Veslaj na bilo koju stranu


Det måste vara något fel på mig.
Jag sitter på univeristetet på en lördag. Inte för att jag måste plugga något speciellt. Jo, egentligen kan jag påbörja ett arbete, men jag orkar inte, istället sitter jag här med mina tjejer och gör absolut ingenting. Det är helt sjukt hur tomt det är här just nu, det liksom ekar i hela skolan. Men det är klart, alla vettiga människor ligger hemma och sover och undivker det här stället till max under helgen. Men det är lite mysigt ändå. Varje dag är speciell här, alla människorna här är underbara.

Jag ska strax dra mig tillbaka till jobbet och jobba (nähe?) och ikväll vet jag inte vad som händer. Är inte festsugen, är för trött för det, har ju trots allt jobbat imorse och känner att förkylningen är på gång igen. Och bara tanken på att jag ska jobba 16 dagar i streck nu gör mig illamående. Fast å andra sidan tröstar jag mig med att det inte är så långa dagar. Men jobbigt att gå upp vid sex varenda jävla morgon i mer än två veckro framåt. Döö.

Värstingen från Sarajevo


Blä för snö.
Varför ska det börja snöa idag? Jag hoppas detta bara är något tillfälligt, att det kommer snöa max en timme till och sedan under dagen kommer man inte ens märka av att det har snöat, för den lilla snön som föll har smällt bort. Äh, never mind.

Jag ska strax åka iväg till mormor för att hämta min internetdosa som jag glömt hos henne. Har en räkning som ska vara betald idag. När jag fixat det ska jag dra upp til Universitetet och fika med tjejerna. Details from yesterday, yes.

Ja annars då. Fredag idag. De flesta ska väl ut, men det får bli en lugnt hemmakväll för min del. SKa umgås med mig själv hade jag tänkt. Jag och jag ska läsa en skitbra bok som jag började läsa för några dagar sen, Värstingen från Sarajevo heter den. Läs den! Och sedan är det väl tänkt att jag ska försöka lägga mig tidigt, då jag ska upp strax innan fem på morgonen och jobba. Usch.

Nä, dags för kaffe & cigg. Later!

Få fler besökare till din blogg


Jag blev tipsad av en vän om en sida där man kan hur enkelt som helst får fler besökare till sin blogg, så jag tänkte tipsa er med. Det enda man behöver göra är att registrera sig. Resten är hur enkelt som helst. Jag har precis registrerat mig själv så jag kan inte säga om det funkar eller ej. Men vad jag har hört och läst på hemsidan så verkar det funka.
Bli medlem du också!

Dva dinara druze

Dagen har gått ut på att fika ett x antal gånger. Vi har suttit i biblioteket hela dagen, men hela dagen har vi hittat ursäkter för att inte plugga. Så fort vi träffar på någon bekant på skolan har vi gått till cafeterian för att fika. Plugglusten är som bortblåst en dag som denna efter kvällens festande. Vi hade riktigt kul igår. Här är lite bilder.











Dani prolaze


Första inlägget som 24-åring då.

Fråga mig inte hur det känns för du får samma svar som alla andra "gammalt!". Och ett stort tack till alla gratulationer. Jag blev så chockad över att jag fick över 60 gratulationer på facebook bara. Wow. Och till alla er som skickat sms vill jag bara säga att min mobil lever sitt eget liv just nu, jag kan inte skicka sms med den, därav att jag inte svarat. Så tack för alla gratulationer! Och självklart drömde jag mardrömmar första natten som 24-åring. Jag drömde att jag befann mig i en övergiven stad, helt ensam, och blev jagad av stora råttor! Googlade precis upp det och där står det "obehag i arbetet, du vill en ovän illa". Inget av det stämmer ju, men visst är det kul att för skojs skull kunna tyda sina drömmar?

Ska dra mig till stan strax för att träffa Jasmina för lite fika och shopping. Och ikväll ska jag ut och festa med tjejerna. Ska bli skitkul. Längesedan jag var ute sist nu.

Happy birthday to me



Idag fyller jag 24! WoW!.

Trött tröttare tröttast

  • Tro det eller ej, men jag har varit igång sen halv nio i morse. Kom precis hem. Efter exakt 12 timmar. Fråga mig inte om jag är trött, jag är fan helt död. I morse åkte jag in till stan där jag mötte upp Sejla och det blev shopping de kommande timmarna. Även thai-lunch blev det också. Jag köpte bl.a riktigt snygga stövlar på Scorett. I'm in love. Efter stan stack jag till mormor och hjälpa med en del grejer som tog evigheter. Åkte sedan upp med Aida och Jasmina till Willys för att handla och precis när vi väntade på bussen hem bestämde vi att vi skulle hoppa av i stan och ta en fika. Då vi precis hoppade av bussen får jag ett samtal av Sejla som hade glömt sitt kort hemma hos mig. Så det var bara att skita i fikan och åka hem. Haha. Så full rulle hela dagen.
      
  • En annan tråkig grej är att min planerade fest inte blir av imorgon. Riktigt jävla tråkigt. Det blev strul med salen som skulle hyras. Men det är inte världens undergång, jag ska samla mina närmaste tjejer och fira lite med tårta och mat :).

  • Tittar på Let's Dance just nu för första gången någonsin. Haha, Blondinbella måste ju fan vara ett skämt. Dansade hon eller vad höll hon på med?
     
  • Nä, nu ska vi ta och beställa hem cevape och jag ska ta igen de miljoner kalorier jag har förbränt idag. Ska även kolla på filmen Inte utan min dotter. Har läst boken hundra gånger och sett filmen minst lika många gånger. Älskar den!


Hahahahahahaha


Jag tror jag dog 54 gånger nyss när jag såg det här kortet. Jag tror också hela biblioteket hörde mig. För att göra en lång historia kort... Nyligen fick min syster mail av en tjej (den blonda tjejen på bilden) där hon frågade om vi hade bott i Norrfällsviken (en byhåla uppe i Norrland). Och på så sätt visade det sig att den här tjejen, Sandra, var en av våra kompisar under tiden vi bodde där 93-94.

Så nu har hon skickat detta kort till oss och jag har skrattat i en halvtimme nu. Kolla bara in syrrans och mina (jag längst till höger) kläder! Såna riktiga izbjeglica kläder. Haha. Och pottfrisyrerna var ju inne på 90-talet bland de bosniska kidsen.

Rätt coolt att man återfått kontakten med vår gamla barndomsvän nu efter 15 år. Och Lejla, den fjärde tjejen på bilden, fick jag också kontakt med för ett par år sedan. Hur kul är inte det?

Pusti suzu Bosno eno Gaza jeca, sjeti se i tvoja su umirala djeca


Bosna i bosanci su uz Palestinu i palestince, Bosna i bosanci su uz Gazu!

Jer Bosna i bosanci znaju šta je ubijanje djece, nedužnih ljudi...

Jer Bosna i bosanci znaju šta je opsada, agresija i genocid.

Jer Mi Znamo!!
Because We Know !!

Gaza je danas naše Sarajevo!
Gaza is today our Sarajevo!

Bosna `92 -`96
Gaza `08 `09

Don't ask, my heart

Jag älskar turkisk musik. Turkisk musik spelas ur mina högtalare dygnet runt den senaste tiden. Den här låten är så fin! Den finaste balladen jag hört någonsin. Ryser i hela kroppen varje gången jag hör den. Texten är att dö för.


Nocas si zedna kao pustinja


Har precis fikat med Sejla, Ana och Amira. Och jag är så jävla trött. Fick knappt någon sömn inatt. Men det var ändå strongt av mig att ta mig upp så tidigt och åka in till skolan. Har inte sovit hemma på 4 dagar nu, börjar sakna hemmet. Kanske på tiden att återvänder dit ikväll. Känner mig som en zigenare som sover hos olika vänner varje natt.

Bråkade med busschauffören i morse också. Så mitt humör var inget vidare när vi väl kom fram till skolan. Bussjäveln var försenad en kvart och jag påpekade det för chauffören. Eller den var inte ens försenad, den var inställd. Så bussen som jag hoppade på kom ju i rätt tid. Och jag påpekar för chaffisen att det är jävligt dåligt att ingen kunde komma ut och meddela att bussen är inställd. Och han svarar helt nonchalant att det var ju tur att vi inte fick vänta längre, en kvart är inte så farligt. Lätt för dig att säga, som sitter inne i värmen en kvart! sa jag och gick in. Haha. Pissed of till max. Men det kändes skönt att alla tittade på mig instämande.

Jag fick iaf mitt kaffe i morse så nu mår jag bra.
Nu ska jag läsa lite. Jag måste.

Jutro ce promjeniti sve

Det börjar bli ganska tjatigt att inleda varje inlägg med att jag sitter på universitetet, så jag skippar det denna gången haha. Återigen har jag inte fått mycket gjort. Dagarna går åt att sitta i cafeterian och fika med vänner & bekanta. Sen återvänder vi till grupprummet och försöker få lite gjort. Vi drog ner till stan en stund med. Sejla köpte 2 riktigt snygga jeans medans jag inte hittade ett skit. Jag köpte i alla fall ett busskort. Välbehövligt nu när jag hänger på biblioteket varje dag.

Om man skulle ta en sväng till cafeterian och se om det finns någon interessant eller om jag skulle sätta mig när och läsa... hm, jag tror det första överväger..


To je bilo nekada davno

 

Haha bilderna ovanför hittade jag av en ren slump på datorn.
Här var jag 16 år. Bilderna påminner så mycket om Lunarstorm och Skunk. Haha, hade dom på presentationen i evigheter. Gud vilka tider...

Klockan är strax nio och jag sitter fortfarande på bibblan. Har varit här hela dagen nu ju. Det är endast jag och Sejla kvar. Vi har precis varit på pizzerian här och ätit massa skräpmat. Träffade en gammal bekant där som jag inte sett på flera år, som har börjat plugga till polis här. Så kul!

Bläh, håller på och skriver ut kurslitteratur. Har hållt på ett tag. Springa mellan datorn och skrivaren är krävande. Har bara skrivit ut de första två kapitlen och är redan uppe i 50 sidor. Totalt är det 11 kapitel, so do the math. Och detta är bara kurslitteraturen från nätet. Vågar inte ens kolla upp böckerna vi ska ha. Och ändå funderar jag på att hoppa på ytterligare en kurs i politik. Kommer ju aldrig gå. Jo, om jag skippar den sociala biten i mitt liv, och det vill jag verkligen inte. Aja, jag ska sova på saken och anmäla mig imorgon i så fall. Man kan ju alltid hoppa av om det blir för mycket. Läser ju redan två kurser parallelt som inte verkar vara någon dans på rosor denna terminen...

Bibblan stänger om drygt en timme, man kanske ska återvända till skrivaren...

(Marina, jag sover inte hemma ikväll heller. Bli inte orolig. Jag lever.)

Ima jedan zakon


Igårkväll var det hemmakväll hos Maida. Aida, Alemka och Sejla var också närvarande. En myskväll och Maidas goda sockerkaka. Jag stannade kvar och sov över och i morse drog jag och Sejla till universitetet för att plugga. Ska väl sätta igång strax, vi har suttit och fikat med tjejerna här i drygt två timmar.

...

Okej nu har jag suttit och skrivit det här inlägget i över 40 minuter. Jag, Sejla och Ana har suttit och pratat tatueringar. Jag har sen en tid tillbaka funderat på vad jag ska köpa till mig själv när jag fyller år :). Om exakt en vecka blir jag 24. Och nu är det bestämt, jag ska tatuera mig. Är så sugen på att göra en till tatuering. Sen får det räcka. Så jag, Sejla och Ana ska ta och boka tid någon gång snart och tatuera oss alla tre. Oh, kommer bli så bra!

Lördagkväll

Lördagen har har lugnt. Fast egentligen inte. Direkt efter jobbet stack jag hem till Maida där även Sejla och Aida var. Hela kvällen höll vi på att montera Maidas gigantiska databord/skåp. I tre timmar höll vi på innan jag åkte hem. Och när jag gick fanns det ändå mycket kvar att göra. Helt sjukt så mycket skruvar det fanns, 200 minst. Som Maida sa "inte nog med att man får betala massa pengar, man måste bygga den också!". Sant. Snacka om att vi kommer ha träningsverk i fingrarna imorgon haha. Och jag som ska jobba...

Är riktigt trött nu, ska gå och lägga mig och sova några timmar innan jobbet.

17 mi je godina


Igårkväll åkte Ella in på akuten för andra kvällen i rad. Stackarn är förkyld och har hög feber. Srce mojee... men redan idag verkade hon må lite bättre.
Så det blev endast två timamrs sömn inatt. Åkte sedan upp till Universitetet, där jag sitter just nu och pluggar med Sejla, Aida och Jasmina. Käkade hamburgertallrik så jag är riktigt jävla seg och trött nu, så jag pallar egentligen inte ta tag i pluggandet nu, sitter istället och bloggar och kollar runt lite boende i Istanbul. Mycket roligare ju.

Vad mer... jo, nu är det bestämt att jag ska ha fest! Jag blir ju hela 24 år (när folk frågar mig säger jag 22) nästa måndag, fast kalaset är på lördag. Så jag har massa att fixa och förereda nästa vecka. Har hyrt lokal. Jej. Det är samma lokal som jag och mina vänner alltid hyr när någon av oss fyller år, eller ska ha fest. Så den lokalen är lite av en tradition nu för oss, den har varit med om mycket och sett mycket haha.

Nej om jag skulle börja läsa lite...

En lampa och tolv shots rikare

Min kombo Marina är väldigt unik och speciell. För ett tag sen köpte hon en flaska baileys (se bild nedan). Okej, de flesta tänker nog, ja hon skulle ju dricka det såklart, varför skulle hon annars köpa den? Men nej, Marina köpte inte den för att dricka den, utan för flaskans skull. Det var endast flaskan hon ville ha, inte innehållet. Och flaskan skulle hon göra en jättefin lampa av. Haha, ni förstår mig när jag säger att hon är speciell? :)

Så igårkväll skulle hon påbörja sitt projekt med att göra en lampa av baileys-flaskan, och när hon fick upp korken skulle hon hälla ut baileysen och jag och Jasmina, skriker NEEEEEEEEEEJ! Med förvånande blick svarar Marina ja, hon hade ändå inte planerat dricka det, sa hon. Men inte ska man låta sådant gå till spillo. Man har ju lärt sig att man inte ska slänga mat och så... det gäller väl baileys också :P

Så där satt jag och Jasmina i köket och shottade baileys hela kvällen. För varje shot skålade vi för någonting och vi kom upp i 12 shots var innan vi tyckte att det räckte. Så var kvällen räddad. Vaknade dock i morse skitseg och orkade inte göra någonting. Jag som skulle sitta och plugga i bibblan med tjejerna...orkade inte. Eh, jag har kvällen på mig.


Plugg och burek

  • Nu är jag äntligen hemma efter drygt 10 timmar hemifrån. Jag kan inte direkt påstå att pluggandet var effektivt för någon av oss närvarande. Vi gjorde allt för att undvika plugget. Men jag fick i alla fall ytterligare en sida skriven på arbetet. Alltid något. Måste skriva en till sida minst och jag har ingen aning om hur fan jag ska lyckas med det... mina hjärnceller fungerar inte som jag vill just nu. Men jag har fram till fredagen på mig, så dagarna tills dess kommer spenderas på bibblan.
  • Efter vår "effektiva" dag på skolan åkte jag och Sejla till Maida, där min söta syster Aida också var och hade gjort burek till oss under tiden vi var på jobbet/skolan. Snällt. Och gott var det.
  • Nu ska jag i alla fall ta världens längsta dusch och sedan kommer Jasmina över och vi ska inta varsin position i soffan och där planerar jag att ligga resten av kvällen.

Mirise sir i prepecena rakija


Sitter just nu på Universitetet och pluggar med Sejla och Ana. Eller ja, "pluggar". Vi har suttit här i två timmar och jag har knappt börjat på det jag ska skriva. Sitter just nu och tittar på distanskurser i turkiska åt mig och Sejla. Turkiska har jag alltid velat lära mig, det är ett av dom finaste språken som finns. Men tydligen ges bara nybörjarkursen på höstterminen och inte nu i vår, så vi får vänta ett halvår till, fan.

Nej, om jag skulle börja på mitt arbete...

Nanny

Idag åkte jag och Emina upp till Campus för att träffa Sejla en stund. Munja joinade oss också. Längesedan jag var där sist. 10 cigg och en cola senare åkte jag hem till min mormor på middag. Idag kom nämligen hennes vän från Bosnien. Hon ska vara hos min mormor en månad. Det är inte vilken vän som helst, hon var min mammas och morbrors nanny när de var små. Eftersom min morfar var borgmästare i Sanski Most så var han ofta bortrest och många gånger åkte mormor med honom på hans resor och då var teta Safija den som tog hand om dom (hon bodde hos de). Inte bara det, hon var även min och min syrras nanny också. Mamma jobbade ju som sudija (domare) i Bosnien och många gånger ringde det mitt i natten från jobbet och mamma var tvungen att åka in till jobbet, och eftersom hon var en ensamstående mamma kunde ingen ta hand om oss (om inte morbror var där) så fick nannyn göra det. Är inte det coolt? Hon har lixom sett både min mamma och mig växa upp? (eller ja, fram tills jag var 8 i alla fall).

Så ikväll har jag, mormor och min nanny suttit och pratat om gamla goda tider. Om hur vi alla var som barn och många goda minnen kom på tal. Jag är riktigt glad över att hon är här med oss nu. Var ju trots allt 6 år sen jag såg henne sist.

Vilket megainlägg. Nä nu ska jag städa undan här lite, Emina och Munja kommer strax.

Nije hladno koliko je zima

Jag tror att det var lika kallt i Växjö som på Nordpolen ikväll. Helt otroligt! Jag var ute med Jasmina, Aida och Munja en stund ikväll och under den timmen jag var ute frös jag till is hundra gånger om. Men nu är jag hemma i värmen igen. No place like home.

Idag var jag och Jasmina ute på gården med Ella och lekte en stund efter att jag kom hem från jobbet. Gud så kul vi hade med henne. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Ella är världens underbaraste unge. Fan vad jag älskar dig din lilla prinsessa :)


Next stop Tokyo


Jag har inte gjort annat än legat i sängen sedan jag kom hem helt död från jobbet. Sedan dess har jag skiftat från att skriva mitt arbete som ska in på måndag (tack Nermina för all hjälp) till att spela Backpacker. Minns ni det spelet? Det är så 90-tal. Man åker till olika länder och svarar på frågor om landet och jobbar. Jag var säkert inte den enda ungen som var besatt av det spelet på den tiden. Fan ta dig syrran som laddade hem det igen efter sisådär 10 år! Jag som skulle skriva arbete. Har endast hunnit skriva en sida. Minst tre till kvar. Får väl sitta uppe hela natten och skriva, för imorgon hinner jag inte.

By the way, min underbara chef ska hämta mig imorgon innan jobbet. Hur underbar är inte hon! Orka åka buss i evigheter lixom. Nej, nu ska jag skriva några rader till och sedan fortsätta spela.

Sta da kazem sad


Jag vet inte ens varför jag bloggar när jag inte har någon lust för det. Har tappat blogglusten rejält de senaste dagarna. Det blir att man bloggar "bara för att". Denna gången funderar jag seriöst på att lägga ner bloggen, i alla fall ett tag, tills jag hittat blogglusten igen. Men återigen har jag separationsångest. Ovo je moje dijete haha. Har ju trots allt bloggat varenda dag i snart två år. Aja, vi får väl se hur det blir med det.

Sitter just nu hemma med Jasmina och Marina. Jag och Jasmina har suttit och spelat spel någon timme och ska strax hoppa in i duschen och i alla fall försöka lägga mig tidigt. Man ska ju vara pigg och glad på jobbet kl 6 imorgon. Oftast (läs:alltid) är jag motsatsen till det.

Nä, duschen var det.

Kono Sarajko

Jag älskar sevdalinke. Just denna, Kono Sarajko, hörde jag för första gången på nyårsafton. Det var kärlek vid första ÖRONkastet då allas vår favorit-sarajka introducerade den för mig :)  Tack Leki.



Dok sam mlad lako je, al' necu dugo stari se


Det nya året är endast åtta dagar gammalt och det börjar redan hända saker.
En av de miljontals saker som sker i mitt liv just nu är paniken, paniken över att jag om 18 dagar (26/1) blir 24 år gammal. Jag menar, 24!! Hur gammalt låter inte det? Ålderskris på hög nivå här. Jag har alltid sett 26 som den stora krisen, då skulle jag verkligen känna mig "gammal". Men nej, det börjar två år innan. 24.... gud så gammalt det låter.

Jag planerar a big party den 24:e, men vet inte om det blir av, om jag orkar engagera mig så mycket kring det. Ove godine ne treba slaviti, to je za zaliti. Haha. Nåja, jag har i alla fall 18 dagar kvar att njuta av.

Dags för frulle.

Blues mutne vode


Jag har åkt på en megaförkylning.
Alla i min omgivning är superförkylda så att jag skulle bli smittad var väntat. I morse kunde jag inte ens öppna ögonen och huvudet kändes som en stor jävla boll.

Igårkväll sa vi hejdå till Zlata från Sarajevo, som har varit här i Växjö i 10 dagar för att fira nyår med oss och inatt satte hon sig på bussen back home. Vid 5-tiden i morse var de i Kristianstad! Fan vilken lång resa det kommer bli! Någon gång vid midnatt kom Munja också förbi och vi spenderade något som känns som timmar på att överföra och titta på varandras bilder från nyår och efter det var det dags för 3 avsnitt av Lud Zbunjen Normalan. Somnade någon gång vid 7 i morse. Wow, en hel timma tidigare än igår :P

Dags för frukost.

Ett år


Idag måste ha varit Växjös kallaste dag. Helt sjukt så kallt det är! Kallare än uppe i norra Sverige. Jaja, nog om vädret...
Idag har jag umgåtts med sötnosen Atena. Och idag var inte vilken dag som helst, idag firade vi ett år! Jag läste min blogg för någon dag sen (brukar gå tillbaka och läsa) och då hade jag skrivit den 6 januari 2007 att jag hade träffat Atena för första gången. Så idag träffades vi för att fira vår årsdag haha. Mysigt. Satt hemma hos henne spelade spel, kollade på TV och blev feta på chips och choklad.

Är hemma nu och ska värma mina stackars händer och fötter och sedan glo på film med Jasmina.

Nyårsdagen

Jag citerar min vän Leki, "Taman kad covjek dodje sebi, opet dernek!".
Här är bilderna från the day efter The Day, alltså nyårsdagen. Även då skålade vi med champagne vid 12-slaget för den första kvällen på det nya året =)






Den goda drinken

Min vän Munja är en mästare på att göra goda drinkar. Honom ska man definitivt festa med om man vill har roligt sällskap + massa goda drinkar. Den här är min favorit, den missbrukade jag under nyår. Love it!

Bruksanvisning:


Nyårsafton






 

I za na nase prijatelje iz Sandzaka :)
 

Det var nyårsafton. Bilder från fest nr 2, dagen efter, kommer senare. Nu ska jag jobba.

Hej 2009

Första inlägget för i år!
Nyårsfirandet... jag vet inte var jag ska börja. Jag har haft 3 underbara dagar med mina vänner i en stugan i Rottne. Helt klart det bästa nyåret hitills. Mycket fest och lite sömn kan man nog summera dessa tre dagar med. Är för trött för att lägga upp bilder. Det finns över 300 bilder och tjugotal videoklipp bara på min kamera. Det får jag ta itu med senare. Nu vill jag bara ta en lång dusch och sedan sova.


RSS 2.0