasmina och Emina satt hemma hos mig och lyssnade på gamla goda klassiker. Ni vet, Backstreet Boys, Hanson, Five osv osv. Hur kul som helst. Detta ledde till att vi pratade om barndomsminnen tills väldigt sent in på natten. Vi konstaterade att jag som liten (nu snackar vi mellanstadiet) aldrig var intresserad av killar, så som andra tjejer i den åldern är. Jag var en riktig mobbare på den tiden så jag hade varken tid eller lust att vara intresserad av killar. Jag var för upptagen med att mobba andra barn. Killarna var t.o.m rädda för vår lilla gäng som bestod av mig, Aida, Senada och Anita. Jag ska inte ens gå in på vad vi hade för oss. Men det är saker som jag aldrig kommer förlåta mig själv för... och folk säger "men du var ju bara ett barn". Jo visst, jag var bara ett barn, men är man 11-12 år då kan man faktiskt tänka lite bättre. Å jag var så elak som liten. Sån riktig mobbare som var i stort behov av hjälp från Dr. Phil.

Aja, egentligen var inte detta det roliga jag ville komma fram till. Det fanns ännu en händelse som var kvällens höjdpunkt. Men med risk för att det blir för långt inlägg skriver jag det senare. För nu ska jag äta ustipke. :)

Zagrljeni parovi u gomili snova

Jag har varit vaken hela natten/morgonen. Kunde inte somna efter valvakan inatt. OBAMA is the man. Jag har hela morgonen/dagen lyssnat på hans segertal och gråtit lite varenda gång jag sett det.

Anywho, jag och Marina har precis ätit oss mätta på mat från pizzerian. Det blev cevapi för mig och zeljanica till henne. Nu skulle inte kaffe och cigg sitta fel, men jag är så jävla mätt så jag orkar inte ens gå upp ur soffan. Och dessutom har jag dragit på mig en förkylning så hela min hjärna är fylld med snor typ. Mysigt.

Nä, om man skulle lyssna på segertalet för 4673573:e gången? :P


Obama for president


Jag har suttit som fastklistrad framför tv:n hela natten. Klockan är 03.47 och jag har inte planerat att lägga mig än på ett tag. Jag tittar nämligen på valet i USA som avgörs under natten/morgonen. Och min favorit Obama är på väg mot en seger. Oh Gud, hoppas hoppas hoppas att han vinner! Världen behöver Obama!


UPDATE 06.33:
 Jaaaaaaa! Obama är USA:s nästa president. Lycka lycka lycka! Nu kan jag sova gott ett par timmar iaf. Men först Nanny Fine på 3:an. Godnatt/God morgon!

Njen zivot je uvijek samo igra


Gud, min statistik stiger för varje dag som går. Visst är det kul när man ser sånt? Man får ännu mer blogglust då.

Det blev inget pluggande idag. Alida och Alma kom förbi och sedan kom Denis också så vi har suttit här och kacklat. Och nu är Jasmina här och dricker te med mig. Hon är en ängel. Min telefon kraschade för ett par dagar sen och idag kraschade min dator. Fan så sur jag var! Och så kom Jasmina nu och fixade både mobilen och datorn. Fasiken så teknisk hon är. Hon är bäst!

Nu ska jag tigga till mig en massage av henne.

Sve bi dala za nju

Idag har jag spenderat 2 timmar vid mammas grav alldeles själv. Det var lika skönt som det var jobbigt. Att dessa tårar aldrig tar slut? Och samma fråga rör sig i mitt huvud varenda gång jag sitter där vid graven; "Varför just hon av alla 7 miljarder mnniskor på denna planet? Varför?".

Nä, nu ska jag inte bli känslomässig här på bloggen. Det räcker för idag. Nu ska jag ta fram ciggen och kaffet och läsa kurslitteraturen som jag skjutit på i alla evighet.

Igrac s brojem dva

Det kanske är på tiden att jag skrivet något vettigt i den här bloggen också? Det har bara varit en massa bilder de senaste dagarna.

Kvällen har spenderats hemma hos Munja. Ovanligt va? Emina, Jasmina, Alisa och Samer var också närvarande. Och jag känner mig som pånyttfödd av Jasminas heliga massage. Fy fan så grym hon är på att massera. Och stackarn fick massera oss alla nästan hela kvällen. Och inte bara ikväll, hon gör det varje gång hon kommer förbi haha, men hon tycker bara det är kul så det är inget utnyttjande från vår sida heller. :)

Kvällens roliga:
♥ Emina har en tendens att prata väldigt mycket. Det vet vi alla som känner henne. Och ikväll var hon stor i käften som aldrig förr. I två timmar satt vi och lyssnade på henne, vilket var roligt i för sig, men när jag helt plötsligt frågade Munja en sak då fick jag utskällning för att jag avbröt henne när hon precis skulle säga något. No shit Sherlock?

♥ Emina slog vad med Jasmina om att hon får 500:- av henne om Samer kysser henne. (Jag vet, lågstadienivå över det hela, men det är internt och det ligger en historia bakom det hela). och rätt vad det var så kysser Samer Jasmina och härmed är Emina en 500-lapp fattigare.

♥ Ni vet hur man säger på bosniska "ovo je bilo na tvoj racun". Ibland är jag faktiskt rolig. Eftersom syrianen Samer inte kan bosniska så skulle jag översätta till honom vad Emina hade sagt och jag sa "Samere, detta var på ditt kvitto".
Fan det låter inte så kul när jag läser det nu, men det var det, tro mig!


Jasmina & Jag

Lördagen i bilder

Och här är bilderna från Halloween-festen;








Hajde, kifla

Ignorera rubriken. Det är ändå internt, alla som medverkade ikväll förstår det endast. Anowho, har precis kommit hem från en minst sagt interessant kväll hemma hos Munja tillsammans med Naida, Emina och Almir. Och nu ska jag sova. Nighty ♥


Fredagen i bilder

Här är bilder från den underbara fredagen;
(jag lägger upp bilder från halloween-festen senare idag).









I had the time of my life

Vilken jävla natt! Jag har inte varit med om något roligare på länge. Helt klart en av de bästa utgångarna någonsin.

Det började med förfest hos Kata med underbara människor med partyhumöret på topp. Efter ett par timmar gick vi till Stallarna och där var det FULLT med folk. Fy fan så kul det var. Det kändes som om hela Bosnien var där och jag lärde känna massa roliga människor.

Vid 2-tiden var det dags att gå och då var det efterfest hos Alisa. Det var kvällens höjdpunkt. Jag hade så kul så jag sket i om jag skulle upp och jobba om några timmar. Och när klockan blev exakt 05:40, då slutade festen och jag fick skjuts av Samer till jobbet. Gissa om det var kul att vara på jobbet? Inte ett skit! Jag drömde om min säng hela tiden.

Nä nu ska jag gå och sova två timmar och sedan är det dags för Halloween-festen. Jag tror nog alla kommer vara helt döda. Men vodka botar allt. Efter ett par drinkar är vi samma gamla gäng som förut :)

Bilder kommer upp sen.

RSS 2.0