Smygrasism?

Läste precis någonstans att många svenskar tycker att det svenska språket håller på att förändras, och detta pga invandrarna.
"Det används mer och mer "blattespråk". Och jag blev lite småsur, för det var menat som något negativt.

Men herregud många ungdomar idag använder engelska ord idag som om det vore en del av svenskan. Svordomar idag är mer av engelsk bakgrund, vi säger mer "shit" och "fuck", istället för de gamla svenska svordomarna. Kort sagt, svenskan blir mer engelsk, och det är den unga generationens "fel" att det blir så. Men varför skyller ingen på dom för?

Dessutom måste man tänka på att det är svårt att lära sig ett nytt språk flytandes. Kunde du prata engelska, tyska eller franska flytandes när du började lära dig det? Nej, det tog lång tid innan du kunde prata det ordentligt, men ändå använder du säkert en form av svensk brytning när du pratar ett av dessa språk, men klagar dess länder på detta när du är där? Klagar engelsmännen på dig för att du inte pratar engelska flytandes?
 Så varför klagar svenskar när folk kommer och pratar svenska med brytning när britterna inte gör det med engelskan?

Kommentarer
Postat av: browneyed

Ja, Jessica är ju också jättesöt =)

2007-05-07 @ 19:25:27
URL: http://browneyed.blogg.se
Postat av: Jonna

Va tycker du om mina sthlm köp?
J

2007-05-07 @ 19:35:38
URL: http://jonnaat.blogg.se
Postat av: beisa

cini mi se da su svi svedi smygrasister.. za nji su englezi, francuzi italijanci i spanjorci puno bolji "invandrare" nego mi, oni se cak i ne racunaju kao invandrare. svedi su pravi guzolizi kad dodje do engleza i amerikanaca, Försökte slicka röv..

2007-05-07 @ 22:32:50
URL: http://farwell.blogg.se
Postat av: Adisa

Beisa: japp så sant så! :)

2007-05-08 @ 00:21:14
URL: http://adisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0