Hejdå 2008


Okej, jag har lovat mig själv ett sista inlägg för detta år.
Allt är packat och klart och strax ska vi bege oss till stugan ett par mil bort där jag ska spendera 3 dagar med de underbaraste vännerna. Finns ingen annan jag hellre hade velat avslutat det gamla året och invigt det nya än med er!

Vad konstigt det känns att 2008 snart är slut. Hur ska man summera året som varit då? En av de mest händelserika, på både gott och ont. Men det viktigaste av allt är att jag mår bra och mina nära och kära också gör det. För vad vore livet utan er? Ni betyder så mycket för mig, mer än ni anar, varenda en av er. Och för att inte bli för emotional avslutar jag årets sista inlägg med att önska er alla ett Gott Nytt år!

Hörs om tre dagar.

Love,
Adisa.

Sad sam ljuta


Ja, då var man tillbaka från stan.
Det var precis som jag misstänkte, hittade inget! Jävla äckliga REA! Så, här sitter jag kl 18:00 dagen innan nyårsafton och har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Jag vet inte hur jag ska ha håret, vilka skor jag ska ha, vilket smink som passar bäst, jag vet ingenting och helt plötsligt har jag ingen lust att fira nyår. Ytligt det låter va? Herregud, vi ska ju bara till en stuga i tre dagar med alla de närmaste vännerna så att snygg behöver man inte vara, men ändå. Trenerka is the shit. Nä men jag hittar väl något.

Ikväll ska vi nog samlas hemma hos Munja tror jag. Vet inte om jag pallar. Eller har tid snarare. Massa grejer måste ju fixas tills imorgon. Att välja ut en klänning kommer bara ta nån timme så. Och all maten som ska lagas tar ju tid med. Och så ska man packa med... ja, ni ser.

För övrigt så ligger jag i soffan och njuter för fullt. AIda och Dzeni städar medans Jasmina lagar mat till oss. Och här sitter jag och äter pudding och njuter. Fast lite dåligt samvete har jag, ska gå in och fråga om dom behöver hjälp med något. Hoppas dom svarar nej.

Voljeli blue jeans

Ett par stycken gav rätt svar på gatan. Aida var först med att svara rätt. Japp, svaret är att kirurgen är hans mamma.

God morgon by the way. Gud så sent jag vaknar nuförtiden. Eller ja, jag lägger mig jävligt sent också. Igårkväll var riktigt kul. Det blev fest hemma hos mig helt så där spontant och vi hade skitkul. Förberedelserna inför nyår har redan börjat. Yes. Nu är det i alla fall en dag kvar till nyårsafton. Och idag har jag fullt upp. Ska strax väcka resten av de döda i mitt hem och sedan ska vi dra till stan. Jag har fortfarande inte hittat vad jag ska ha på mig till nyår, panik. Och sedan blir det självklart ett besök på Systemet. Och sedan är det raka vägen hem och baka över 60 kifle.

Ja tog ett par bilder igår.


Slå mig

Åhhh jag ser dubbelt vad jag än tittar på. Känner mig helt drogad. Gick precis upp och är skittrött, skulle kunna sova flera timmar till, men kan inte eftersom jag ska få gäster. Igårkväll satt jag och Jasmina skitkul, vi satt uppe och snackade om gamla goda tider. T ex min "Japan-tid". När jag var yngre var jag helt galen i Japan, jag köpte allt från deras musik, filmer, böcker, saker, brevväxlade med japaner, ja allt haha. Så lyssnade vi på youtube på de artisterna jag lyssnade på då. Jag blev helt nostalgisk och började nästan lipa haha. Den musiken betydde så oerhört mycket för mig när jag gick på högstadiet haha.

Mitt i den här nostalgi-resan, någon gång vid 5 i morse, kommer Sejo hit och vi satt uppe till drygt 8 med honom och pratade, eller ja, vi skrattade mest.

Gud så trött jag är. Dags för kaffe.

Zagonetka 2

Jag har ännu en gåta för er som jag hörde på OBN. Det gick ju så bra sist, ni gissade ju som galningar så här kommer en till:

Otac i sin sjede u autu. U saobracajnoj nesreci otac pogine a sin je morao hitno u bolnicu na operaciju. Kad je hirurg vidio ranjenika rekao je "Ja njega ne mogu operisati, ovo je moj sin". Ko je bio hirurg?

God morgon


Jag vaknade för en timma sen typ!
Igårkväll satt vi hemma hos mig och alla gick någon gång vid tre. Vad skönt tänkte jag, jag får i alla fall fyra timmars sömn. Men nej, jag kunde inte somna. Så vid 7 gav jag upp, gick upp ur sängen och stack till jobbet. Jag var helt död när jag kom hem, hade ju inte sovit på två dygn. Så en sömn på tre timmar var det bästa som hänt i mitt liv haha.

Sitter just nu med Jasmina, Aida och Denis och tittar på film på 3an med Olsen-systrarna. Jag är den enda som gillar deras filmer, medan de andra kommer med spydiga kommentarer. Ska fortsätta titta på den och snart blir det frukost :).

Poslije me vrati u komsiluk


Det känns som att jag inte har något vettigt att blogga om längre.
Det händer knappt något nuförtiden, alla väntar med spänning på nyårsafton. Eller, det händer rätt mycket, men inget jag kan blogga om direkt.

Maida, Jasmina och Aida är hemma hos mig just nu. Vi har precis skrivit en megastor lista på allt vi ska handla inför nyår och vem som ska göra vad. Det kommer bli fullt upp den dagen, då all maten ska lagas. Man ska ju trots allt leva i två dygn så det blir en hel del food. Jag ska göra massor med kifle samt stå för potatisen. Man ska ju ändå skala 10 kg potatis. Kommer ju ta evigheter! Och allt ska stekas också... Men vad fan, det är så värt det. Jag hoppas och tror att denna nyår kommer bli perfekt. Hela gamla Växjö-gänget samlat. Jej.

Ett enda problem återstår: Vad fan ska man ha på sig?

Jebo vas annandag

Jag hatar de här jävla röda dagarna. Alla pizzerior har stängt! Jag är riktigt sur nu! Okej om alla svenska mataffärer och restauranger har stängt, det kan jag förstå, men alla pizzerior som ägs av araber och turkar, varför ska ni ha stängt för? Ni firar inte jul så ha öppet för fan! Har ni stängt när det är Bajram eller? Nej precis! Tänkte väl det!
OHHHHHHHHHHHHHHHH jag vill ha pizza!! NU!


UPDATE:
Vi hittade äntligen en pizzeria som hade öppet! Jej! Jag beställde en kebabpizza utan lök och champinjoner med mild sås. Vad får jag? Jo en kebabpizza med lök och champinjoner och stark sås. Och så fick vi vänta exakt 80 minuter på pizzorna. Jag var för hungrig för att skrika på pizzasnubben. Bättre detta än inget.

Ali ipak ima cudne navike

Jeeej. Jag fick VG på tentan jag gjorde förra fredagen. Okej, det var väl väntat med tanke på att den var jättelätt och jag skrev den på en kvart, men ändå skönt att få det bekräftat. *Happy*

Imorgon börjar ju mellandagsrean. Brukar aldrig hitta något fint + att man får trängas med alla svettiga människor och vänta timmar i kön till både kassa och omklädningsrum. Så jag undrar verkligen om jag ska orka gå imorgon?

Nej, dags för kaffe.

Flytt pågår


Har precis kommit hem från Munja.
Idag har han flyttat in i sin nya lägenhet. Så medans alla satt hemma med nära och kära och firade jul har vi varit hemma hos honom och städat och flyttat. När allting var klart och på plats samlades vi i hans nya lägenhet och lagade mat. Maida lagade all maten, riktigt gott. Det var så ovanligt att sitta i hans nya lägenhet. Alltid när "gänget" samlas hos honom får man sitta som sardiner i hans lilla etta och ikväll visste man inte var man skulle ta vägen i den stora tvåan. Det var magiskt haha. Den var t.o.m för stor för oss 10 pers haha.

Men mysigt var det och nu är jag, Jasmina och Aida hemma hos mig och ska alldeles strax kolla på film innan vi deckar.


Världens sexigaste man


Ami - Miami Ink

Ma pusti me ba

Idag gjordes inget vettigt, förutom att jag tvättade. Jag hatar torktumlaren och torkskåpet här. De torkar ju inte! Man måste ha kläderna i typ 3 timmar för att det ska vara torrt. Skitjobbigt.

Sedan gick jag, Jasmina och Aida hem till min mormor en stund och hängde där ett tag. Munja har ju fått nycklarna till sin nya lägenhet idag, det är i huset framför min mormors, så vi stod och pratade i telefon medans vi tittade på varandra genom fönstret haha. Vi gick över till han och kollade in lägenheten. Sjukt snygg! Hey parteeey.

Nu väntar samtal från Kristianstad.

PS. By the way, har fortfarande inte bestämt mig om jag ska videoblogga. Alla verkar tycka att jag ska göra det. Men det är ju klart ni vill det, sånt är roligt, men det är inte roligt för mig :P

Videoblogga?

  

Lite ego-bilder så här dags skadar inte. Så här ser jag ut just nu. Bilderna togs ikväll ur ren tråkighet. Detta är tredje inlägget för idag, inte illa pinkat va? Haha.
Jag har även spelat in ett videoklipp. Tanken var ju att den skulle upp här på bloggen. Min allra första video-inlägg. Men vettefan om jag ska lägga upp den? Får klura på den under natten för nu ska vi sova.
Puss på oss.


Hajde lutkice skini cipelice


Ikväll var Munja och Enes här en stund.
Munja har köpt en ny bil. Orkade inte gå ner till parkeringen för att se den, men den ska tydligen vara skitsnygg. En silver cabriolet. Det blir många åkturer i den framöver. Jej.

Nu har killarna gått och jag och Jasmina gör chokladpudding så här dags. Jasmina har bosatt sig hemma hos mig sedan en vecka tillbaka, vilket är jävligt skönt eftersom min kombo Marina åkte till sin bror för ett par dagar sen och ska vara där i två veckor. Så jag slipper vara själv ju. Visserligen är jag aldrig själv, det är folk hemma hos mig hela tiden, men det är inte så kul att sova själv i en stor trea.

Nu ska vi bli feta på pudding.
Nighty.

Vad hände igår egentligen?

Jag vet inte varför det känns som att jag varit på värsta festen igår och druckit som ett svin. Fastän jag satt hemma och var nykter. Som jag mådde när jag vaknade! Det kändes som om jag hade blivit påkörd av 63 lastbilar under natten. Sjukt. I alla fall, igårkväll var en av de roligaste kvällarna på länge. När jag tänker efter, all skratt kan ha att göra med att jag känner mig helt slut i kroppen.
Anywho, igårkväll var det tjejkväll med Sejo, som Emina säger haha. Det var jag, Aida, Jasmina, Maida, Dzeni, Emina och Sejo då. Jag och Jasmina stod för den goda maten (burek + potatisgratäng med lite bränd ost men fy fan vad gott). Helt klart en galen kväll som bestod av så mycket skratt så tårarna rann. Det här måste göras om.

  
Dinnertime   ~   Söta Dzeni   ~   The famous Jasmina dance.

Nu ska jag ut och slänga soporna och sedan till affären och köpa kaffe. Jasmina är också på väg hit, hoppas hon kan skaka liv i mig. Jag känner mig döende. Peace.

Hon bakar stora hon bakar små

Emina och Sejo hämtade upp mig från jobbet idag och vi åkte hem till mig där Aida och Jasmina redan väntade. Vi (läs: Jasmina) lagade sin goda stroganoffgryta med ris. Vi satt och snackade om gamla minnen, framför allt sommaren 2005. En av de bästa somrarna vi hade ihop, Jag, Aida och Emina. Tänk om man kunde åka tillbaka i tiden? Hur jävla underbart hade det inte varit då?

I alla fall, tänkte lägga upp lite bilder från pepparkaks bakningen igårkväll. Mina allra första pepparkakor ju! Riktigt goda blev dom och vi gjorde massor, flera omgångar. Den sista omgången brände ner hela köket (bildbevis nedan). Och det var inte mitt fel, utan Jasminas och Aidas. Bild 4 kallar jag för mitt mästerverk. Den är gigantisk irl haha. Oh men fan vad kul vi hade.


Ska ta och sova en stund nu. Ikväll kommer Dzeni på besök hela vägen från Östersund för att umgås med oss i två dagar. Huset fullt ikväll med, fan måste städa innan. Vi ska bl.a laga hennes favvopita Burek. Gött!


Kafana na Balkanu

Tre tjejer bakar pepparkakor och spelar spel på en lördagkväll = svdeski penzijoneri. Gud. Men det viktigaste är att vi har skitkul. Och musiken är på högsta volym. Eftersom det är mitt hem och min dator får jag bestämma vilken musik som ska spelas, såklart :P. Och det är en låt som går på replay hela tiden. Denna låten hörde jag för någon vecka sedan för första gången och lyssnar på den dygnet runt. Fan vad pepp man blir till den. Har en känsla av att just denna låten kommer spelas sönder under nyårsfirandet.


Krv ti dajem

Mitt älskade hem. Finns inget bättre än att komma hem efter jobbet och bara slänga sig på soffan och vila varenda muskel i kroppen. Min söta kombo Marina gjorde även kaffe till mig. Naw.

Planerna inför kvällen då...
Jag skulle ju ut med Sejla och checka det nya utestället i Växjö som har premiär idag, Barca. Alla snackar om det och det kommer nog bli nummer ett i stan tror jag, men jag är så trött så jag knappt kan ta mig till toaletten just nu, så min urinblåsa får hålla sig ett tag till. Men istället blir det myskväll med Aida och Jasmina.

Telenor är skit

Jag har sprungit fram och tillbaka sen klockan 7 i morse. Kom precis hem och är lagom trött, skulle kunna sova i evigheter nu känns det som, men det går ju inte, ska strax iväg igen.

Dagen började med tenta. Som tur var skrev Amira och Sejla sina tentor samma tid och plats som jag så jag åkte bil med Amira upp till Campus istället för att byta 48069 olika bussar från mig. Tentan gick skitbra, blev klar på 20 minuter.
Efter tentan åkte jag in till stan och tog en snabb fika med Aida och Jasmina. Det var år och dar sen jag fikade sist. Drygt en timma senare mötte jag upp Mai på tågstationen. Hon ska spendera jullovet hemma i Växjö. Kärt återseende blev det. Vi mötte upp Naida och Emina för lunch på kinarestaurangen och åt som kor.

När sedan Naida och Emina gick tillbaka till sina jobb fick jag vara med om något speciellt. Maida hade världens bråk med folket på Telenor. För att inte dra hela visan, högsta chefen och konsumentombudsmannen är inblandade samt att killen som jobbar där som gjorde felet varit avstängd från jobbet ett par dagar pga Maida. Så det här är stort. Han fick i alla fall världens utskällning mitt framför alla av Maida. Gud så underhållande. Jag önskar att filmade det.

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag åka iväg med Mai till Rottne, någonstans åt helvete i skogen utanför Växjö och kolla på stugan där nyår ska firas. Hoppas den är fräsch. Vi ska ju trots allt vara där ett par dagar.

Vill ni ha svaret?

Okej nu har ni verkligen förtjänat det rätta svaret. Över 50 gissningar har kommit in och för att inte tala om min telefon som har bombats med sms och samtal.
Det rätta svaret är.... *trumvirvel*......... 728! :)
Det är den mest ologiska och knäppaste svaret. Jag själv kan knappt förstå lösningen och hade aldrig kommit fram till den siffran. Men så här ska den lösas i alla fall:

Svaka zena ima 15 macki ukupno. (= 4 macke u svakoj korpi * 3 korpe = 12 macki).
Svaka macka gleda u 3 macica. (=sve macke gledaju 3 macica, znaci 15 macki po zeni).
15 * 4 zene = 60 macki ukupno.
60 macki * 12 korpi = 720 noga.
720 + 8 (noge zena) = 728.

ODGOVOR: 728 noga ukupno ima u autobusu.

Sjukt va? Som sagt, jag fattar den inte fastän jag kan svaret och lösningen. Vad fan har korpe med saken att göra? Varför ska man muliplicera macke med korpe för att få fram alla katters noge? Någon som kan förklara detta?
Min syrra löste gåtan på 10 minuter men hon vet fan inte varför hon tog 12 gånger. "Det lät logiskt just då, men nu fattar jag inte varför jag tyckte så". Haha.

Vad roligt detta är

Inlägget under är nog den mest interesssnta som någonsin skrivits på denna blogg. Det är så kul att läsa alla era gissningar. Alla gissningar har jag redan kommit fram till hur jag än har räknat, men ingen har ännu gissat rätt. Det är så kul för hela Växjö har suttit med denna gåta idag. Alla har involverat sina föräldrar med. Eminas pappa sitter just nu på bussen på väg till Bosnien och försöker lösa den.

♦ Jag tänker plåga er lite till, svaret kommer imorgon. Men ett tips bara: Läs gåtan noggrant 10 gånger och när du har gjort det, läs den en gång till!

♦ Nä nu ska jag och tjejerna titta på film. Egentligen borde jag plugga, har tenta imorgon. Har inte ens öppnat boken, men den är lätt Balkantentan, så det ska nog gå bra ändå.

Jävla zagonetka

Tänkte köra en gåta för alla er bosnier. Mormor berättade om den för mig tidigare idag, att den var på bosnisk tv (OBN) igårkväll och man kunde ringa in och ge svaret på gåtan. Det var massor med folk som ringde in, bl.a matematiker och de kunde själva inte lösa gåtan. Ingen kunde under hela sändningen. Mormor satt i två timmar innan hon löste den. Ikväll har jag och Emina suttit hos mig i över en timme utan att komma fram till det rätta svaret så vi stack över till mormor fastän hon skulle gå och lägga sig för att hon skulle förklara hur man löser den, för vi orkade inte vänta till imorgon haha. Testa själva:

Putuju 4 zene. Svaka zena ima po 3 korpe. U svakoj korpi imaju 4 macke. Svaka macka gleda u 3 macica. Koliko je ukupno noga u autobusu?


To je bilo nekada davno


♦ Idag var det arbetsmöte på jobbet.
Lika ointressant som vanligt, men what do do, det är ju obligatoriskt. Chefen klagar på dessa dåliga tider med lågkonjunkturer och finanskrisen och det blir bara värre nästa år. Sen satt vi alla och pratade om jordbävningen. Alla på jobbet kände t.o.m av den, vad fan är detta? Var jag död under tiden eller? Jag vill också! Men tydligen kommer den tillbaka på måndag, efterskalven. Då fan ska jag va lyhörd haha. Jag kommer förmodligen skita ner mig av rädsla, men som jag kommer skratta efteråt.

Sitter hemma hos mormor nu, har precis käkat hennes skitgoda hemmagjorta snicle. Ska dricka kaffe nu och sedan gå hem och umgås med tjejorna.

Jordbävningen

Jordbävningen som drabbade Skåne tidigt i morse kändes av även här i Växjö också tydligen. Alla kände av den förutom jag. Fan vad djupt jag måste ha sovit då. Syrran min som bor nere i Skåne fick panik när det drog igång haha. Jag blev så sur i morse när alla snackade om den, jag ville ju också känna av den!

Idag har jag varit och shoppat hela dagen med Jasmina. Det blev även lunch med Emina. Köpte inte alls det jag var ute efter, som tex stövlar. Finns ju fan inget snyggt, så det fick bli massa onödigheter så som smink och sådant.

Syrran har i alla fall kommit på besök från Lund och just nu hänger vi hemma hos Munja. Ska strax gå hem och ta världens längsta bad efter all springande på stan idag. By the way, syrran har börjat blogga igen, så lite reklam måste jag göra för henne. Hennes blogg kan ni läsa här.

Moj dragi dido


Jag har ju fan glömt bort att berätta för er om min nya drog.
Och nej jag syftar inte på cola och marsglass ;) Det är nämligen Dido. Fy fan vad gott! Jag tror nog att de flesta vet vad det är, men för er som inte vet smakar det ungefär som Kit Kat, fast ännu godare. Finns att köpa på Willys. Jag köper Didos varje gång jag jobbar där, dvs lördagar och söndagar. Love love love.

Anywhore, vad har mer hänt idag... Förutom att jag och Sejla var hos Maida en stund ikväll så har jag och de involverade planerat nyår. Vi ska ju hyra stuga, men det har varit snack hit & dit om vilken stuga vi ska ha. Kalabalik till slut, men idag tog vi tag i det och spikade fast en stuga i Rottne, så nu är det bestämt och på fredag ska vi åka ut och titta på den.

Jag har precis beställt parfym från Bellme. Elisabeth Ardens parfym för endast 99 kr. Ett par hundralappar billigare än i affären så why not. Jag älskar ju den parfymen. Beställde den sist de sålde den för ett par månader sen och blev helt förälskad i den. Beställde en till Jasmina också.

Och imorgon är det löning woho. Ska bege mig på jakt efter stövlar med Jasmina. Ett måste i min garderob. Mina rätt så nya stövlar är skit.



Vet inte ens hur jag hittade denna bild. Men visst är den rolig? Jag menar, vad är det för mening att ta kort på brudarna när den som tittar på fotot inser ser vem som är vem? Haha. "Say cheese!" Hahahahaha. Okej jag ska sluta skratta åt mina egna skämt. roligt var det inte.

Färgade linser - gratis


Färgade linser
har just nu ett jävligt grymt erbjudande för oss bloggare.
Man får ett valfritt par av färgade linser om man skriver ett inlägg på sin blogg. Och vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall, då jag alltid velat prova på färgade linser men har inte blivit av. Så nu ska jag ta och beställa ett par blåa. :)

Ordbajseri


Jaha då var det väl dags för ännu ett inlägg.
Sitter hemma hos Munja just nu, killarna har gått iväg en stund så jag är här med tjejerna. Emina och Jasmina sitter här och snackar massa ointressant, därav detta ointeressanta inlägg. Jag har inget vettigare för mig. Jag har läst alla bloggar, snokat runt i evigheter på Facebook och pratat med varenda kotte online på MSN. Ni är alla tråkiiga, uppdatera era bloggar.

Puss på mig.

Filmkväll blev det

♦ Det blev trots allt som jag ville, filmkväll. Jag, Jasmina och Enes. Vi såg två filmer, varav en var skitbra, The Girl Next Door. Snacka om att vi mådde illa efter den. Bara tanken på att den är verklighetsbaserad gjorde oss ännu mer illa till mods. Men men, för att mjuka upp stämmningen efteråt fick det bli den omdiskuterade filmen Twilight. Herregud jag förstår inte hysterin kring denna film, den är riktigt dålig. Jag t.o.m somnade under filmen.

♦ Efter att Jasmina och Enes hade tittat klart på den blev jag självklart väckt av dom. Sedan dess har vi suttit och spelat När & Fjärran. Självklart tvingade vi Enes att spela med oss. Vi blev båda väldigt chockade när det visade sig att han är väldigt intelligent. Men kul hade vi och skrattade som galningar.

♦ Nu är klockan strax halv 5 och vi ska gå och lägga oss. Somnar jag direkt blir det i alla fall tre timmar sömn inatt innan jag drar till jobbet. Woho! Det är i alla fall tre timamr mer än igårkväll haha.

Nighty.

Sta ce mi parce hartije


Kom hem från jobbet för en stund sen. Jag är så trött så mina händer skakar haha. Tänkte i alla fall passa på att posta ett inlägg medans Jasmina och Enes sitter i köket och snackar. Planerna för ikväll är oklara. Fest blir det nog inte, jag är så jävla trött, så det lutar nog åt filmkväll för oss om jag får som jag vill. Måste få lite sömn inatt om jag ska orka med jobbet imorgon också. Det suger verkligen att jobba helg.

Reklama za dobro vino

Inatt satt vi några stycken hemma hos Munja och festade till det lite. Här är lite bilder som togs under kvällen. Och nu strax ska jag till jobbet. Har inte sovit ett skit, fan.
Bra Adisa, bra....




Sanningen om Gömda

Boken Gömda och alla uppföljarna till den boken behöver ingen större introduktion. Jag tror att de flesta av oss läst dessa sanna och gripande böcker om "Mia" - som med sina barn tvingas fly från sin man efter bl.a mordförsök och misshandel. Dessa böcker är de absolut bästa böckerna jag läst och har påverkat mig så otroligt mycket under alla dessa år.

Men när jag läste runt på Aftonbladet idag chockades jag av denna artikel. "Mia" anmäler nu jounarlisten Monica Antonsson för att ha röjt hennes identitet i sin bok som kommer ut om ett par dagar Mia - sanningen om gömda. I den boken skriver Monica att Mia inte är den hon utger sig för att vara, att mycket av det som skrivits i hennes böcker inte är sant, att hon egentligen inte alls hade behövt gömma sig - hon var inte alls jagad av sin ex man.

Helt svårt för mig att tro. Läste inne på Monicas blogg också, där hon tar upp mycket av detta. Jag tror att jag gapade av chock rätt länge när jag läste "sanningen" om många saker. Den här boken kommer ut 15 december. Gud vad jag längtar - detta vill jag verkligen läsa.

Sen undrar man ju också, har den här Monica kvinnan rätt? Jag vet inte, men någonting säger mig att hon har det.

Äntligen för fan

Åh äntligen är min design på plats. Tack söta Vesna som fixade tillbaka min gamla design som hon och Sanja gjorde för ett tag sen. Nu känns det mycket roligare att blogga igen.

Idag blev det myskväll hemma hos Maida, bara vi två. Vi kollade runt på Ellos och jag hittade massa snygga plagg. Och det bästa är att det är upp till 70% rea på allt och inte nog med det, när man kommer till kassan så dras det av ytterligare 50% på hela bestälningen. Hur bra som helst! Man kan hitta sjukt snygga tröjor och tunikor för endast 50 kr.

Så det ska jag sysselsätta mig med för resten av kvällen, beställa massa kläder. Men först ska jag ut och träffa Sejla en stund.

Livet har sina goda stunder


Raja do jaja

Skup ludila hemma hos mig ikväll. Det var jag, Marina, Jasmina, Emina, Munja och Enes. Som vi har skrattat inatt, åt allt och inget. Det var skämt på vår bekostnad, på andras bekostnad, roliga skämt och ja. Kroz sve probleme sto mnogi od nas prolazimo trenutno, bar smo se nasmijali. Och det är jag glad för. Vad vore livet utan alla mina vänner? Tack för att ni finns! Ni är guld värda, varenda en av er.

En annan liten varelse som är guld värd är Ella. Som jag älskar den här lilla prinsessan, det är ofattbart. Du förgyller mina dagar <3


Gdje si bila tu je zrak

♦ Det har varit fullt hus hemma hos mig hela dagen. Efter att Jasmina hade gått hem var Emina, Munja och Enes här. De gick precis och allt känns så lugnt här, ovanligt och tyst. Inte alls kul då jag hatar att vara själv. Eller själv är jag ju inte, min kombo Marina står i köket och diskar, men ändå.

♦ Jag brukar ofta klaga över att min design inte hittat tillbaka till min blogg. Det stör mig jävligt mycket. Ni ser ju hur fult det är. Jag har under en tid funderat på att skaffa en ny blogg, då min design inte verkar komma tillbaka och dom på blogg.se vet inte var problemet är. Men samtidigt vill jag inte skaffa ny blogg, det är denna jag vill ha. Har snart haft den i 2 år. *separationsångest*. Vad ska jag göra? Åh, vilka problem va?

Bez zavicaja srece nema


♦ Inatt hände något konstigt. Någon gång vid 5 tiden i morse vaknar jag av att jag ligger på golvet i vardagsrummet under bordet! Hur sjukt är inte det? Och hur fan hamnade jag under bordet? Jag vet att jag har en tendens av att lägga mig på golvet mit i natten då jag har ont i ryggen och vill ligga på hårt. Då brukar jag t.o.m tycka att mattan är för mjuk och lägger mig därför på golvet bara, utan kudde också. Detta hände säkert inatt också, vilket jag inte har något minne av. Under bordet också? Hmm... lite väl skumt.

♦ Ett par timmar senare blev väckt av Emina. Stack över till henne på frukost (läs rester av Bajram mat mums) och tracpartija med kaffe innan hon stack till jobbet.

♦ Nu är jag hemma igen och strax ska Jasmina komma över. Men innan dess blir det mat och ett avsnitt av The secret life of the American teenager. En serie jag började kolla på för inte så längesedan. Den är sjukt bra!

Hello kitty

Jag har världens sötaste bild att visa er. Jennys katt Busan födde 4 st kattungar under kvällen. Det finns få djur jag gillar, katter är en av dom. Jag har ju en katt själv (eller ja, den bor hos mormor) och jag har haft katter så länge jag minns. Hur gullig är inte ungen på bilden? Ohh, nästan så jag vill ha den! Jenny ska behålla en av kattungarna och de andra tre ska hon ge bort. Någon själ där ute som är intresserad?


På tal om något annat. Härmed välkomnar jag världens bästa Lejla till bloggvärlden. Idag har även hon börjat blogga, äntligen. Jag tar äran för bloggadressen, jag tack. Nu tycker jag att ni alla ska klicka in på hennes blogg för jag tror, eller nej, jag vet att den kommer vara väldigt underhållande och interessant, precis så som Lejla är.

Tack för mig!

Bajram je a tebe nema


BAJRAM MUBAREK OLSUN!


Hoppas ni alla haft ett mysigt Bajram-firande. Min Bajram började med middag hemma hos mormor som alltid. Och som alltid gick jag upp sådär 5874 kilo efter all mat. Efter ett par timmar hos mormor gick jag förbi Aida och åt hennes goda kolaci och tårta.

Tog även en prommenad med Jasmina ikväll för att förbränna lite av de kalorier man fått i sig under dagen och imorgon är det tänkt att jag ska svälta ihjäl mig hela dagen för att få bort ångesten över allt onyttigt jag ätit haha.

Urban Legends

♦ Jag har precis ätit mig mätt på pasta och korvstroganoff. Ni vet när man blir sådär äckligt mätt så att man mår illa och ångrar att man ens åt från första början? Ja så känner jag mig just nu.

♦ Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Efter jobbet idag åkte jag hem till Emina där hon bjöd på kaffe och lussekatter. Fan vad gott det är egentligen. Jag har typ ätit lussekatter fyra gånger max i mitt liv och idag insåg jag hur jävla gott det är egentligen. Och när jag ändå är inne på det temat, varför heter det just lussekatter? Ska det likna en katt på något sätt? Ett jävligt dåligt försök i alla fall.

♦ Vi tittade också på Urban Legends på tv. Gud vilket coolt program. Jg har aldrig sett det förut  och vi satt och gapade av chock åt vissa av händelserna. Sedan kom Amira och joinade oss en stund innan jag gick hem.
Nä, dags för Gossip Girl!

Konserten i bilder

Gud jag vet inte ens var jag ska börja! Konserten igår var en av de bästa jag varit på. Jag säger så efter varje konsert jag vet, men igårkväll fy fan! Det enda tråkiga var att Haris Dzinovic inte var där! Kan ni tänka er det?! Fy fan vad surt! Hans flyg från Sarajevo blev inställt så han kunde inte komma. Ohh.. men men... Zeljko gjorde ett sjukt bra jobb ändå! Han invigde konserten med min låt, Stari lav, bara det lixom. Jag lyckades ta kort med honom också. Alttid kul. En annan rolig sak som hände var att jag, Amela och Olja fick sjunga 9000 metara i hans mikrofon (första videoklippet). Sorry alla som plågades, men vi hade kul i alla fall! Men det roligaste var ändå all nytt folk man fick lära känna, samtidigt som jag träffade så mycket vänner jag inte träffat på länge. I alla fall, en sjukt rolig kväll var det! Över 100 bilder tog jag, varav hälften är på Zeljko och massa videoklipp.











Absofuckinglutely


Som jag har längtat efter den här dagen! Fixandet är i full gång. Dzinovic & Samardic är på högsta volym. Strax kommer Jasminris hit och vi ska fixa oss och sedan till Jaca på förfest innan vi gör entré på konserten. Äntligen får jag se min älskade Dzinovic igen, vars musik jag växte upp med. En känsloladdad kväll på bode gott och ont here I come.

Happy friday everyone!

Sve vise je igara sve manje je hljeba

♦ Jasmina, min s.k hemmafru lagade ris med korvstroganoff ikväll. Den var ritkgit stark, inget mig emot, jag älskar stark mat. Men nu två timmar senare brinner det fortfarande i min mun. Förutom att jag umgåts med henne har också större delen av kvällen spenderats med roliga msn-konversatiner tillsammans med Leki & Aida. Det var längesedan jag skrattade så här mycket sist!

♦ Ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Rätt tidigt imorgon börjar förberedelserna inför konserten på kvällen. Oh som jag har längtat! Förfesten kommer nog ändå vara hur lyckat som helst. Tjejer från hela Sverige kommer samlas hos Jasmina. Ska bli så kul att träffa allihopa.

♦ För övrigt känns det bra inför konserten. Vanligtvis (läs: alltid) brukar jag sitta med världens ångest kvällen innan. Ni vet, typiska girl issues, vad man ska ha på sig, vilka skor man ska ha, hur man ska sminka sig, hur man ska ha håret osv osv. Men för första gången har jag allt sådant klart kvällen innan. Jej!

Haha

Otac i sin poveli svoje dvije krave, bijelu i crnu, u susjedno selo da ih bik oplodi. Kada su stigli otac ostavi sina da pazi da krave budu oplodjene, a on ode u kafanu na pice. Nakon pola sata utrca sin u kafanu sav zadihan i rece ocu:
- Tata da si samo vidio kako je bik jebo bijelu kravu!
Otac mu opali samarcinu, iztjera ga iz kafane i krene da vice:
- Pa jesi li ti normalan?! Kako se to izrazavas pred ljudima! Ne kaze se bik jebo kravu, vec da ju je iznenadio! Hajd sad nazad u stalu i pazi sta ces reci sledeci put!
Nakon izvrsnog vremena utrca sin opet u kafanu:
- Tata, da si sad vidio kako je bik iznenadio crnu kravu!
A otac, sav ponosan upita:
- Kako sine?
- OPET JEBO BIJELU!


Drzo Haso apoteku i otisao u Ameriku da nabavi lijekova i ostavi Muju da radi dok se on ne vrati. Kad se vratio iz Amerike pita Muju:
- Jesi sta proado Mujo?
Mujo:
- Dosao covjek, kaze da ga boli glava.
Haso:
- Pa sta si mu dao?
Mujo:
- Kafetin.
Haso:
- Jesi jos sta prodao?
Mujo:
- Dosla Fata,kaze da nije vidila kurac mjesec dana.
Haso:
- Pa sta si joj dao?
Mujo:
- Kap za oci.

Google Analytics

Nyligen upptäckte jag (tack enida) Google Analytics. Med hjälp av den tjänsten kan man följa sin statistik på bloggen mer detaljerat. T ex vilken stad som besöker min blogg mest osv. Ganska uppenbart är Växjö nummer ett på min blogg, tätt följt av Malmö på en andraplats. Tredjeplatsen delas av Norrköping och Stockholm. Rätt kul att veta sådant :)

Till min stora förvåning och glädje såg jag att jag har läsare utomlands också. Jeeej, Adisa goes international haha. Jag har läsare från Tyskland, Schweiz, Österrike, Turkiet och Japan. Jag menar JAPAN? Coolt.

Ska klura vidare på sidan, finns massa annan rolig information där.

Shooting Dogs


Filmkväll igår. Det började med att Jasmina kom hit med pita. Inte en pita, inte två pite, utan tre pite! Hon hade alltså varit hemma hela dagen och gjort tre pitor till oss. Zeljanica (min favorit), krompirusa och sirnica. Gullunge! När vi hade ätit så våra magar nästan sprack la vi oss på varsin soffa och hann se tre filmer innan vi tidigt i morse deckade. Filmen Shooting Dogs var den som berörde oss mest. Den är riktigt gripande och lämnar ingen oberörd. Jag grät under i stort sett hela filmen. En av dom bästa filmerna jag sett.

Jag vaknade rätt sent idag så inte mycket blev gjort. Amira var här och vi satt länge och pratade om allt möjligt. Vi träffas inte så ofta nuförtiden så det är alltid lika kul när vi träffas och har mycket att uppdatera varandra om. Efter att hon gått hem ville Jasmina att vi skulle ta en promenad (!). Ovetandes om att det snöade så in i helvete gick jag ut, lika snabbt ångrade jag det, men det blev en promenad till ICA i alla fall och nu är vi hemma hos mig igen. Jag är hungrig. Ska gå och fjäska för henne så kanske hon kan laga mat till mig hea hea.


Bijeli kriz opomenu salje

  • Gud så skönt det var att ta ett varmt bad efter vispgrädde kriget inatt/i morse. Hela jag stank sur mjölk, mysigt va?
    Idag har Emina och Jasmina varit här och vi har suttit och planerat det sista inför konserten på fredag. Vad vi ska ha på oss, var vi ska förfesta och vilka som ska vara fyllechaffisar. 

  • Planerat nyår har vi också gjort. Vi står mellan två val. Hyra stugan i Älmhult eller lokal i Växjö. Finns både för och nackdelar med båda två. Lokalen är bl.a mycket billigare, endast ett par hundralappar medans stugan ligger på 4000kr. Sen är det ju mer praktiskt att ha lokalen då de flesta av oss bor i Växjö. Men å andra sidan har vi en megastor stuga med 14 bäddar, i två nätter t.o.m. Det är ju inte heller helt fel! Fast det kvittar egentligen var vi är, så länge vi alla är samlade. Årets grymmaste fest kommer det ändå bli vart vi än befinner oss. Eh, jag tror det blir stugan ändå, om jag får som jag vill.

     
  • Nä nu sitter jag här med Jasmina och vi ska börja vår film maraton. Hon har tagit med sig 50 filmer. Okej vi ska inte se alla just ikväll, men ändå.


Gorki ukus nije prava rijec

Vi satt uppe till kl 9 i morse! Jasmina och jag.
Jasmina är grymt duktig på att laga mat och igårkväll åt vi kyckling & ris med hennes skitgoda currysås. Oh, i could kill for it! Några timmar senare joinade Marina oss och söta hon gjorde pannkakor till oss. Och vi kollade på filmen 21. (Klicka för att se trailern). Gud så bra den är! Jag ville se den igen direkt efter, men Jasmina trodde att jag hade blivit galen, kanske ligger något i det. I alla fall, efter filmen, någon gång runt 5 tiden i morse hade vi vispgräddekrig. Eller jag började. Fast det var inte meningen att det skulle bli ett krig, Jasmina fick lixom en pytteliten klick grädde på nacken och sekunden senare får jag en näve full med vispgrädde i fejjan. Mysigt - kriget kan börja. Det var INTE kul att torka upp allt sen. Men kvällens höjdpunkt var väl ändå när jag ställde mig vid dörrkanten mitt i natten och Jasmina gick förbi och jag skrämde henne. Hon blev så rädd att jag trodde hon skulle få hjärtattack haha. Gud så vi skrattade åt det.

Aja, nu ska jag ta ett bad. Puss på mig.


Filmtips?

Min fina vän Jasmina har många namn som jag kallar henne för. Bl.a Jasminris, Hasse-Frasse, Cehicka, Jasse Konsum kasse, Huasmina, och Kiri Te Kanawa är några av smeknamnen. Ni vet som man säger, kärt barn har många namn och  det roliga är att hon hatar varenda en, vilket gör det roligare för mig :)
I alla fall, ikväll ska hon sova hos mig och jag vettefan vad vi ska hitta på. Typ spela spel och titta på film eller något sådant. För tillfället sitter hon och spelar på mitt Nintendo Ds spel, och den jävla Mario-låten går mig på nerverna.

Filmtips någon?


Nismo na kraj svijeta

Det blev hela 9 timmars sömn inatt, med undantag för de hundra gånger jag väcktes av telefonen. Men skönt var det, välbehövligt framförallt. Denna sömn resulterade också i att jag totalt glömde bort på att träffa min sötnos Amila. Jag vaknade fan precis då vi skulle ha träffats på stan...eeeh... Sorry bejb! I'll make it up to you.

Sitter hemma nu och vädrar hela lägenheten. Så det är propuh all over the place. Hej förkylning typ. Och nu ska jag iaf sätta på kaffet för Jasminris kommer hit alldeles strax och vi ska mysa.

Oh, dessa tre låtar av Samardzic älskar jag! De har blivit som en drog för mig. Jag vet inte varför, men jag blir så glad varje gång jag hör dom. Sa jag att jag längtar ihjäl mig till hans konsert på fredag? 4 days left...





 


 

RSS 2.0